Bozcaada’nın röntgenini çektiler

“Bozcaada’da Sürdürülebilir Morfolojiler Peşinde Sergisi”nde görülebilecek.

Bozcaada’nın röntgenini çektiler
 Bozcaada’nın röntgenini çektiler

“Bozcaada’da Sürdürülebilir Morfolojiler Peşinde Sergisi”nde görülebilecek.

BİLGİ Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nde yürütülen malzeme odaklı tasarım stüdyosu “Materiality & Interiority” çalışmaları “Bozcaada’da Sürdürülebilir Morfolojiler Peşinde Sergisi”nde görülebilecek. Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BIFED) kapsamında düzenlenecek sergi, 10-13 Ekim tarihleri arasında ziyarete açık olacak

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü öğrencilerinin çalışmaları “Bozcaada’da Sürdürülebilir Morfolojiler Peşinde Sergisi”nde bir araya gelecek. Sergide, BİLGİ Öğretim Görevlileri Deniz Tümerdem, Burcu Gülmen ve Araştırma Görevlisi Hilal Menlioğlu tarafından yürütülen malzeme odaklı tasarım stüdyosu “Materiality & Interiority” çalışmaları sunulacak.

İlki BİLGİ’de gerçekleştirilen sergide Bozcaada’nın jeomorfolojik özellikleri, yerel malzemeleri, mimarisi ve enerji kaynakları üzerine odaklanıldı. Stüdyo kapsamında 21 BİLGİ’li öğrenci bir yandan tasarım sürecinde sınırlı kaynaklara sahip adanın kültürel ve doğal çevresi için sürdürülebilir bir yaklaşım geliştirmeye çalışırken, bir yandan da malzeme yapısını inceleyerek adanın röntgenini çekmiş oldu.

Deniz eriştesinden kâğıt

BIFED 18 ile eş zamanlı gerçekleştirilen alan gezisinde proje katılımcıları ile Bozcaada’da bulundukları süre zarfında çalıştaylar ve malzeme avları gerçekleştirildi. Deniz eriştesinden ekolojik kâğıt yapımı atölyesi sonucunda ada sahillerinden toplanan deniz erişteleri kaynatıldı. Bir seri işlemden sonra ada kâğıdı üretildi. Sergide; bu çalıştay sonrası deniz eriştesinin biyokompozit malzeme olarak potansiyellerini araştıran projeler de incelenebilecek. Sergi 10 - 13 Ekim tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

Detaylı Bilgi:

Gökçe Kopuk / İstanbul Bilgi Üniversitesi / 0538 095 61 56 / [email protected]

Ezgi Moğulkoç / İz İletişim / 0532 130 74 68 / [email protected]

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hakkında:

İstanbul Bilgi Üniversitesi, 1996 yılında Türkiye’de üniversite yaşamına yeni bir soluk getirmek amacıyla “Okul için değil yaşam için öğrenmeliyiz” ilkesiyle yola çıkarak kurulmuştur. Yaklaşık 1500 kişilik bir öğretim kadrosuna sahip olan üniversitenin 25.000’i aşkın öğrencisi ve 40.000’i aşkın mezunu vardır. İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Hukuk, İşletme, İletişim, Sağlık Bilimleri, Mimarlık ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri fakültelerinin yanı sıra yüksekokulları, meslek yüksekokulları ve enstitüleri çatısı altında 150’yi aşkın ön lisans, lisans ve doktora programı sunmaktadır. Kurulduğu günden bu yana öğrencilerine uluslararası gelişim fırsatları sunan İstanbul Bilgi Üniversitesi, Yükseköğretim Derecelendirme Kuruluşu QS’in 2019 yılı “Gelişmekte olan Avrupa Ülkeleri ve Orta Asya Üniversiteleri Sıralaması”nda en iyi 140 üniversite arasında yer almaktadır. İstanbul’un merkezinde, santralistanbul, Dolapdere, Kuştepe ve Kozyatağı olmak üzere dört kampüsü bulunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi hakkında ayrıntılı bilgiye www.bilgi.edu.tr adresinden ulaşılabilir.

/İstanbulBilgiUniversitesi @BİLGİOfficial/İstanbulBilgiUni /BİLGİOfficial

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER