BİR YASTIKTA 40 YIL’IN SIRINI ANLATTILAR!

Ümraniye Belediyesince hazırlanan ‘Bir Yastıkta 40 Yıl’ isimli kitabın tanıtımı içim düzenlenen programa konuk olan 40 yıllık evli çiftler, uzun süreli evliliğin sırrını anlattı. Erol Evgin’in şarkılarıyla renklenen gecede konuşan Bakan Şahin de, gençlere tavsiyelerde bulundu.

BİR YASTIKTA 40 YIL’IN SIRINI ANLATTILAR!
Hayata geçirdiği çok sayıda sosyal sorumluluk projesine bir yenisini daha ekleyen Ümraniye Belediyesi, evlilik hayatında 40 yılı geride bırakan çiftlerin yaşam öykülerini anlattığı ‘Bir Yastıkta 40 Yıl’ isimli kitap için muhteşem bir tanıtım programı düzenledi. Cevahir Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Fatma Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Mustafa Ataş, Mihribah Belma Satır, İsmet Uçma, Osman Boyraz, Ak Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler, Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ak Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Ayfer Yaman, ünlü sanatçı Erol Evgin, kitabı yayına hazırlayan yazar Tuluhan Tekelioğlu, kitapta yaşam öykülerini anlatan evli çiftler, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.  


    BAŞKAN HASAN CAN: ‘EVLİLİK ACISIYLA TATLISIYLA YAŞAYABİLME SANATIDIR’

    Programda söz alan ünlü yazar Tulahan Tekelioğlu şunları söyledi: öncelikle Ümraniye Belediye Başkanı Sayın Hasan Can’a bu anlamlı proje için teşekkür ediyorum. Bu projenin içinde olmaktan da mutluluk duyuyorum. Hepimiz değerliyiz, hepimiz eşitiz. Birbirimize değer verelim ve gençlerimize bunu aşılayalım. Daha sonra söz alan Ümraniye Belediye Başkanı Sayın Hasan Can şunları söyledi; bugün burada önemli bir projeyi hayata geçirdik. Bu projede bizim teklifimizi kabul eden başta Mardin Milletvekili Muammer Güler ve kıymetli eşleri olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Bir toplumun oluşturan değerlerin başında aile kurumu gelir, toplumların var olması da ancak sağlıklı aile yapısıyla mümkündür. Sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde, bu konuda anlamlı bir girişimde bulunarak evliliklerinde 40 yılı geride bırakan çiftlerin hayat hikâyelerini bir kitapta topladık. Kitaplaştırdığımız hayat hikâyelerini yeni evlenecek kardeşlerimize rol model olarak takdim edeceğiz. Evlilik acısıyla, tatlısıyla yaşayabilme sanatıdır dedi. Başkan Hasan Can, ‘Amacımız uzun soluklu evliliklerin temeli olan sadakat, hoşgörü, karşılıklı anlayış ve anlama çabasına vurgu yaparak, yeni neslin bu tecrübe ve tavsiyelerden faydalanmasını sağlamaktır’ dedi. Sadakat ve karşılıklı anlama çabasının uzun soluklu ve mutlu bir evliliğin en güzel formülü olduğunu belirten Başkan Hasan Can,  kitabı yayına hazırlayan ünlü yazar Tuluhan Tekelioğlunada teşekkür etti.  


          VALİ MUTLU:  ‘ÇALIŞKAN VE GAYRETLİ BAŞKANIMIZ ÖNEMLİ BİR PROJEYE İMZA ATTI’

          Programda söz alan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu şunlar söyledi; çalışkan ve gayretli başkanımız güzel bir projeye imza attı. Öncelikle ihtiyacımız olan bir şeyi yaptığınız için sizi yürekten tebrik ediyorum. Rol model olan insanlarımızı görmemiz herkesin ihtiyacı olan bir şey, iyi bir aile güçlü bir aile olmadan sağlıklı bir yolda yürüyebilmemiz bile mümkün değil, aile bağlarımızı güçlendirelim ve onun üzerine güçlü bir Türkiye tesis edelim dedi.

