Afyonkarahisar-Ankara yolunda araçlar mahsur kaldı

Dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle Afyonkarahisar-Ankara- Konya karayolları kapandı.

Afyonkarahisar-Ankara yolunda araçlar mahsur kaldı

Afyonkarahisar’da etkili olan kar yağışı ulaşımı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Afyonkarahisar- Ankara- Konya karayolları, kar ve tipi nedeniyle trafiğe kapandı. Gece boyunca etkisini sürdüren tipi nedeniyle ekipler çalışmalarını sürdürmekte güçlük çekti. Ankara’dan, Afyonkarahisar, Antalya ve Muğla’ya seyreden yüzlerce araç, kar ve tipi nedeniyle mahsur kaldı. Dün saat 14.00 sıralarında itibaren Emirdağ- Afyonkarahisar Karayolu’nun 18’inci kilometresinde kalan araçlara bugün saat 10.30’da ulaşılabildi. Yolda trafik tek şeritten kontrollü olarak sağlanırken, trafik ekipleri zincirsiz araçların geçişine izin vermiyor. Afyonkarahisar- Ankara Karayolu’nun 40’ncı kilometresinde ise buzlanma nedeniyle araçların Ankara yönüne geçişine izin verilmiyor.

Afyonkarahisar’ın İscehisar İlçesi girişinde de çok sayıda araç mahsur kaldı. Yaklaşık 10 saat İscehisar’da bekletildiklerini belirten sürücüler, araçlarında ısınmaya çalışıyor.

Araçlarını sürekli çalışır durumda bırakan birçok araç sürücüsü, yakıtlarının bitmek üzere olduğunu söyledi. Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri halen çalışmaları aralıksız sürdürüyor.

Diğer yandan Afyonkarahisar Otogarı’nda şehirlerarası yolcu otobüslerinin çıkışına da izin verilmiyor.

Geceden bu yana çalışmaları yakından takip eden Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kar ve tipi nedeniyle dün akşamdan bu yana mahsur kalan kalan araçlar için bölgeye tankerle akaryakıt, vatandaşlar için de kumanya gönderdiklerini söyledi.


"Zor durumdayız"

Bu arada, yolda mahsur kalanlardan Zafer Cebe, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, çok zor durumda olduklarını söyledi.

Antalya’ya balık götürdükten sonra Samsun’a dönmek isterken dün öğle saatlerinde kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kaldıklarını belirten Cebe, şunları anlattı: "Yol çift yönlü kapandı. Araçlarımızdaki yakıt bitti. Bazı arabalarda bebekler var. Yiyecek yok. Tipi nedeniyle araçların kapıları bile açılmıyor.

Dışarıda belimize kadar kar var. Hiçbir yere hareket edemiyoruz. Bir an önce buraya yiyecek ve yakıt ulaştırılmalı."

AA

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2012, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER