Portatif Yüzme Havuzlarına Yoğun İlgi

Portatif Yüzme Havuzlarına Yoğun İlgi

Portatif Yüzme Havuzlarına Yoğun İlgi
Tuzla Belediyesi, “Yaz Spor Okulları” kapsamında ilçedeki çocukların ve bayanların yüzme öğrenmesi amacıyla 4 farklı noktada  portatif yüzme havuzu kurdu. Hijyen şartlarına uygun bu modern havuzda uzman eğitimciler yaz boyunca çocuklara ve bayanlara temel yüzme dersleri veriyor.
 
5-14 yaş arasındaki çocuklar için düzenlenen “Yaz Yüzme Okulu” yüzme kurslarına çocuklar yoğun ilgi gösteriyor. Üç eğitmenin olduğu havuzlarda çocuklar hem yazın sıcağında mahallesinde serinliyor, hem de yüzme eğitimi alarak yaz tatilini dolu dolu geçiriyor.Evliya Çelebi Mahallesi, Şifa Mahallesi, Aydınlı Mahallesi ve Aydıntepe Mahallesinde kurulan portatif havuzlarda aynı zamanda Masa tenisi ve satranç eğitimi de alan çocuklar, şişme oyun parkında keyifli saatler geçiriyor. Portatif yüzme havuzlarını Tuzla’da ilk defa geçen sene faaliyete geçirdiklerini ifade eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı “  çocuklarımızın mutluluğunu görünce ne kadar doğru bir iş yaptığımızı görüyoruz. Geçen sene sadece çocuklarımıza kurduğumuz portatif havuzlara bu sene hanımlara özel yüzme havuzunu da kattık. Yaz ayı boyunca çocuklar ve bayanlar ücretsiz bir şekilde havuzlarda istifade edebilir” dedi. Başkan Yazıcı, Yaz Yüzme Okullarında engelli çocuklar için iki yüzme havuzu da  hizmete açtıklarını söyledi.

Kurulan dört havuz 5.5 metre eninde ve 11.50 metre uzunluğunda. Filitreleme, pompa ve yüzey temizleme ve vakumlu dip temizleme sistemi ile havuz daima temiz tutuluyor. Çocukların soyunup giyinmeleri için 6’lı kabin sistemi, 3 hazır duş bulunuyor. Programa katılanlara yüzme araç gereçleri belediye tarafından temin ediliyor. Havuzda 2 sertifikalı profesyonel yüzme eğitim hocası, 2 güvenlik elemanı, 1 havuz temizlik elemanı hizmet veriyor.




YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109