Van'daki depremde yıkılan otel için korkunç iddia

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyareti öncesi binalardaki çatlakların sıvayla kapatıldığı iddia edildi. Van'daki depremde yıkılan otel için korkunç iddia

Van'daki depremde yıkılan otel için korkunç iddia

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyareti öncesi binalardaki çatlakların sıvayla kapatıldığı iddia edildi.

Van'daki depremde yıkılan otel için korkunç iddia

Van'daki depremin ardından geçen hafta bölgeye yardım götüren Yunan Arama Kurtarma Örgütü'nün Midilli Şubesi Başkanı Dr. Zoi Livaditon ilginç tespitlerde bulundu. 17 Ağustos Marmara Depremi'nde de gelen Dr. Livoditon, yerle bir olan binaların daha çok kerpiç ve briketten yapıldığını anlatarak, "Bazı kamu binaları da briketten yapılmış ve ciddi hasar görmüş.Buna rağmen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bölgeye gelecek diye bu binaların bazılarının çatlaklarını sıva ile kapatıp boyadılar. Sonra da boyayı eskitmeye çalıştılar.

OTEL BU HALE GELDİ

Yine Cumhurbaşkanı'nın ziyaretinden önce çadırlardaki çocukların bazılarına internet erişimi olan diz üstü bilgisayarlar dağıtıldı. Cumhurbaşkanının ziyareti bitince de topladılar" dedi.

Bölgede depremzedelere yemek dağıtımı konusunda herhangi bir sorunun olmadığını anlatan Livaditon şunları anlattı: "Neredeyse her adımda yemek yapılan çadır mutfaklar bulunuyor. Ancak yemek dağıtılan noktalarda çok ciddi çöp sorunu var. Bunların dışında, henüz enkaz altından çıkarılamayan cesetler nedeniyle enkaz bölgesi yoğunbir kokuyla kaplı. Çocuklar ise bu enkazların üzerinde oynuyor. Bu durum bölgede ciddi salgın hastalıkları beraberinde getirebilir."

40 YILLIK OTEL

Van'da 5.6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Bayram Oteli geçen Haziran ayında vefat eden Mehmet Sıddık Bayram’a ait olduğu ve oğlu Tevfik Bayram tarafından işletiliyor. 40 yıllık otel, 1970’li yıllarda İran Şahı Rıza Pehlevi ve 5’inci Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay gibi çok sayıda devlet adamı ve siyasetçiyi ağırlamıştı.

Van’ın en eski otellerinden Bayram Oteli, 1 milyon dolar hacama ile onarıldı. Van'ın en işlek caddesi Cumhuriyet Caddesi ile Soydan Kavşağı’nın kesiştiği noktada bulunan Bayram Oteli’nde bulunan 60 odanın 6’sı suit, 27’si iki kişilik, 27'si ise tek kişilikti.    (Milliyet)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER