Kadın öğretmen öğrenciyi darp etti!

Adana'da bir ilköğretim okulunda, kadın öğretmenin ödevini yapmadığı gerekçesiyle tartıştığı öğrenciye önce anahtar fırlattığı ardından darp ettiği ileri sürüldü.

Kadın öğretmen öğrenciyi darp etti!

Öğrencinin annesi okula gelince çıkan arbedede öğrenci ile kavgayı ayırmaya çalışan polis memuru hafif şekilde yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Seyhan ilçesi, Mithatpaşa Mahallesi'nde bulunan Şükran Çobanoğlu İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. İddiaya göre, yaklaşık 1 ay önce Teknoloji Tasarım Öğretmeni Yasemin F, öğrencilere ödev vererek ertesi gün okula karton getirmelerini söyledi. Ancak bütün öğrenciler karton getirip derste ödevini yaparken 8. sınıf öğrencisi Doğukan E. (13) karton getirmedi. Öğretmeni "Neden karton getirmedin, niçin ödevini yapmıyorsun?" dedi. Bunun üzerine Doğukan E, karton bulamadığını söyledi.

Öğretmen sınıfta fazla kartonu olan bir kişiden karton alarak Doğukan E'ye ödevini yapması için kartonu verdi. Ancak Doğukan E. öğretmenin verdiği kartonu yanında engelli olan arkadaşına verdi. Bu gören kadın öğretmen sinirlenerek öğrenciye "Neden ödevini yapmıyorsun" diyerek elindeki anahtarı fırlattı. Ardından Doğukan E. engelli öğrenciye gülünce öğretmen anahtarlığı bir kez daha fırlatıp yanına gelerek darp etti.

Doğukan E'de canı acıdığı için öğretmene vurdu. Bu olaydan sonra öğretmen öğrenciye, "Senin kafan çalışmıyor sen özürlüsün salak şey" diye hitap etmeye başladı. Öğretmen öğrencinin kendisine hakaret ettiğini ileri sürerek davacı oldu.

Aradan bir ay geçtikten sonra Doğukan E'nin evine hakkında dava açıldığına dair tebligat geldi. Bunu gören öğrencinin annesi Bergüzar E. (35) dün okula gitti. Okula gidip öğretmenle konuşmak istediğini anlatan genç kadın, "Öğretmenler odasında öğretmen hanımla karşılaştım niye böyle yaptın, neden bana daha önce haber vermedin dedim. O da 'Sen ne istiyorsun amacın ne' diyerek eşini telefonla arayıp çağırdı. Ben de ben kadınım eşin beni mi dövecek dedim. Daha sonra eşi geldi bizi görünce kafa sallayıp küfür etti. O küfür edince oğlumda karşılık verdi ve kavga çıktı daha sonra polis geldi" dedi.

Kendisinin okula kavga etmeye değil barışmaya gittiğini ancak öğretmenin kavga çıkardığını belirten Bergüzar E, "Oğluma 1 aydan buyana salak şey diye hitap ediyormuş. Kimse benim oğluma salak diyemez. Bende öğretmenden oğlumu darp ettiği ve oğluma hakaret ettiği için şikayetçi oldum" diye konuştu.

Doğukan E, kendisinin derste yaramazlık yapmadığını tek suçunun ödev yapmamak olduğunu belirterek öğretmenin kendisini darp ettiğini ve 1 ay boyunca nerede görürse görsün kendisine "salak şey" diyerek hakaret ettiğini iddia etti.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün olayla ilgili inceleme başlattığı belirtildi.

İHA

Haber Kaynağı : Haber7.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER