BİR YASTIKTA 40 YILLIK MUTLULUĞUN FORMÜLÜNÜ ANLATTILAR

Ümraniye Belediyesi, evlilik hayatında 40 yılı geride bırakan çiftlerin mutluluk hikâyelerini bir kitapta topladı. Uzun evliliklerinin sırlarının anlatıldığı kitapta, yazar Tuluhan Tekelioğlu’nun imzası var. Kitabın tanıtımı, 3 Mart’ta düzenlenecek özel bir geceyle yapılacak

   BİR YASTIKTA 40 YILLIK MUTLULUĞUN FORMÜLÜNÜ ANLATTILAR


    Çok sayıda sosyal sorumluluk projesine imza atan Ümraniye Belediyesi, bu projelere bir yenisini daha ekledi. Evlilik hayatında 40 yılı geride bırakan çiftleri anlatan özel bir kitap ve bir de kısa belgesel hazırlatan Ümraniye Belediyesi, sadakat ve mutluluk hikâyelerini bir araya getirdiği projeyle aile ve evlilik müessesine dikkat çekiyor. Çiftlerin sadakat hikâyelerini anlattıkları röportaj kitabında ünlü yazar Tuluhan Tekelioğlu’nun imzası var.

    BİR YASTIKTA 40 YILIN HİKÂYESİ

    Projenin çıkış noktasını ise son yıllarda sayısı hayli artmış olan boşanma talepleri teşkil ediyor.  Boşanma başvuruları katsayısının evlenme oranlarındaki kat sayıyı geride bıraktığı vurgulanan projede,  eşler arası sadakat ve karşılıklı anlayışın uzun evliliklere zemin hazırladığına dikkat çekiliyor. Evlilikte 40. yıllarını geride bırakan çiftlerin mutluluk çetelerini paylaştığı kitap ve belgeselde, çiftler uzun soluklu evliliklerinin sırlarını paylaşıyor.

    EROL EVGİN 40 YILLIK ŞARKILARINI ESLENDİRECEK

    Öte yandan, projenin tanıtımı amacıyla 3 Mart’ta, Cevahir Kongre Merkezi’nde özel bir gece düzenleniyor. Ümraniye belediyesi tarafından düzenlenecek programda, Bir yastıkta 40 Yıl projesinde hayat hikâyelerini paylaşan çiftleri anlatan kısa belgesel filmin gösterimi ve kitabın tanıtımı gerçekleştirilecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in de katılacağı programda, sevilen sanatçı Erol Evgin, 40 yıllık unutulmayan şarkılarını seslendirecek.

    BAŞKAN HASAN CAN: SADAKAT VE KARŞIKLI ANLAYIŞ EN GÜZEL FORMÜL

    Bir toplumu oluşturan değerlerin başında aile kurumunun geldiğini ifade eden Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, toplumların var olmasının da ancak sağlıklı aile yapısıyla mümkün olabileceğini söyledi. Son yıllarda artan aile içi geçimsizlik ve boşanma oranlarının kaygı verici noktalara geldiğine dikkat çeken Başkan Hasan Can, sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde, bu konuda anlamlı bir girişimde bulunarak evliliklerinde 40 yılı geride bırakan çiftlerin hayat hikâyelerini bir kitapta topladıklarını söyledi. Başkan Hasan Can, ‘Amacımız uzun soluklu evliliklerin temeli olan sadakat, hoşgörü, karşılıklı anlayış ve anlama çabasına vurgu yaparak, yeni neslin bu tecrübe ve tavsiyelerden faydalanmasını sağlamak’ dedi. Sadakat ve karşılıklı anlama çabasının uzun soluklu ve mutlu bir evliliğin en güzel formülü olduğunu belirten Başkan Hasan Can, düzenleyecekleri geceyle bu güzel çalışmayı kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.


Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2012, 17:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109