THY, Bilet fiyatları ucuzlayacak

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, petrol fiyatlarının uçak biletlerini de etkileyeceğini belirtti.

THY, Bilet fiyatları ucuzlayacak
THY, Bilet fiyatları ucuzlayacak

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, petrol fiyatlarının uçak biletlerini de etkileyeceğini belirtti.

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, petrol fiyatlarının uçak biletlerini de etkileyeceğini belirterek, “Petrol fiyatlarının düşmesiyle havayolunun gideri yüzde 10 düşmüş olacak. Tabi ki bizim bilet fiyatlarımızda düşecek” dedi.
 
2015'te en büyükler arasındayız
 
2015 beklentilerini anlatan Kotil, “2014 yılı çok İyi geçti Allah'a şükür. Büyüme planlandığı gibi geçti. Hatlarımızı açtık. Tabi bu yılın diğer yıllardan farkı şu oldu; İlk olarak THY dünyada ki büyük şirketlerin arasında yer aldı. Rekabeti kendisi hissetti ve hissettirdi. 2015'de en büyükler kimse onların arasındayız. Koltuk-kilometrede şu anda 12'nci büyük şirketiz dünyada. Önümüz de üç tane Çinli şirket var. 3 Tane Amerikalı şirket var. Gelecek sene bu değişecek. Çünkü gelecek sene ciddi bir biçimde büyümeyi planlıyoruz” dedi.
 
“Rusya'da küçülmeyeceğiz"

 
Rusya’da yaşanan krizin THY’ye bir etkisinin olup olmayacağını değerlendiren Kotil, Rusya’da küçülmeyi düşünmediklerini kaydetti. Kotil, “ Rus alt yapısı, yer altı zenginlikleri ve ekonomisi güçlü. Biz Rusya'da küçülmeyi düşünmüyoruz. Hatta büyümek isteriz. Daha çok sefer koymak isteriz. İkili anlaşmalarla sınırlandırılıyor uçuşlarımız. 10 şehrine uçuyoruz. Moskova'ya da yeterince uçuyoruz. Günde 6-7 sefer yapıyoruz” diye konuştu.
 
“Petrol fiyatlarıyla birlikte bilet fiyatları da düşecek"

 
Kotil, “10 yıllık THY Genel Müdürlük kariyerimde düşük petrol fiyatlarında yüksek petrol fiyatlarında biz gördük. 2008 yılını hatırlarsanız kriz öncesi petrol fiyatları tavan yapmıştı. Gazetede okudum. Özellikle Arap üreticiler 20 dolara kadar düşse bile biz üretimi kesmeyeceğiz diyorlar. Bu da petrol fiyatının düşmeye devam edeceği anlamına geliyor. Böyle bir karar var. Düşen petrol fiyatlarıyla bu rakam düşecek. Basit matematik yaparsak her havayolunun gideri yüzde 10 gibi düşmüş olacak petrol fiyatlarının düşüşüyle. Tabi ki bizim bilet fiyatlarımızda düşecektir” sözlerini vurguladı.
 
 
“THY, rakiplerine göre daha ucua bilet satıyor"

 
Bilet fiyatlarına oturup karar veren bir firma değiliz diyen Kotil, “Havayollarının bilet fiyatları çok alt düzeyde uzman elemanlar tarafından benim onayıma gelmez mesela. Yolcumuz para vermezse para almadan bile uçururuz. Amaç uçağı doldurmaktır. Uçağı doldurma eksenli gidiyoruz. Piyasada hangi fiyat oluşuyorsa biz o fiyata biletimizi satıyoruz. Ama herkesin bildiği bir şey var Dünya'yı birbirine bağlayan THY rakiplerine göre yüzde 20-30 daha ucuz bilet satıyor. Bununda büyümemizde büyük katkısı var” dedi

Ucuz Uçak Bileti Satan Firmalar

THY B-ONLİNE BİLET SATIŞI

Ucuz Uçak Bileti Satan Firmalar

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2016, 12:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER