Tuzla Hayvan Doğal Yaşam Parkı Tanıtımı Yapıldı

Tuzla Hayvan Doğal Yaşam Parkı Tanıtımı Yapıldı

Tuzla Hayvan Doğal Yaşam Parkı Tanıtımı Yapıldı
Tuzla Belediyesi tarafından Akfırat’ta kurulan ‘Hayvan Doğal Yaşam Parkı’nın tanıtımı Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı tarafından yapıldı. Tuzla Akfırat’ta kurulan hayvan doğal yaşam parkının tanıtımına Çevre Eski Bakanı, Aktör Ediz Hun ve hayvan dostları katıldı.

Tuzla Akfırat’taki 22 dönüm arazi üzerine kurulan hayvan doğal yaşam parkının tanıtımında konuşma yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, insanlara ve çevreye olduğu gibi hayvanlara karşı da sorumluluk duygusuyla hareket ettiklerini ifade ederek, “Tüm canlılar Allah’ın bizlere emanetidir. Onlara karşı önemli sorumluluklarımız vardır. Bu sorumluluk duygusuyla hareket ediyor ve hizmeti sadece insana mahsus görmüyoruz. Çevremize ve çevremizdeki tüm canlılara karşı aynı sorumluluk duygusuyla hizmet verme gayretindeyiz” dedi. “Özellikle sahipsiz hayvanlar konusunda vatandaşlardan ve hayvan dostlarından gelen talepleri de dikkate alarak, hayvanlarımız için en güzel doğal ortamı hazırlamaya çalıştık” diyen Başkan Yazıcı, “Biz bu güzel tesisi hizmete açarak ve lojistik destek sunarak üzerimize düşeni yapıyoruz. Siz hayvan dostlarından da bundan sonrası için destek bekliyorum. Hayvan dostlarının bu hizmete katılımı ve katkısı çok önemli” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın ardından düşüncelerini ifade eden hayvan dostları, hayvanlar için hazırlanan sağlıklı ve modern doğal parkı oldukça beğendiklerini ifade ederek ilgisi ve desteğinden ötürü Başkan Yazıcı’ya teşekkür ettiler. Özellikle, hayvan dostu olarak tanınan Çevre Eski Bakanı ve Yeşilçam’ın unutulmaz ismi Ediz Hun ile Hollanda uyruklu bir misafirin Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya takdir dolu sözleri dikkat çekti.


Akfırat’taki 22 dönümlük arazide kurulan hayvan doğal yaşam parkında hayvan barınakları ve idari binanın yanı sıra aşı, tedavi ve operasyon birimleri de bulunuyor. Avrupa standartlarına uygun olarak inşa edilen Tuzla hayvan doğal yaşam parkında, Tuzla Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 2 veteriner hekim de görev yapıyor.

Çevreye zarar verme veya çevreden zarar görme ihtimali bulunan hayvanlar ile sakat, yaşlı, yavru, yavrulu anneler gibi hayvanlar görevli ekipler tarafından toplanarak hayvan doğal yaşam parkına getiriliyor. Şu an yaklaşık 350 hayvanın bulunduğu parkta toplanan hayvanlara aşılama, kısırlaştırma ve rehabilitasyon hizmeti veriliyor.




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109