Gönül Elleri'nden üreterek kazandıran proje

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı hayata geçirdiği proje ile, üretime ve ihtiyaç sahibi bayanların aile bütçesine katkı sağlıyor. Nikah şekeri ve hediyelik ürünler siparişleri alarak, bu ürünlerin imalatını, ihtiyaç sahibi bayanlardan oluşan ekiplere imal ettiren Gönül Elleri Çarşısı, ev ekonomisine katkı sağlıyor.

Gönül Elleri'nden üreterek kazandıran proje

Yürütülen proje ile ilgili bilgi veren Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı El Sanatları Komisyonu Sorumlusu Fatma Yücel, nikah şekeri imalatının, 30 kişiden oluşan üç grup tarafından yapıldığını belirtti. Tuzla Belediyesi Beyaz Masa ve Gönül Ellerine müracaatı bulunan ihtiyaç sahibi bayanların, bilgi ve becerilerine göre değerlendirildiğini söyleyen Yücel, yeni başlayan bayanlara eğitim verildiğini ve eğitim sonunda da, bayanların kabiliyetlerine göre üretim safhalarında görevlendirildiklerini ifade etti.

Nikah törenlerinde ve yeni doğan bebek ziyaretlerinde hatıra süs ürünleri imalatı yaptıklarını söyleyen Yücel, tasarımları tamamen kendilerine ait olan 100'ün üzerinde modelleri bulunduğunu ifade etti. Vatandaşlardan ve kurumlardan gelen siparişlerin, Gönül Elleri Çarşısı binasında bulunan el sanatları atölyesinde imal edildiğinin altını çizen Yücel, "Modellerimiz ve ürün kalitemiz beğeniliyor. Titiz işçilik ve özenli imalatımızla hem üretime katkı sağlıyoruz hem de ihtiyaç sahibi bayanların aile bütçelerine destek oluyoruz" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER