Tuzla’da Ramazan Bir Başka Yaşanıyor

Tuzla’da Ramazan Bir Başka Yaşanıyor

Tuzla’da Ramazan Bir Başka Yaşanıyor
Tuzla’da Ramazan ayı, bu yıl bir başka yaşanıyor. Tuzla Belediyesi’nin Sahil Tören alanında düzenlediği Ramazan etkinlikleri, her yaştan her kesimden Tuzlalıları, Ramazan’ın manevi atmosferinde buluşturuyor. Binlerce vatandaş, oruçlarını, Tuzla Belediyesi’nin kurduğu sokak iftarlarında açıyor. İhtiyaç sahiplerini de unutmayan belediye, vatandaşlara gıda yardımı yapıyor.

İlk İftar Şifa Mahallesinde Gerçekleşti

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, sokak iftarları kapsamında düzenlenen ilk iftarı, Şifa mahallesinde vatandaşlarla birlikte açtı. Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet’in de katıldığı sokak iftarında konuşma yapan Başkan Yazıcı, mübarek Ramazan ayının rahmet ve bereketiyle tüm İslam alemine, ülkemize ve Tuzla’ya hayırlı olmasını diledi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen sokak iftarında, birlik ve beraberlik içinde ramazanın bereketini bir arada yaşayan şifa mahallesi sakinleri, alana kurulan mobil sahne’de ramazanın manevi atmosferine uygun etkinlikler izleyerek keyifli dakikalar geçirdiler. 

Ne Olursan Ol Yine Gel

Ramazan ayının manevi atmosferinde, tüm Tuzlalıları kucaklamayı hedefleyen Başkan Yazıcı, Ramazan ayı boyunca, emniyet mensupları, yetim ve engelliler, sivil toplum kuruluşları, şehit aileleri, çeşitli esnaf grupları ve  yerel basın mensuplarıyla da Tuzla Belediyesi Semiha Kibar Sosyal Yaşam Merkezinde düzenlenecek iftarlarda bir araya gelecek.

Ramazan Etkinlikleri Dolu Dolu Geçiyor

Tuzla Belediyesi’nin Sahil Tören Alanı’nda geleneksel olarak düzenlediği Ramazan etkinlikleri bu yıl da yoğun ilgi görüyor. İftarlarını açtıktan sonra teravihe koşan Tuzlalılar, teravih sonrası ise  Tuzla sahiline akın ediyor. Çünkü Sahil Tören Alanı’nda tam bir şölen var. Kitap Fuarı, oyun bölümleri, tırtıl ve tren gibi bölümler çocuklar ve gençler kadar anne-babalarında yoğun ilgisini çekiyor. Alana kurulan dev sahnedeki Hacivat ve Karagöz, Nasrettin Hoca, Keloğlan, İbiş ve Boncuk, Meddah, Orta Oyunu, Çocuk Tiyatrosu, İllüzyonist ve Ateşbaz gösterileri de her yaştan Tuzlalılara eğlenceli saatler yaşatıyor. Etkinlik alanında dolaşan Sırık Adam ve Şişme Maskot da büyük ilgi topluyor.

Ömer Karaoğlu İzleyicileri Mest Etti.

Tuzla Belediyesi’nin Ramazan Etkinlikleri kapsamında sahne alan birbirinden ünlü sanatçılar da Tuzlalılara unutulmaz konserler vermeye devam ediyor. Ezgi müzik yorumcusu usta ismi Ömer Karaoğlu  seslendirdiği ilahilerle izleyenleri mest etti. Ramazan ayı boyunca Tuzla sahil tören alanında  gerçekleşecek etkinlikler kapsamında; Aykut Kuşkaya,Erkan Mutlu,  Güçlü Soydemir, Dursun Ali Erzincanlı, Abdurrahman Önül, Hasan Lütfi Ramazanoğlu, ve Eşref  Ziya konserlere katılacaklara müzik ziyafeti yaşatacak.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109