ALUCRALALILAR'DAN SILA-I RAHİM

Alucra Karabörk Köyü Derneği Başkanı Adnan Saatçı 5 otobüs ile 250 genci Sılay'ı Rahim gerçekleştirdi.

ALUCRALALILAR'DAN SILA-I RAHİM
 ALUCRALALILAR'DAN SILA-I RAHİM


Alucra Karabörk Köyü Derneği Başkanı Adnan Saatçı 5 otobüs ile 250 genci Sılay'ı Rahim gerçekleştirdi.


Alucra Karabörk Köyü Derneği Başkanı Adnan Saatçı 5 otobüs ile 250 genci Sılay'ı Rahim yapması adına Okmeydanı Halkalı Yeşilpınar Ataşehir ve Gebze bölgelerinden araçların hareketini sağlayarak sıla gezisi ve sıla kültürü adına gezi düzenledi.

İstanbuldan Şebinkarahisar 'a gelen Alucra Karabörklü vatandaşlar önce Şebinkarahisar da Afrin Zeytindalı Harekatında şehit düşen Tank Uzman Çavuş Ufuk Akdağ'ın kabrini ziyaret edip ailesine taziyede bulundular.

Alucra şehitliğinde tüm şehitler adına kuran ve dualar okundu.

Alucra Emniyet mensupları eskortluğunda ilçede bir tur atıldıktan sonra Alucra askerleri ve emniyet mensupları ve halk tarafından karşılandı. Belediye Başkanı Asım Kaymakçı gurbetçilerin Alucra ilçesinde Bulancak Belediyesi Mehteran Takımıyla karşılanmasını sağladı. 

Nurettin Canikli Meydanı önünde mehteran gösterileri yapıldı. Mehteran sonrasında Karabörk köyü halk konağında akşam yemeği yenildi. İlçe Kaymakamı Hulusi Teke ve Belediye Başkanı Asım Kaymakçı halkla birlikte yemeğe eşlik etti. Yemek sonrasında konuşma yapan ilçe Kaymakamı Sayın Teke ;Kasım ayında göreve başladığını Alucra da ilk kez köy derneğinin böyle kalabalık bir etkinliğinin olduğununu ,yapılan Sılayı Rahim gezisinin manevi değerinin önemli olduğunu Şebinkarahisar ve Alucra şehitliği ziyaretlerininde milli birlik ve beraberliği artırdığıni ifade etti.

Belediye Başkanı Asım Kaymakçı, dernek tarafından yapılan gezinin önemine değindi. Gençlerin bu gezilerle kültürel bağlarının arttığını akrabalıkları genişlettiğini kuvvetlendirdiğini ve milli birlik ve beraberliği artırdığını belirtti. Gezi adına hem gençlere hem Başkan Adnan Saatçı 'ya Ataşehir Derneği Başkanı Fatih Yelekoğlu 'na ,Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu 'ya ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ettiğini belirtti.
Program sonrasında dernek tarafından İlçe Kaymakamı Hulusi Teke 'ye Belediye Başkanı Asım Kaymakçı 'ya plaketler takdim edildi. 
Alucra Karabörk Köyü Derneği Başkanı Adnan Saatçı; Pazar günüde Çamoluk ilçesinde bulunan Afrin Zeytindalı Harekatında şehit düşen Jandarma Onbaşı Hamza Karacaoğlu nu Şehitlik te ziyaret ederek aileye taziye ziyaretinde bulunacaklarını., Pazar akşamı Sılay'ı Rahim gezilerini tamamlayarak İstanbul 'a döneceklerini belirtiler.

Yemek Karabörk Köyü Halk Konağında düzenlendi. Yemek sonrasında plaket taktiminden sonra protokole köyün sembölü olan karabörkler hediye edildi.,

Kaynak/Şebinmedya

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109