AVRUPA BİRLİĞİ BAKANI BAĞIŞ BİLGE ÇOCUKLARLA İFTAR YAPTI

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANI BAĞIŞ BİLGE ÇOCUKLARLA İFTAR YAPTI

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANI BAĞIŞ BİLGE ÇOCUKLARLA İFTAR YAPTI
Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Ümraniye Belediyesi’nin Bilgi Evi Yaz Kursları öğrencilerine verdiği iftar yemeğine konuk oldu. İftar yemeğinin ardından konuşan Bakan Bağış, ‘Bilgi Evlerinde verilen eğitim sizi yarınının Türkiye’sine hazırlıyor’ dedi.

    Ümraniye Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Bilgi Evi Yaz Kurslarına üye çocuklar, belediyenin kendileri için verdiği iftar yemeğinde buluştu. Ümraniye Sondurak mevkiindeki TRT Lojmanları bahçesinde verilen iftar yemeğine Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye Belediye Başkan yardımcıları, birim müdürleri, Bilge Çocuklar ve aileleri katıldı.

    BAŞKAN HASAN CAN: ‘SİZLER YARININ BÜYÜKLERİSİNİZ’

    İftarın ardından bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Bilge Çocuklarla iftar sofrasında bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Belediye olarak 30’a yakın Bilgi Evinde çocuklara eğitim vererek onların yetişmesine katkıda bulunduklarını belirten Başkan Hasan Can, ‘sizler bugünün küçükleri, yarının büyüklerisiniz. Bunun bilinciyle eğitiminizi en şekilde almak için çaba göstermeli, ailenizin sizler için yaptığı fedakârlıkları asla göz ardı etmemelisiniz’ dedi.

EGEMEN BAĞIŞ: ‘SİZİN YÖNETECEĞİNİZ TÜRKİYE DAHA İLERİ GİDECEK’

    İftara katılan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, yemeğin ardından yaptığı konuşmayla çocukla ve ailelerine seslendi. ‘Bu anlamlı sofrada bir araya gelmemizi sağlayan Ümraniye ve İstanbul’un başarılı Belediye Başkanı Hasan Can’a teşekkür ediyorum’ diyen Devlet Bakanı Egemen Bağış, şunları söyledi:

    ‘Her birinize Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdim. Bilgi Evlerinde aldığınız eğitim, sizi yarınların Türkiye’sine hazırlıyor. Türkiye her geçen gün büyüyen bir ülke. 2023’te dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri olacağız. Gözlerinizde parıltı ve kararlılık gördüm. Bu beni umutlandırıyor. Daha emin bir Türkiye’ye doğru gidiyoruz. Sizlerin yöneteceği Türkiye, daha da ileri gidecek. Sizler Türkiye’nin aydınlık geleceğini inşa edeceksiniz. Bu anlamlı hizmetleri gerçekleştiren Başkan Hasan Can’a bir kez daha teşekkür ediyorum.’

    BİLGE ÇOCUKLAR SERTİFİKALARINI ALDI
    
    Yapılan konuşmaların ardından, Bilgi Evlerinde eğitim alan Bilge Çocuklara sertifika ve ödülleri verildi. İsimleri okunan çocuklara sertifikalarını Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can verdi. Bilge Çocuklar program sonunda İngilizce, Arapça ve Türkçe şarkılar seslendirdi.

    BAKAN BAĞIŞ, ÜMRANİYE MEYDANI’NI GEZDİ

    Daha sonra Ümraniye Meydanı’na geçen konuklar, alanda Ümraniye Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Ramazan Etkinlikleri’ni izledi. Burada Ümraniyelilere hitap eden Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ile Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, meydanda kurulan hemşeri derneklerine ait stantları gezdi. Konuklar, burada da dernek yöneticileri ve vatandaşlarla bir süre sohbet etti.
    


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109