Çalışan Gazeteciler Ümraniye Belediyesinin Ev Sahipliğinde Bir Araya Geldi

Ümraniye Belediyesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için düzenlediği etkinliklerde de 15 Temmuz temasını seçerek, o gece yaşananları medya mensuplarının gözünden anlatılmasını sağlayan bir program düzenledi.

Çalışan Gazeteciler Ümraniye Belediyesinin Ev Sahipliğinde Bir Araya Geldi
 Çalışan Gazeteciler Ümraniye Belediyesinin Ev Sahipliğinde Bir Araya Geldi

Ümraniye Belediyesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için düzenlediği etkinliklerde de 15 Temmuz temasını seçerek, o gece yaşananları medya mensuplarının gözünden anlatılmasını sağlayan bir program düzenledi. Ümraniye Belediyesi tarafından basılan Haberciler Darbecilere Karşı kitabı ve ‘Beklemek Zor- Haberci Yakını Olmak Belgeseli’nin tanıtımının da yapıldığı gece, birçok ünlü medya mensubunun katılımıyla gerçekleşti.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü için 115 gazetecinin 15 Temmuz gecesini anlattığı bir kitap hazırlayan ve Şişli Grand Cevahir Hotel’de bir program düzenleyen Ümraniye Belediyesi, basın dünyasından birçok ismi bir araya getirdi. 15 Temmuz Darbe Girişimi esnasında meydanlarda olan gazetecilerin anılarını anlattığı 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Özel Programı’na Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlı, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, basın organlarının genel yayın yönetmenleri, bölge müdürleri, haber müdürleri, editörleri, muhabirleri, kameramanları, fotoğrafçıları ve çok sayıda misafir katıldı.
Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte geçirdiği helikopter kazası neticesinde yaşamını yitiren İhlas Haber Ajansı’ndan  Şehit Gazeteci İsmail Güneş’in oğlu Tuluğhan Güneş’in takdimiyle konuşmasına başlayan Başkan Hasan Can, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’yle ilgili geçmişte yapılan kutlamaları anlatarak “Gazeteci arkadaşlarımıza hatıra olacak eserler bırakmayı adet edindik. Bu yıl da Gazeteciler Günü’nü iki önemli eserle; ‘Beklemek Zor- Haberci Yakını Olmak Belgeseli’ ve ‘Haberciler Darbecilere Karşı’ kitabıyla kutluyoruz. Zor şartlar altında, milletimizi haberdar etmek uğruna canını tehlikeye atan medya mensubu kardeşlerimizin yaşadıklarını anlattıkları belgesel ve kitaptaki anıları gördüğümde o akşamki gibi duygulandım” dedi. 15 Temmuz gecesi yaşananların gelecek açısından asla unutturulmaması gereken bir ruha sahip olduğunu dile getiren Başkan Hasan Can bu konuda birçok etkinlik ve projeyi hayata geçirdiklerini anlattı. Başkan Hasan Can: “Milletimizle beraber darbecilere karşı sizler de iyi bir ders verdiniz. İletişim açısından birçok önemli nokta tahrip edildi. Fakat bu hain hesaplar, siyasi irade, millet ve dik duran medya sayesinde bozuldu. Medyacılar millî iradenin şahlanışında da çok önemli bir rol oynadı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın milleti meydanlara davet etmesi, meydanların nabzının tutulması siz medyacılar sayesinde gerçekleşti. Bu birlik ruhu, hainleri bozguna uğrattı. Başta Mustafa Cambaz kardeşimize rahmet diliyor; tüm medyacılara o akşamki tavırları nedeniyle teşekkürlerimi sunuyorum.  O tarihin toplumsal hafızaya yerleşmesi adına yaptığımız projelerimizi tüm medya çalışanlarımıza hediye ediyorum” dedi ve millet üzerine oynanan tüm oyunları ile terör hadiselerini telin ederek konuşmasını sonlandırdı.
Sonrasında 3G ile bağlantı kurulan ve Halep’te bulunan Elif Akkuş, annesi Gülseren Akkuş ile görüştü.
Ardından Ümraniye Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Beklemek Zor- Haberci Yakını Olmak Belgeseli’nin sinevizyon gösterimi gerçekleşti. Program Başkan Hasan Can’ın, misafirlere hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109