Turizmin Başkenti Antalya

Adını kurucusu, Bergama Kralı II. Attalos'dan alan Antalya

Turizmin Başkenti Antalya
Turizmin Başkenti Antalya

Adını kurucusu, Bergama Kralı II. Attalos'dan alan Antalya, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biridir. Akdeniz’in incisi bu güzel kent, denizi, güneşi, tarihi ve doğal güzellikleriyle her yıl olduğu gibi bu yıl da yerli ve yabancı ziyaretçilerini ağırlamayı bekliyor.

Ziyaretçilerini bekleyen en önemli yerlerden biri de hiç şüphesiz ki Kaleiçi’dir. Antalya’nın geçmişini yansıtan, uluslararası ödüle sahip yat limanı ve limanın etrafını saran tarihi Kaleiçi bölgesi, geçmişi günümüze taşıyan bir köprü gibidir. Eski mimarileri ve dar sokakları arasında gezinirken bu tarihi bölgenin geçmişi ve yaşam şekli hakkında  bilgi sahibi olabilirsiniz ayrıca Antalya’ya özgü hediyelik eşyaları da burada bulabilirsiniz.

Kaya tırmanışı, Trekking ve dalış yapmayı seviyorsanız, doğadan vazgeçemem diyorsanız, rotanızı Olimpos’a çevirin. Burada Olimpos’la bütünleşen ödüllü Hostel “Kadirin Ağaç Evlerinde” konaklayabilirsiniz. Olimpos antik kenti ve ünlü Yanartaş yine bu doğal güzellikler arasında yer almaktadır. Adrasan ve Çıralı koyları çam ormanları arasında aynı doğal yapıya sahip birbirinden güzel bölgelerdir. Doğaseverler için uygun rotaları ve rehberleri burada bulabilirsiniz.

Hiç rafting yapmadım diyorsanız, buyurun Köprülü Kanyona. Eşsiz doğal güzellikler arasındaki bu kanyon rafting için ideal bir yer. Doğasına kendini hayran bırakan bu Kanyon yeni ziyaretçilerin bekliyor. Biraz macera, biraz heyecan hayata renk katar diyorsanız, Köprülü kanyon’a mutlaka uğrayın.

Gezilmesi gereken diğer önemli noktalar arasında : Aspendos açık hava tiyatrosu, Perge antik kenti, Side antik kenti, Demre’de bulunan ve Noel Baba olduğuna inanılan Aziz Nicholaos'ın ölümü ile yapılan kilise ve Batık Şehir Kekova, Tekirova’da bulunan Phaselis antik kenti ve sahili, Düden-Kurşunlu-Manavgat şelaleleri gibi tarihi ve doğal güzellikleri görmeden dönmek büyük eksiklik olur.

Saymakla bitmeyen bu güzelliklerden bazılarını sizlerle paylaştım. Çeşitle turların düzenlediği günübirlik turlarla veya kendi imkânlarınızla da bu doğal ve tarihi güzellikleri ziyaret edebilirsiniz.



Daha Büyük Görüntüle

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2013, 20:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109