Eceabat'a, "Gelibolu 1915 Panoramik Müzesi" yapılıyor

2015 yılında Eceabat'da, Gelibolu'da nasıl bir destan yazıldığının tüm ihtişamı ve trajik boyutlarıyla görme şansı bulacakları bir müze yapılıyor: Gelibolu 1915 Panoramik Müzesi.

Eceabat'a,

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, "2015 yılında Gelibolu Yarımadası'na giden insanlar Eceabat'ta inşa edilecek Gelibolu 1915 Panoramik Müzesi ile karşılaşınca, orada nasıl bir destan yazıldığını tüm ihtişamı ve trajik boyutlarıyla görme şansı bulacak" dedi.

Daniş, yazılı açıklamasında, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı sınırları içinde yapımı süren Gelibolu 1915 Panoramik Müzesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Mehmet Daniş, 1915 yılında "Çanakkale Geçilmez" denilerek kanla sulanan toprakları, hükümetin pek çok yatırımı yaparak gezilebilecek bir açık hava müzesi haline getirdiğini belirtti.

Gelibolu 1915 Panoramik Müzesi'nin Çanakkale için çok önemli ve Türkiye'nin prestij projelerinden birisi olduğunu ifade eden Daniş, şunları kaydetti:

"2015 yılında Gelibolu Yarımadası'na giden insanlar Eceabat'ta inşa edilecek Gelibolu 1915 Panoramik Müzesi ile karşılaşınca, orada nasıl bir destan yazıldığını tüm ihtişamı ve trajik boyutlarıyla görme şansı bulacak. Önünde dev iki tüfek, arkasında bir savaş müzesi olduğunu ilk bakışta hissettirecek devasa bir yapı ve önündeki mermer kitabede devasa '1915' yazısı, '1915' yazısını n altında 1915 'Çanakkale Panoramik Müzesi' ifadesinin yer aldığı mermerin zemininde ise boydan boya şehitlerin adları yazılacak. Türklerin zafer kazanırken yaşadığı dramı dünyaya yansıtacak olan bu müzenin 40 metre yüksekliğindeki kırmızı kubbesinde ay yıldız motifi dev binayı tamamlayacak ki gökyüzünden bakanlar, Google Earth ile yarımadayı izleyenler o simgeyi rahatlıkla görebilecek."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER