Hızlı tren ilk seferine çıkıyor!

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni’nin deneme seferleri bugün Sakarya’da başlatılacak.

Hızlı tren ilk seferine çıkıyor!
Hızlı tren ilk seferine çıkıyor!

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Treni’nin deneme seferleri bugün Sakarya’da başlatılacak.

    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından ülkemizin dört bir yanında önemli projeler hayata geçiriliyor. Bu projeler arasında yer alan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren  (YHT) projesinde ise sona gelindi. İki kent arasındaki demiryolu ulaşımını 7 saatten 3 saate indirecek  YHT’nin deneme seferleri bugün Sakarya’da başlayacak. Hattın 2-3 ay içerisinde açılması planlanıyor.

Ankara- İstanbul Hızlı Tren Projesi, mevcut hattan bağımsız 533 km uzunluğunda 250 km/saat hıza uygun, tamamı elektrikli ve sinyalli yeni çift hatlı hızlı demiryolu yapımını içeriyor. Projenin tamamlanmasıyla Ankara-İstanbul arası üç saate inecek. Bu güzergahtaki yolcu taşımacılığında yüzde 10 olan demiryolu payının yüzde 78’e çıkması hedefleniyor.

Marmaray’a entegre edilecek

Marmaray ile bütünleşecek Ankara-İstanbul YHT ile Avrupa’dan Asya’ya kesintisiz ulaşım sağlanacak.  Ülkemizin en büyük iki şehrini birbirine bağlayan bu projeyle kentler arasında sosyal, ekonomik ve kültürel alışveriş artacak ve Avrupa Birliği üyelik sürecinde olan ülkemiz, ulaşım altyapısıyla da hazır hale gelecek.

Rengi turkuaz olacak

Ankara-İstanbul YHT setlerinin renginin vatandaşlar tarafından belirlenmesi amacıyla Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen anket de bir süre önce sonuçlanmıştı. Buna göre, yıl sonuna kadar hizmete girmesi planlanan Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattında çalışacak tren setlerinin rengi turkuaz olacak.

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2013, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109