AVRUPA’DAN TUZLA’YA DOSTLUK GEMİSİ

AVRUPA’DAN TUZLA’YA DOSTLUK GEMİSİ

AVRUPA’DAN TUZLA’YA DOSTLUK GEMİSİ
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik programları kapsamında Malta, Slovenya ve İtalya’dan bir grup genç, ‘Dostluk Gemisi’ projesi  kapsamında Tuzla’ya geldi. Misafir gençler, proje kapsamında yaptıkları Dory isimli maket tekneyi Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya hediye ettiler.

Malta, Slovenya, ve İtalya’dan Dostluk Gemisi projesi kapsamında  nisan ve mayıs aylarında Tuzla’ya gelen 25 genç proje çalışmalarına katıldılar. Kendi kültürlerini, yöresel ürünlerini Tuzla’daki yaşıtlarına tanıtarak kültür alış verişinde bulunan misafir gençler, Tuzla AB ve Gençlik Platformu Derneğinin ev sahipliğiyle geçen çalışmalarda özellikle gemi inşa ve deniz sporları üzerine bilgi alışverişinde bulundular.

Gençlik Değişimleri kapsamında düzenlenen Dostluk Gemisi projesini gerçekleştirmek için harıl harıl çalışan gençler, Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla Belediyesi’nin desteğiyle 6 adet maket gemi yaparak projeye katkıda bulunanlara hediye ettiler. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya makamında hediye edilen Dory isimli tekneyi anlatan proje yetkilileri, maket geminin İtalya’da 1700’lü yıllardan beri balıkçı teknesi olarak kullanıldığını söyledi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı Dostluk Gemisi projesiyle ilgili yaptığı açıklamada eğitimleri, kültürleri, medeniyetleri ve iklimleri farklı ülke insanlarının bir araya gelerek Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Projesi’nin hayata geçirilmesi için ortak çalışma yapmalarının önemine değinerek, projenin başarıyla gerçekleşmesinden mutluluk duyduğunu ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109