Tuzla Emniyeti’nin Gücü İki Katına Çıktı

Tuzla Emniyeti’nin Gücü İki Katına Çıktı

Tuzla Emniyeti’nin Gücü İki Katına Çıktı
Tuzla Emniyeti’nin Gücü İki Katına Çıktı

Tuzla Emniyeti’ne, belediye ve hayırsever iş adamlarının katkıları ile alınan yeni araçlar, düzenlenen törenle hizmete sokuldu. Jandarmadan devralınarak belediye tarafından yenilenen emniyet binasında düzenlenen törende, katkıda bulunan kurum ve firmalara plaket verildi. Törene Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yolcu ve hayırsever işadamları katıldı.

Törende konuşan İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yolcu, “Yaklaşık 4 ay kadar önce, Jandarma sorumluluk alanının Emniyet’e devri ile oluşan lojistik ihtiyacını karşılamak üzere belediye ve hayırsever iş adamlarının katkılarıyla 15 emniyet hizmet aracı alındı. Yapılan bu takviye ile, Tuzla Emniyeti’nin operasyon gücü iki katına çıkmış oldu. Jandarmadan devralınan hizmet binası ve belediye karşısında yapılmakta olan hizmet binası inşaatının tamamlanmasıyla, bina ihtiyacımız da önemli ölçüde giderilmiş olacak” dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ise konuşmasında şunları söyledi. “Asayiş ve güvenlik hizmetlerinin tümüyle Polis teşkilatına devredilmesinin, vatandaşımız tarafından memnuniyetle karşılandığını gördük. İlçemizdeki tüm kurumlarda olduğu gibi emniyet güçlerimizin de hizmet standartlarının yükseltilmesi için belediye olarak elimizden gelen katkıyı sunuyoruz, sunmaya da devam edeceğiz. Meclis üyesi arkadaşlarımızın gayretleri ile, il özel idaremiz de bu konuda değerli katkılarda bulunuyor. Gerek lojistik hizmetler gerekse mobese kameraları gibi ihtiyaç alanlarında katkılarımız sürecek. Daha huzurlu bir Tuzla için çalışıyoruz. Emeği geçen tüm kurumlara ve iş adamlarımıza teşekkür ediyor, yardımlarının devamını diliyorum.”

Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve hayırsever iş adamlarına plaketlerini takdim eden Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İstanbul’un en hızlı gelişen ilçelerinden biri olan Tuzla’nın gelecek potansiyelini dikkate alarak, biraz da radikal bir kararla, Tuzla ilçesinin tamamının polis bölgesi olmasını teklif etmiştik. Valiliğimizin oluru ile gerçekleşen bu devir teslim ile, aynı zamanda önemli bir sorumluluk da üstlenmiş olduk. Tuzla, hem önemli miktarda göç alan, hem de homojen olmayan yapısıyla, ülkemizin tüm renklerini ve çeşitliliğine sahip bir ilçemiz. Ayrıca, İstanbul Park, üniversiteler gibi İstanbul’un en prestijli projelerinin hayata geçirildiği bir bölge. İstanbul’un 8 organize sanayi bölgesinden 5’i Tuzla’da. Böylesine yoğun gelişme gösteren ilçemizde bir asayiş boşluğu yaşanmaması için sıkı bir çalışma yürüttük. Belediyemiz ve hayırsever iş adamlarımızın katkılarıyla, polis teşkilatımızı kurumsal ve lojistik açıdan destekledik. İstanbul’un en huzurlu ilçelerinden birinde yaşadığımız için mutluyum. Bu huzur ve güvenliği korumaya el birliği ile devam edeceğiz. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Program sonunda, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet tarafından, Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tadım, Evyap, Deri Organize Sanayi Bölgesi, Mengi Yat, İstanbul Ticaret Borsası, Arıtaş, Özçelik Makine ve Tuzla Polis Hizmetleri Geliştirme ve Destekleme Derneği’ne katkılarından dolayı plaket verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER