Meteoroloji'den Yurtta Birçok Bölgeye Fırtına Uyarısı

Devlet Meteoroloji İşleri Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre 18 Nisan'da yurdun büyük bölümünde fırtına bekleniyor.

Meteoroloji'den Yurtta Birçok Bölgeye  Fırtına Uyarısı

Meteoroloji'den Fırtına Uyarısı

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre yurdun büyük bölümünde fırtına bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre 18 Nisan'da yurdun büyük bölümünde fırtına bekleniyor.

Sabah saat 06.00 sıralarında başlayacağı ve gece yarısına kadar devam edeceği düşünülen fırtınanın, özellikle Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Marmara Bölgesi'nde kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın, güney yönlerden Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli, akşam saatlerinden itibaren Güney Ege kıyılarında yer yer fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç devrilmesi vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.

KAR ERİMELERİ UYARISI

Yüksek hava sıcaklığı ve bölgede beklenen sağanak yağış nedeniyle Bitlis, Muş, Bingöl, Van, Hakkari, Tunceli ve Şırnak başta olmak üzere ülkenin doğu bölgelerinde kar erimleri beklendiğinden sel, su baskını, taşkın, heyelan gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olmaları gerekecek.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı zamanla çok bulutlu (22)

ANKARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (24)

İZMİR: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (25)

ADANA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (26)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı, gece saatlerinde çok bulutlu (22)

SAMSUN: Parçalı bulutlu (23)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı (13)

VAN: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı (11)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu (22)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde Çanakkale, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ ile Balıkesir'in Edremit, Ayvalık, Burhaniye ve Gönen ilçelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölgenin batısında güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde İzmir çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın güneyli yönlerden Kuzey Ege Kıyılarında kuvvetli (40-60 km/s), akşam saatlerinden itibaren Güney Ege Kıyılarında yer yer fırtına şeklinde (50-70 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı, gece saatlerinde Batı Akdeniz'in çok bulutlu geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge genelinin parçalı, gece saatlerinde batısının çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu olacak.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in, öğleden sonra Bayburt ve Artvin çevreleri aralıklı sağanak yağışlı olacak.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusunun akşam saatlerinde kadar aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Batman ve Siirt çevrelerinin akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
      Kaynak: Ataşehirweb

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2012, 20:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109