Alo 181 Çevre ve Şehircilik Hattı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye'nin 81 ilden gelen şikâyet, ihbar ve bilgi taleplerini il müdürlüğü ile irtibata geçerek müdahalede bulunuyor ve denetimleri gerçekleştiriyor.

Alo 181 Çevre ve Şehircilik Hattı
Alo 181 Çevre ve Şehircilik Hattı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye'nin 81 ilden gelen şikâyet, ihbar ve bilgi taleplerini il müdürlüğü ile irtibata geçerek müdahalede bulunuyor ve denetimleri gerçekleştiriyor.

GÖREVLER

24 SAAT KESİNTİSİZ HİZMET

Vatandaşlar çevre sorunları, hava kirliliği, su kirliliği, toprak kirliliği, radyoaktif kirlilik, Çevresel Etki Değerlendirme ve Tabiat Varlıkları ile ilgili merak ettiği bütün soruları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alo 181 hattından 24 saat kesintisiz öğrenebiliyor. Buna göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye'nin 81 ilden gelen şikâyet, ihbar ve bilgi taleplerini il müdürlüğü ile irtibata geçerek müdahalede bulunuyor ve denetimleri gerçekleştiriyor. Alo 181 Türkiye’nin en önemli meselelerinden biri haline gelen Kentsel Dönüşümde de etkin rol alıyor.

VATANDAŞIN HAKLARI NELER?


6.5 milyon binanın elden geçeceği afet riski altındaki alanların dönüşümünde de vatandaş, merak ettiği konularda her şeyi Alo 181 hattından öğrenebilecek. Riskli binalar nasıl tespit edilecek, yıkımdan sonra vatandaş nerede kalacak, kira yardımı kimlere yapılacak, hacizli dairelerin durumu, kaçak yapıların konumu ne olacak, kredi vermesi süreci nasıl işleyecek? Bu ve buna benzer birçok sorunun cevabını vatandaşlarımız bu hat aracılığı ile öğrenmiş olacak. Katılım artacak

KİRLİLİĞİN KAYNAĞINA ULAŞILACAK


Alo 181 Çevre ve Şehircilik Hattının kurulmasındaki temel gaye vatandaşlarımızın duyarlılığını arttırmaktır. 24 saat kesintisiz hizmet sunulan sistemle birlikte kirliliğin kaynağına ulaşılacak. Bu noktada vatandaşımıza çok büyük görevler düşüyor. Vatandaşı bilgilendirmede SMS, e-mail ve telefonla geri bildirim yöntemi kullanılıyor.

İLETİŞİM
Adres: Vekaletler Caddesi No:1 Bakanlıklar / ANKARA

Çevre ve Şehircilik Hattı İletişim Bilgileri
Telefon: ALO 181

ÇEVRE VEŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI İÇİN TIKLA



ALO 181 En Çok Kensel dönüşüm için arandı

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çağrı Merkezi “ALO 181”i vatandaşlar en çok kentsel dönüşüm için aradıklarını açıkladı.

Hava, su, toprak kirliliği, gürültü gibi çevre şikayetleri, kentsel dönüşüm hakkında bilgi, tapu kadastro konusunda online randevu bilgi ve ihbar hattı olarak hizmet veren 'Alo 181 Çağrı Merkezi', 24 saat vatandaşlara hizmet veriyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çağrı Merkezi “ALO 181”i vatandaşlar en çok kentsel dönüşüm için aradı.

Dönüşüm için arayanların oranı yüzde 73

Vatandaşlar Alo 181'i en çok Kentsel Dönüşüm ve Tapu Kadastro uygulamalarına ilişkin konularda bilgi edinmek için ararken bilgi edinme amaçlı yapılan aramaların toplam aramalar içindeki oranı yüzde 73 olarak gözlendi.

11 bin kişi tapu için aradı

Uygulamayla vatandaşlar tapuda yapılacak işlemler için bir telefonla online randevu alabiliyor, ilgili konular hakkında bilgi, ihbar ve şikayetlerde de bulunabiliyor. Tapu ve Kadastro ile ilgili çağrı merkezi 11 bin 940 aramayı karşılarken bu aramaların yüzde 36'sı online randevu işlemlerini kapsayan aramalar oldu.

Cezai işlemler uygulandı

Alo 181'e gelen ihbar ve şikâyetler neticesinde, şikâyete konu olan işletmelere Nisan ayında toplam 481 bin 513 lira ceza kesildiği bildirildi.

ÇEVRE VEŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2015, 08:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER