Çanakkale ruhu Tuzla'da

Tuzla Kaymakamlığı, Tuzla Belediyesi, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Anadolu Eğitimciler Derneği işbirliği ile Tuzla sahilinde kurulan devasa çadırlarla, Çanakkale ruhu Tuzla'ya taşındı. 12 gün sürecek organizasyonun açılışında konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Çanakkale'ye gidemeyen ancak o ruhu yaşamak isteyen vatandaşları düşünerek böyle bir organizasyon gerçekleştirdiklerini söyledi.

Çanakkale ruhu Tuzla'da
Tuzla Kaymakamlığı, Tuzla Belediyesi, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Anadolu Eğitimciler Derneği işbirliği ile yaklaşık 2 bin metrekarelik alanda kurulan üç çadırda Çanakkale Savaşı eserleri müzesi, Çanakkale panoraması, drama ve hikayelerin canlandırıldığı standlar ve bir de tiyatro sahnesi bulunuyor.

Sadece Tuzlalıların değil, tüm İstanbulluların ziyaretine açık olan ve ücretsiz olarak gezilebilen organizasyonun açılışı Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Kemalettin Gür, Tuzla Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Neşat Yayla tarafından yapıldı. Eğitimcilerin, öğrencilerin ve vatandaşların yoğun katılım gösterdiği açılış töreni, Tuzla İmam Hatip Lisesi Mehteran Takımının konseri ile başladı.

Açılışta konuşan Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, "Bu organizasyonu gerçekleştirirken, özellikle genç neslin Çanakkale'deki destansı mücadeleyi zafer kılan ruhu anlaması ve yaşamasını arzu ettik" dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ise konuşmasında, her yıl Çanakkale'ye yüzlerce sefer düzenleyerek vatandaşların Çanakkale zaferini ve Çanakkale ruhunu yerinde görmesini ve yaşamasını hedeflediklerini ifade ederek, "Bu organizasyonu ise, Çanakkaleye gidemeyenleri de düşünerek gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

Yaklaşık 2 bin metrekare üzerine kurulu ve üç bölümden oluşan alanda Çanakkale Eserleri Müzesi, 3 boyutlu Çanakkale panoraması ve savaşın canlandırıldığı bölümler yer alıyor. Öğrenciler tarafından 4 drama ve 6 hikayenin anlatıldığı bölümlerin yanı sıra alanda kurulan sahnede bir de "Kınalı Hasan" isimli tiyatro oyunu sergileniyor.

100 kişilik gönüllü öğretmen ve öğrencinin görev aldığı organizasyon, açılışa katılan misafirler tarafından büyük beğeni topladı. 25 Mart'a kadar her gün 10.00 - 18.00 saatleri arasında, ziyarete açık olan etkinlik alanında, misafirlere Çanakkale Savaşlarında Mehmetçiğin içeceği olan şekersiz üzüm suyu da ikram ediliyor. Tuzla'nın yanı sıra çevre ilçelerden de yoğun katılım olması beklenen etkinlikler tümüyle ücretsiz.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 16 Mart 2012, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109