Ümraniye'de Çanakkale Temalı Sergi Açıldı

Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kursiyerleri’nin el emeği, göz nuru eserlerinden oluşan, “100. Yılında Çanakkale Zaferi” temalı “İnce İşler” sergisi, Ümraniye Meydan’da oluşturulan dev çadırda Ümraniyelilerin beğenisine sunuldu.

Ümraniye'de Çanakkale Temalı Sergi Açıldı
Ümraniye'de Çanakkale Temalı Sergi Açıldı

Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kursiyerleri’nin el emeği, göz nuru eserlerinden oluşan, “100. Yılında Çanakkale Zaferi” temalı “İnce İşler” sergisi, Ümraniye Meydan’da oluşturulan dev çadırda Ümraniyelilerin beğenisine sunuldu.

ÜMRANİYE’DE “100. YILINDA ÇANAKKALE ZAFERİ” TEMALI SERGİ AÇILIŞINA YOĞUN İLGİ

Ümraniye Belediyesi ilçe sınırları içerisinde ikamet eden kadınların iş hayatında aktif olarak yer almalarına ve mesleki bir alanda uzmanlaşarak, ev ekonomilerine katkıda bulunmalarına imkân sağlamaya devam ediyor. Bu anlamda Ümraniye Belediyesi tarafından faaliyete geçen Meslek Edindirme Kursları, 11 yıldan beri 22 binden fazla kişiyi mezun etti. Meslek Edindirme Kursları’nda bu yıl toplam 27 branşta 1061 kursiyere eğitim verildi. 19 kurs merkezinde yıl boyu eğitim alarak, mezun olmaya hak kazanan Meslek Edindirme Kursiyerleri’nin el emeği göz nuru eserlerinden oluşan, “100.yılında Çanakkale Zaferi” temalı “İnce İşler” yılsonu sergisi Ümraniye Meydan’da oluşturulan dev çadırda Ümraniyelilerin beğenisine sunuldu.

Kurs öğrencilerinin ürettiği ürünlerin seçme örneklerinden oluşan “İnce İşler” sergisinin açılışına Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Eşi Saliha Can, AK Parti Ümraniye ilçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayları Ahmet Berat Conkar, Ayşe Kartal, AK Parti Ümraniye SKM Başkanı Serkan İnanoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Tosun, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, muhtarlar, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda ilk konuşmayı yapan Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen; “Ümraniye’mizde yaklaşık 118 bin öğrencimize ulaşıyoruz. Bizim kursiyer eğitimleri kapsamında da bu yıl 930 kursumuzda 27 bin kursiyerimize hizmet verdik. Ancak biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak, buna elimiz ne kadar uzanıyorsa, belediyelerimizin eli bizden çok daha fazla uzanıyor. Bu anlamda belediyelerimiz son zamanlarda büyük bir çığır açtı. Özellikle 1994 yılından bugüne kadar 21 yılda yerel yönetimler İSMEK kursları adı altında özellikle Anadolu da evinden çıkmayan, çok kıymetli annelerimizin şehre uyumunu sağlamayı başardı. Bu anlamda bu kursları vatandaşlarımıza sunan başta Ümraniye Belediye Başkanımız Hasan Can beyefendiye, milli eğitim camiası olarak şükranlarımı sunuyorum” dedi.
AK Parti Ümraniye ilçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu yaptığı konuşmasında, “Meslek Edindirme Kursları sergisi dolayısıyla bu güzelliği hep birlikte yaşıyoruz. Ümraniye, geçmişte çöplüğü ile ünlü bir ilçemizdi! Ve bir çöp patlaması sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımızın olduğu bir ilçeydi. Kötü bir imaj sergiliyordu. Ancak bu ilçede yapılan dev yatırımlarla 250’yi aşkın kalıcı hizmetlerle Ümraniye’nin çehresi değişti. Ümraniye’yi kalıcı yatırımlarla, bugünkü şekline getiren değerli Belediye Başkanıma teşekkür ediyor ayrıca sanata ve kültüre verdiği önemden dolayı  şükranlarımı da sunuyorum. Hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlıyorum” diyerek sözlerine son verdi.

BAŞKAN HASAN CAN; “     İNŞALLAH DAHA NİCE GÜZEL ESERLER OLSUN”


Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; “ Öncelikle bu güzel eserleri yapan ellere, onları yetiştiren öğretmenlere, kurslarımıza katılan bütün çocuklarımıza, kızlarımıza ve ekip arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 11 yıldır düzenlediğimiz Meslek Edindirme Kursları ile 2004 yılından bu yana toplamda 22.831 öğrencimiz mezun oldu. Bu yıl ise Meslek Edindirme kurslarında 27 branşta 1061 öğrenciye eğitim verildi. Bir meslek öğrenmek adına bu kurslara katılan öğrenciler, cam süsleme, el nakışı, el sanatları ve ebru gibi birçok branşta beceri elde ediyorlar. Her sene düzenlediğimiz sergi için bir ana tema belirliyoruz. Bu sene de temayı “100. Yılında Çanakkale Zaferi” olarak belirledik. Ve Çanakkale’yi anımsatan birbirinden güzel eserleri sergiliyoruz” dedi.

Ümraniye Sondurak mevkinde bulunan Hanımeli Çarşısından da bahseden Başkan Hasan Can; “ 9 m² alana sahip olan birbirinden renkli  bu 19 dükkân da hanım kardeşlerimiz el emeği göz nuru ürünlerini satışa sunabiliyorlar. Hiçbir ücretin alınmadığı bu dükkanlar sayesinde hanımlar aile bütçelerine katkıda bulunabiliyorlar. Birbirinden güzel eserleri vatandaşlarımızla buluşturduğumuz için çok mutluyuz.  İnşallah daha nice güzel eserler olsun” diyerek sözlerini noktaladı.

Kısa bir konuşma yapan Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek, “ Bir yandan Ümraniye Halk Eğitim Müdürlüğümüz, bir yandan Ümraniye Belediyemiz, bir yandan da Büyükşehir Belediyesi İSMEK kursları aracılığıyla ilçemizde 27 bin civarında vatandaşımız bu yıl değişik branşlarda eğitim aldı. Vatandaşımız bu sayede el becerisini arttırarak, meslek edinmiş oldu. Bu vesileyle başta Belediye Başkanımız olmak üzere gerek belediyemizin, gerekse halk eğitim merkezi müdürlüğümüzün yaptığı bu kurslarda eğitim ve öğretim veren usta öğreticileri, öğretmenleri ve kursiyerleri tebrik ediyorum. Bu tür kurslarımızın da artarak devam etmesini diliyorum” dedi.

Son olarak konuşma yapan AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Ahmet Berat Conkar, “ Böylesine güzel bir programda sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. Özellikle hanım kardeşlerimizin marifetlerini, becerilerini ve kabiliyetlerini geliştirmesine vesile olan, bu güzel hizmetleri ortaya koyan belediyemize de bir şükran borçluyuz. Ne zaman Ümraniye’ye gelsem, yerel yönetimde belediyemizin, milletimiz için ortaya koyduğu güzel bir hizmetin ya açılışı için ya da böyle bir etkinliğin içinde bulunmak için geliyorum. Gerçekten bu bizim AK Partimizin hizmetkârı olarak nasıl bir anlayış içerisin de çalışma yaptığımızın göstergesidir.  Siyaset bir mücadeledir. Ama bir hizmet mücadelesidir! Biz AK Parti olarak, milletimizin efendisi değil, hizmetkârı olarak yola çıktık. Ve bunu da Allah’a şükür hem yerel yönetimde, hem de hükümet yönetiminde en güzel eserlerimizle ortaya koyarak göstermiş olduk. İnşallah bundan sonra da hizmetlerimiz artarak devam edecek.  Bu güzel faaliyetlere emek veren başta Belediye Başkanımıza, ekibine, destek veren ilçe teşkilatımıza ve tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum. Açılışın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Meslek Edindirme Kursları’ndan mezun olan kursiyerlere sertifikaları teslim edildi. Kurdele kesiminden sonra tüm protokol sergiyi gezdi. Ümraniye Belediyesi 11. Meslek Edindirme Kursları “İnce İşler” sergisi 15 gün boyunca Ümraniye Meydan’ında meraklılarını bekliyor.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA




Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2015, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109