Ücretsiz ve İş Garantili Meslek Kursu

İŞKUR, Gedik Üniversitesi, Üçay Mühendislik ve Tuzla Belediyesi arasında imzalanan protokolle gerçekleştirilecek olan ücretsiz, iş garantili meslek kursuna katılan 150 kişi, sertifika alarak iş sahibi olacak.

Ücretsiz ve İş Garantili Meslek Kursu

Yalıtım, elektrik, doğalgaz tesisatçılığı ve doğalgaz kaynakçılığı alanlarında verilecek kurslarla; yerel işgücü piyasasında sürekli istihdam edilecek kursiyerler, sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücüne katkı sağlayacak.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Gedik Üniversitesi, Üçay Mühendislik ve Tuzla Belediyesi işbirliği ile yürütülen proje ile verilecek kurslarda, kursiyerlere 25'er kişilik gruplar halinde, 4 ay süre ile haftanın 5 günü, toplam 640 saat teorik ve uygulamalı eğitim verilecek. Kurs programını başarı ile bitiren kursiyerlere sertifika verilerek iş sahibi olmaları sağlanacak.

Meslek Kursu’nun Amacı Balık Tutmayı Öğretmektir

Konu ile ilgili açıklama yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, özellikle son onbeş yıldır meslek okullarının yaşadığı mağduriyetten dolayı yetişmiş işgücü konusunda sıkıntılar yaşandığına dikkat çekerek, bu sorun kalıcı olarak çözülünceye kadar, bu tür projelerin hem yetişmiş işgücü ihtiyacına, hem de istihdama katkı sağlayacağını ifade etti. Belediye olarak bu tür projeleri her zaman desteklediklerini belirten Başkan Dr. Şadi Yazıcı, gençleri projeye katılarak iş sahibi olmaya davet etti.  Yazıcı, kursa katılacakların protokol kapsamında geçici olarak değil, sürekli istihdam edileceğini ve nitelikli ara eleman olarak mezun olacaklarını sözlerine ekledi.

18-29 yaş arası ve son 4 ayda sigortasız gençlerin katılabileceği kurslar için başvurular, Tuzla Belediyesi Beyaz Masa'daki ilgili birime yapılabilmektedir. Meslek kurslarına katılacak vatandaşların kurs dönemi boyunca sigortaları ve zaruri giderleri İŞKUR tarafından karşılanacak.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2012, 12:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109