Tuzla'da Nostaljik Oyunlardan Sokak Olimpiyatları

Tuzla'da Nostaljik Oyunlardan Sokak Olimpiyatları

Tuzla'da Nostaljik Oyunlardan Sokak Olimpiyatları
Tuzla’daki okul bahçeleri 30 Temmuz’a kadar olimpiyatlara ev sahipliği yapacak. Ama bu olimpiyatlarda farklı branşlar izleyeceğiz: Seksek, misket, yakan top, mendil kapmaca, ip atlama...

Tuzla Belediyesi çocukların yaz aylarında eğlenceli vakit geçirebilmelerini sağlamak ve internet bağımlılığının önüne geçmek amacıyla ilginç bir projeye imza atıyor. Mendil kapmaca, ip atlama, misket gibi nostaljik oyunların yer alacağı sokak olimpiyatları 30 temmuzda sona erecek.

Sağlıklı genç nesillerin yetişmesi yolunda sosyal projelere imza atan Tuzla Belediyesi, ilçede çocukların bir arada oyunlar oynaması, internet bağımlılığından uzaklaşması ve birlikte hareket etmesi adına, Türkiye’de ilk defa gerçekleşen “Sokak Olimpiyatları” organizasyona imza attı. Sokak Olimpiyatları öncesinde oyunlara katılan çocuklarla bir araya gelen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı yaptığı açıklamada çocukların bilgisayar başında saatlerce hareketsiz oturarak bilgisayar oyunları oynamasının her geçen gün artan bir sorun olduğunu ifade etti. Tuzla’da Sokak Olimpiyatlarıyla çocukların bir arada yarışmalar ve nostaljik oyunlar oynayacağını söyleyen Başkan Yazıcı “ yaz etkinlikleri kapsamında, spor okulumuzda birçok faaliyet göstermekteyiz. Mahallelerimizde kurduğumuz portatif yüzme havuzlarında binlerce çocuk yüzme dersi görüyor. Çocuklarımızın tatil aylarında onlara öğretici ve eğitici aktiviteler sunmak adına birçok güzel projeyi hayata geçirdik.” Dedi. Başkan Yazıcı daha sonra çocuklarla misket, mendil kapmaca ve yakan top oynadı.

Takımlar altışar kişilik
Bir hafta sürecek etkinliğe, her mahalleden, ortalama 6’şar kişiden oluşan altı-yedi takım katılacak. Bir çocuk birden fazla oyuna katılabilecek. Mahallenin takımları bir gün içinde bütün oyunları oynayıp bitirecek. Ertesi gün diğer mahallenin takımları kendi aralarında yarışacak. Her mahallenin şampiyonu finale kalacak. Oyunların kendi içinde kuralları ve zaman kısıtlaması olacak.  Bir gün içinde bütün oyunların oynanması beş saat sürecek. Afişte de yazılan geleneksel vakte uygun biçimde, “Tüm çocuklar akşam ezanından önce evde olacak.

8 Kategoride Yarışılacak
 SOKAK OLİMPİYATLARINDA; sek sek, misket, ip atlama, mendil kapmaca, yakan top, sandalye kapmaca, dokuz taş, tavşan kaç ve dondu dombilis  oyunları yer alacak. Sokak Olimpiyatları'nda çocuklarımız sadece fiziksel enerji harcamayacak aynı zamanda takım halinde hareket etmeyi de öğrenecekler. Tartışacaklar, belki kavga edecekler ama bir şekilde takım ruhunun tadına varacaklar.
Olimpiyatlar çerçevesinde 28 temmuz Perşembe günü Karmate Topluluğu, Tuzla sahil tören alanında konser vererek çocuklarla buluşacak.





YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109