“BATMAN BİZİ BÜYÜLEDİ”

Maraton ve Halk Koşusu’na katılan atletlerden Batman’a övgü yağdı.

“BATMAN BİZİ BÜYÜLEDİ”
 “BATMAN BİZİ BÜYÜLEDİ

Maraton ve Halk Koşusu’na katılan atletlerden Batman’a övgü yağdı.
Atletizm Milli Takım antrenörü Yusuf Türk, geçen yıl da izlediği yarı maraton ve halk koşusu yarışmasında Batman’ın iyi sınav verdiğini söyledi ve ekledi; “İl’in kalkınması için spor aktiviteleri ve sanat şart.”

Yarı maraton ve halk koşusuna 55-59 yaş kategorisinde birinci olan Emine Bayrak: “Batman’ı görmemiştik. İlk kez geldiğim burası beni büyüledi. Birçok il’de yarışmaya katıldım ama Batman yarışması bende heyecan yarattı” dedi.



BATMAN’A ÖVGÜ
Atletizm Milli Takım Antrenörü Yusuf Türk, yarı maraton ve halk koşusunda Batman’ın mükemmel bir organizasyona imza attığını söyledi. Geçen yıl da yarı maratonu izlemek için Batman’a geldiğini ifade eden antrenör Yusuf Türk: “Bu yıl ki organizasyon, geçen yıldan çok daha iyiydi. Valilik, Belediye ve diğer birimler sporla çok ilgili olduklarından Batman, yarı maratonda arzu edilen yere geliyor. Buradaki antrenör ve kulüplerin de desteğiyle Batman, atletizmde iyi sınav veriyor. Kamu kurumları, atletizm sporunu desteklemelidir. Salon yarışmalarında birinci olan Batmanlı Mizgin Ay’ın buradan çıkması bu şehrin atletizme olan ilgisini gözler önüne seriyor. 2022’de Tokyo’da yapılacak Olimpiyat oyunlarına Mizgin Ay’ı aday olarak görüyoruz. Her şeyden önce bir şehrin kalkınması spor ve sanatla olur” dedi.


“BATMAN BENİ BÜYÜLEDİ”
İstanbul mastırlar takımının lisanslı sporcusu Emine Bayrak, 55-59 yaş kategorisinde maraton birincisi oldu. İstanbul’un yanı sıra Erzurum, Adana, Mersin, Trabzon, Giresun, Çorum, Antalya, Çanakkale ve Hollanda da katıldığı yarışmalarda yüze yakın madalya ve kupa kazanan Bayrak, şöyle konuştu: “Yarı maraton yarışmalarının olduğu her ile gidiyorum. İlk kez Batman’da bir yarışmaya katıldım. Kategorimde birinci oldum ama Batman’da gördüğümüz ilgi ve alaka beklediğimizin üzerindeydi. Ömrüm yeterse bir daha ki yarışmaya da Batman’dan katılacağım. 35 Yıldır atletizm sporunu yapıyorum. Atletizmi herkese tavsiye ediyorum. Hastanelerde hastalar azalır, sağlıklı bir toplum oluruz, atletizmin farkı bu. Batmanlıların misafirperverliğine de teşekkür ediyoruz.”


“BATMAN BİZİ ŞAŞIRTTI”
İstanbul Ataşehir’den yarı maratona katılan Meryem Uçar ise organizasyona hayran kaldığını ifade etti. İlk kez geldiği Batman’da yarışma süresince gerek görevlilerin gerekse de halkın verdiği moralle ikinciliği elde ettiğini kaydeden Meryem Uçar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her şeyden önce Batman, yarı maraton organizasyonunu mükemmel bir şekilde yaptı. Belediye Başkan vekili sayın Ertuğ Şevket Aksoy ödülümü bana verirken, organizasyon nedeniyle kendilerini tebrik ettim. İlk kez geldiğim Batman, beni tek kelimeyle şaşırttı. Burayı böyle bilmiyorduk. Buraya gelirken, bazı çevreler bana ‘Başka yer bulamadınız mı?’ dediler. Ancak buradaki ortam tek kelimeyle mükemmeldi. Hava temizdi. Keyifli bir yarışmaydı. Antrenmansız olduğum halde 21 kilometrelik parkuru ikinci olarak tamamladım.”


MEZOPOTAMYA’DA MORAL BULDULAR
Üç günlük konaklamada atletlere ev sahipliği yapan Mezopotamya Oteli, yabancı ve yerli konuklara ev ortamını yaşattı. Mezopotamya Genel Müdürü Nevzat Çelik, Otel Müdürü Burhan Çelik ve personellerden Eylem Yarenyel, kategorilerinde şampiyon olan atletleri kutladı. Otelde Batman hatırası için poz veren konuklar: “Buradaki ortam bizi motive etti. Bizi iyi ağırlayan otel yöneticileri başta olmak üzere tüm Batmanlı sporseverlere teşekkür ediyoruz” dediler. 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109