Ardahan-Çıldır Karayolu Yapımında Orman Kıyımı İddiası

Aktaş Sınır Kapısı bağlantısı, Ardahan-Çıldır arası karayolu orman bölgesi çalışmalarında 4.000-5.000 bin civarında çam ağıcının kesildiği iddia ediliyor.

 Ardahan-Çıldır Karayolu Yapımında Orman Kıyımı İddiası

 Ardahan-Çıldır Karayolu Yapımında Orman Kıyımı İddiası
              Recep Kenan/itvhaber.com
Aktaş Sınır Kapısı bağlantısı, Ardahan-Çıldır arası karayolu orman bölgesi çalışmalarında 4.000-5.000 bin civarında çam ağıcının kesildiği iddia ediliyor.

Aktaş Sınır Kapısı bağlantı yolu projesi kapsamında devam eden Ardahan-Çıldır arası karayolu orman bölgesindeki yapım çalışmalarında 4.000-5.000 bin civarında çam ağıcının kesildiği iddia ediliyor.

Ardahan Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Yaşar GELER tarafından yapılan basın duyurusunda yapılan iddialarda; “Çalışmalar planlanırken, mutlaka öz kaynakların heba edilmemesi ilkesi dikkate alınmalıdır” ifadeleri yer alırken, yol geçişi için farklı güzergahların izlenebileceğinin altı çizilerek; “Bölge güzelim ormanlarımıza zarar verilmeden tünelle geçilebilirdi. Orman Bakanlığı ile Çevre Bakanlığının koordineli çalışarak çevreye zarar vermeyen bir proje geliştirilebilirdi” denildi

Genel Başkan Yaşar GELER’in Ardahan Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu adına yaptığı yazılı basın açıklaması;

“Aktaş sınır kapısı bağlantı yolu kapsamında yapılmakta olan Ardahan-Çıldır arası karayolu çalışmalarında orman bölgemizden geçen yolun Milli servetlerimizden olan Çam ormanlarının kesimini üzüntüyle izliyoruz. Her ne kadar kamu yararına yapılmakta olan yol çalışması olsa da 4.000-5.000 civarında çam ağacının kesilmesi de bir o kadar kamu zararı demektir. Kamu yararı gözetilerek yapılan çalışmaların başka bir kamu zararı ve Milli servet zararı olarak karşımıza çıkması asla kabul edilebilir bir durum değildir.

Çalışmalar planlanırken, mutlaka öz kaynakların heba edilmemesi ilkesi dikkate alınmalıdır. Kaldı ki yol geçişi için farklı güzergahlar izlenebilirdi. Hatta o bölge güzelim ormanlarımıza zarar verilmeden tünelle geçilebilirdi. Bu anlamda Orman Bakanlığı ile Çevre Bakanlığının koordineli çalışarak çevreye zarar vermeyen bir proje geliştirilebilirdi.

Bu çalışmanın bölgemizin yararına değil zararına bir çalışma olduğunun bilinmesini ve proje tadilleriyle gerekli düzeltmelerin yapılması, ağaç kesim işlemlerinin acilen durdurulması gerekmektedir”

Yapılan basın açıklamasının sonunda; federasyon olarak bölgelerine yapılan her türlü olumlu çalışmanın yanında olacaklarını söyleyen Yaşar Geler, “Olumsuz her çalışmanın da karşısında olacağımızın bilinmesini Ardahan kamuoyuyla paylaşıyoruz” sözleri ile bölgede yapılacak çalışmalara kayıtsız kalmayacaklarına işaret etti.  

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2014, 14:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER