Başkan Hasan Can’dan Bir Kalıcı Eser de Bosna Hersek’e

Başkan Hasan Can’dan Bir Kalıcı Eser de Bosna Hersek’e

Başkan Hasan Can’dan Bir Kalıcı Eser de Bosna Hersek’e
Başkan Hasan Can’dan Bir Kalıcı Eser de Bosna Hersek’e

Bosna-Hersek’in Fojnica kentinde kültür merkezi inşasına başlayan Ümraniye Belediyesi, binayı Kasım ayı sonunda hizmete açmayı hedefliyor. Yapımı tamamlanmak üzere olan kültür merkezi Selçuklu mimarisinin seçkin bir örneği olacak.

Ümraniye Belediyesi tarafından kardeş belediye Bosna Hersek / Fojnica’da inşa ettirilen kültür merkezinin yapımı tamamlanmak üzere. Tarihi ve kültürel bağların güçlendirilmesi amacıyla, Saray Bosna’nın 50 kilometre kuzeybatısında bulunan Fojnica’da inşa edilen kültür merkezi, 800 m² kapalı alana sahip. Kültür merkezi, Selçuklu mimarisi esas alınarak inşa ediliyor. Dış mimarisi kadar fonksiyonel içyapısı ile de dikkat çeken kültür merkezi, bodrum+2 kattan oluşuyor. Kasım ayı sonunda hizmete açılması hedeflenen ve Ümraniye Belediyesi’nin sponsor aracılığıyla yaptırdığı kültür merkezinin inşasını Ant Yapı üstlendi.

‘KARDEŞLİK BAĞLARININ GÜÇLENMESİNE KATKIDA BULUNUYORUZ’

Birçok vesile ile Ümraniye’nin adını ülke sınırlarının dışına taşıdıklarını söyleyen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Fojnica’da yaptırdıkları kültür merkezi ile anlamlı bir uluslar arası hizmeti daha imza attıklarını söyledi. Fojnica ile kardeş belediye olduklarını hatırlatan Başkan Hasan Can, şunları söyledi.

‘Türkiye olarak Bosna Hersek’le aramızda çok güçlü tarihi ve kültürel bağlar var. Geçmişten gelen karşılıklı ortak paydaları olan iki kardeş milletiz. Fojnica ile gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle bu kardeşlik bağlarının güçlenmesine katkıda bulunuyoruz. Ümraniye’de yaptırdığımız 15 kültür merkezi ile ilçemizi bir kültür sanat vadisine dönüştürdük. Şimdi de kardeş şehir Fojnica’da kalıcı bir eser inşa etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ümraniye’de yaptırdığımız Aliya İzzetbegoviç Kültür Merkezi’nin bir benzerini Fojnica’ya kazandırıyoruz. Selçuklu mimarisinin özelliklerine uygun inşa ettirdiğimiz kültür merkezini kasım ayı sonunda hizmete kavuşturmayı amaçlıyoruz.’

Fojnica Belediye Başkanı Selkan Merdzanic’in yer aldığı üç kişilik bir heyet, kültür merkezinin inşası ile ilgili teknik görüşmeler için kısa bir süre önce Türkiye’ye gelmiş ve Başkan Hasan Can tarafından Ümraniye’de ağırlanmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER