Hemzemin Geçit'te Tren otomobile çarptı: 4 ölü

Kütahya'da, yük treninin hemzemin geçitteki kapalı bariyerin arasından karşıya geçmeye çalışan taksiye çarpması sonucu 4 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı.

Hemzemin Geçit'te Tren otomobile çarptı: 4 ölü

Kaza, saat 04.00 sıralarında, Kütahya - Eskişehir karayolunun birinci kilometresi üzerindeki hemzemin geçitte meydana geldi. Yolun 13. kilometresindeki restorandan aldığı müşterileri kent merkezine getiren Erhan Yavuz (31) idaresindeki 43 T 0151 plakalı ticari taksiye, Tavşanlı - Eskişehir seferini yapan makinist Ekrem Elbir idaresindeki 73048 sefer sayılı yük treni çarptı.

Taksi sürücüsü Erhan Yavuz (31) ile araç içerisinde yolcu olarak bulunan Raşit Kanadı (56) ve Musa Ertaş (40) olay yerinde hayatını kaybetti. Otomobilden yaralı olarak çıkarılan Hanife Olgun (41) ile Moldova uyruklu olduğu öğrenilen Zamia Karaeva (31), Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Zamia Karaeva, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hanife Olgun ise yoğun bakım ünitesine konuldu.

Kütahya İl Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, kaza mahalline gelerek bilgi aldı. Cumhuriyet savcısının incelemelerinin ardından cenazeler Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Taksinin, geçitteki kapalı bariyere rağmen karşıya geçmeye çalıştığı belirtildi. Kaza sebebiyle 3 saat ulaşıma kapanan raylar, yük treninin gara alınması ile açıldı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

www.atasehirweb.com

Güncelleme Tarihi: 23 Mart 2012, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109