81 ilden sanatçılar Tuzla’da buluştu

81 ilden sanatçılar Tuzla’da buluştu

81 ilden sanatçılar Tuzla’da buluştu
Ülkemizin 81 ilinde, geleneksel Türk sanatlarını icra eden sanatçılar ve eserleri, Tuzla’da sanatseverlerle buluştu. Yrd. Doç. Dr. Ruhi Konak, Hatat-Müzehhip Muhammet Mağ ve Türk İslam Sanatları Merkezi’nin projelendirdiği, Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla Belediyesi’nin sponsorluğunda gerçekleştirilen ‘Gelenekten Geleceğe Türkiye Buluşmaları” isimli organizasyon, Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde başladı.
 
81 ilden hat, tezhip, ebru, kaat’ı, çini ve gelenekselden özgüne sanat dallarından eserler üreten sanatçılar ve eserleri, Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde bir araya geldi. Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl birincisi düzenlenen “Gelenekten Geleceğe Türkiye Buluşmaları” isimli organizasyonla bir araya gelen sanatçılar, diğer illerdeki ve sanatın merkezi İstanbul’daki meslektaşları ve hocalarla bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulundular.
 
19-26 Temmuz tarihleri arasında Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi’ndeki sergi, söyleşi ve Tuzla sahilindeki sanatsal gösterilerin yer aldığı organizasyonun açılışına İstanbul Vali Yardımcısı Feyzullah Özcan, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, geleneksel sanatımızın değerli hocaları, sanatçılar ve sanatseverler katıldı. Sergi açılışının ardından, programa sponsor olan ve ev sahipliği yapan Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya, isimlerinin yazılı olduğu hat tablolar hediye edildi.
 
Bu yıl ilki düzenlenen organizasyona katılan sanatçıların ortak tespitleri, etkinliğin oldukça faydalı ve önemli bir proje olduğu yönündeydi. Zor şartlar altında ve türlü imkansızlıklara rağmen ülkemizin en ücra bölgelerinde dahi geleneksel sanatlarımızı yaşatma ve geliştirme gayretindeki sanatçılarımız, sanatın beşiği İstanbul’da meslektaşları ve değerli hocalarla bir araya gelmenin mutluluğu içerisindeydiler. Birbirerinin eserlerini inceleyerek çalışma şartları ve yöntemleri hakkında bilgi alışverişinde bulunan sanatçılar, alanlarında uzman hocaların sunduğu söyleşiye katılarak sanat dallarının geleceği konusunda fikirlerini paylaştılar. Sergi açılışının ardından düzenlenen söyleşiye Hattat Hasan Çelebi (Hat sanatı), Savaş Çevik (gelenekten özgün sanata), Fuat Başar (Ebru) ve Güvenç Güven (Çini) katıldı.
 
Seminerin ardından Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, sanatçılara plaket takdim ederek topluca hatıra fotoğrafı çektirdiler.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109