TUZLA DA BİLİME IŞIK TUTUYORUZ

TUZLA DA BİLİME IŞIK TUTUYORUZ

TUZLA DA BİLİME IŞIK TUTUYORUZ
TUZLA DA BİLİME IŞIK TUTUYORUZ
Sabancı Üniversitesi Rektörü Fizik Profesörü Dr. Nihat Berker ,Tuzla Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen konferansta Tuzla’lı öğrencilerle bir araya geldi. Yoğun katılımın olduğu konferansa Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Yekrek ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İdris Güllüce Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta “Araştırma ve Erişim Odaklı Eğitim” üzerinde konferans veren Prof. Dr. Nihat Berker başarıya ulaşmanın yolu çok çalışmak ve okuduklarını tekrar etmeden geçtiğini vurguladı. Hayatı boyunca yapmış olduğu çalışmalardan örnekler veren Berker “bilim insanlarının yoğun emek harcayarak oluşturdukları bilgi, erişilebilir ve ulaşılabilir hale gelmektedir. Üniversite olarak her yıl yüzlerce öğrenciyi fizik ve bilimsel anlamda dünyaca ünlü üniversitelere götürüp öğrenimleri konusunda yardımcı oluyoruz.” Dedi.

Bilimin Yoğun Olduğu İlçeyiz

Konferansta bir konuşma yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Sabancı Üniversitesi’nin  Eğitim köyü olmayı hedefleyen Tuzla’nın sınırları içerisinde bulunmasının, ilçeye ayrı bir değer kattığını ifade etti. Eğitimin önemini vurgulayan Başkan Yazıcı “İnşallah ilerleyen zamanlarda planlı bir eğitim programı yaparak bilimi sevdirme adına bu tür konferanslar düzenleyeceğiz.” Dedi. Prof Dr.Nihat Berker ‘e katılımından  dolayı Tuzla Belediye Başkanı Dr.Şadi Yazıcı ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Yekrek birlikte bir çiçek takdim etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER