Ramazan'ın ilk günlerinde hava nasıl olacak?

Ramazan'ın ilk günlerinde hava mevsim normallerinde olacak.

Ramazan'ın ilk günlerinde hava nasıl olacak?

 Yarından sonra başlayacak olan ramazan öncesi oruç tutacakların en çok merek ettiği konu havaların nasıl olacağı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre  Ramazan'ın ilk günlerinde hava sıcaklığı mevsim normallerinde seyredecek.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzeydoğusu ve zamanla batı bölgelerin iç kesimleri parçalı bulutlu olacak, Trabzon, Rize ve Artvin ile öğle saatlerinden sonra Ardahan, Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar, Balıkesir'in güneydoğusu, Bursa'nın güneyi, Manisa'nın kuzeydoğusu ve Uşak'ın kuzey kesimlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış görülecek. Diğer bölgelerimizin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kıyı Ege'de kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

Bazı illerin hava sıcaklık dereceleri ise şöyle: İstanbul 30; Edirne 34; İzmir 33; Manisa 35; Adana 32; Kahramanmaraş 35; Antalya 29; Ankara 34; Bolu 29; Samsun 29; Trabzon 26; Erzurum 30; Malatya 36; Diyarbakır 40; Şanlıurfa 41. 

Ramazan'ın ilk günü olan salı günü ise Meteoroloji Hava tahmini şöyle.

TRT Haber

Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2013, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109