            MUAMMER GÜLER: ‘TOPLUMUN TEMELİ AİLEDİR’

          Programda bir konuşma yapan Ak Parti Mardin Milletvekili Muammer Güler şunları söyledi; Bu projede yer almaktan duyduğum memnuniyeti belirmek isterim. Ümraniye’de oturduğum için bu kitapta yer aldım. Her şey gerçek hayatın içindedir, gerçek hayatın içinde de aile vardır. Aile de en önemli husus gönüllerdeki sorumluluktur dedi. Güler, Hükümetinde aile yapısını güçlendirmek için yaptığı çalışmalardan bahsederek sözlerini bitirdi.

              BAKAN FATMA ŞAHİN: ‘22 YIL ÖNCE BUGÜN NİKÂH MASASINDAYDIM’

             Programda bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bugün benim içinde önemli bir gün, 22 yıl önce bugün nikâh masasına oturdum. Hakikaten şöyle bir bakıyorum herhalde hayatımda verdiğim en hayırlı karardı bu, Sevgili eşim, hayat arkadaşım, dostum aramızda. Özellikle AK Partiyi kurarken bugünkü Sayın Başbakanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıyken, biz de özel sektörde mühendis olarak çalışıyorduk. İkimiz beraber karar verdik, Gaziantep'te Ak Parti'nin yöneticisi olduk. Yüce Mevla bana bugün bu makamı nasip etti, burada en büyük destekçim eşimdir. Allah kendisinden razı olsun dedi. Güçlü ailenin güçlü toplumda önemli bir ana damar olduğunu vurgulayan Fatma Şahin, konuşmasına şöyle devam etti;  Şuna inanıyoruz ki, ekonomiyi büyütmek önemlidir ama insanın huzuru ve mutluluğu bu yönettiğiniz, büyüttüğünüz ekonomiyi ne şekilde kullandığınızla alakalıdır. Fıtratına uygun bir şekilde yaşayabilmek için mutlaka bizim sosyal politikaları güçlendirmemiz, parayı insan için kadınlar için çocuklar için gençler için aile için harcayacağımız modeller oluşturmamız gerekiyor. Hedeflerinin özellikle ilk 5 yılda boşanmaların arttığı gerçeğine uygun olarak ailelerin kadını ile erkeği ile toplumun yanında olacak destek mekanizmalarını güçlendirmektir. O  yüzden evlilik öncesi eğitimin önemli bir eğitim olduğunu gördük. Akademisyenlerle, bu işi başarmış yerel yönetimlerle, sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldik. Yaptıkları çalışmaların incelemesini yaptık, şu anda standartlarımızı oluşturduk, eğitici eğitimini verdik. Özellikle evlilik öncesinde nikâhlanmaya karar veren çiftlerin belediyelerimize geldiği zaman biz Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak onların yanında olmak istiyoruz dedi. Bakan Şahin ayrıca Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a bu anlamlı proje için teşekkür ediyorum. Bakanlık olarak aile ile ilgili her projede yanınızda olduğumuzu söylemek isterim diyerek sözlerini bitirdi. Daha sonra Başkan Hasan Can Bakan Fatma Şahin’in eşinide sahneye davet ederek projeyi temsilen bu günün anısına Belediye meslek edindirme kurslarında hazırlanan içinde bir yastık olan bir tablo hediye etti. Başkan Hasan Can diğer konuşmacılara ve projede adı geçen aileleride sahneye davet ederek onlara da aynı tablodan hediye etti.


    EROL EVGİN İZLEYENLERE KEYİFLİ ANLAR YAŞATTI

    Programın sonunda sahne alan ünlü sanatçı Erol Evgin bu anlamlı projeyi hayata geçiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ı kutlarım dedi. Erol Evgin nostaljik şarkılarıyla izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Programa gelen konuklar da şarkılarda sanatçıya eşlik ettiler.

Kaynak : www.internetsonhaber.com

 

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2012, 14:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER