Afyon’a deniz getirecek proje

İsttanbul Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uçan, 71 milyon liraya mâl olacak proje içinde “deniz”i andıran büyük bir havuzun da yer alacağını söyledi.

Afyon’a deniz getirecek proje
 Afyon’a deniz getirecek proje

İsttanbul Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uçan, 71 milyon liraya mâl olacak proje içinde “deniz”i andıran büyük bir havuzun da yer alacağını söyledi.

İsttanbul Yapı tarafından inşa edilen Zemzem Otel, 2017’nin yaz aylarında faaliyete başlayacak.
Afyonkarahisar’da Zemzem Otel’i inşa eden İsttanbul Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uçan, Korel Termal Otel’de basın mensupları ile bir araya gelerek yatırım hakkında bilgi verdi. 240 kişinin istihdam edileceği, 71 milyon liraya mâl olacak ZemzemOtel ile birlikte denizi andıracak büyük bir havuzun da hizmete gireceğini söyleyen Murat Uçan, “Paramız oldukça iş yapıyoruz, kredi kullanmıyoruz” dedi.
 2002’DEN BU YANA TİCARETTE
Kendini ve şirketini tanıtan Uçan, “Biz 4 sektörde iş yapmaktayız. 14 yıldır inşaat yapıyoruz, 1000’e yakın konut teslim ettik. Baharat işi yapıyoruz. Yalova’da ve Afyonkarahisar’da 5 yıldızlı otel yapıyoruz. Hiçbir ortağımız yok. Arsa alım-satımı yapıyoruz. Toplam ciromuz, 70 milyon lira ciromuz var. Afyon’da ve Yalova’da iki turizm yatırımımız var. Bizim hiçbir cemaatle, hiçbir parti ile, vakıâa herhangi bir bağımız yok. Yalnız Murat Uçan, başka kimse yok. 2002’den bu yana ticaret yapıyoruz. Biz ne kadar paramız varsa o kadar iş yapıyoruz. Kredi ile iş yapmıyoruz. Afyon’daki işimiz, şirketimizin yüzde 15 kapasitesini alıyor” dedi.


240 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK
Afyonkarahisar’da yürüttükleri proje hakkında bilgi veren Murat Uçan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ve AK Parti Eski Milletvekili Sait Açba’ya teşekkür etti. Uçan, şöyle konuştu:
“Afyon projemizi biz Şubat 2014’te devraldık. Ben yüzde 92’isini devraldım. Yüzde 8’i de rahmetli Lütá Başer’indi. Aldığımız zamandan bu yana çok ilerleme kaydedildi. Bizim hızlı bir şekilde Milli Emlak arsa tahsisine sıkıntı çekmemek için 7 milyon liralık yatırım yapmamız istendi. Sayın Sait Açba da bunu dedi. Bu oteli yapanlardan birisi Serdar Tütüncü, ‘Bu otel yetmez, büyütelim’dedi. Biz 170 odadan 276 odaya çıkardık. Konferans salonunu 1’den 7’ye çıkardık. Spa alanını 5600 metrekareye çıkardık. 240 kişi çalışacak. Çoğunu Afyonkarahisarlı çalıştıracağız. Ben buradaki otellerin aynı olduğunu düşünüyorum. Biz Afyonkarahisar’a deniz getirme iddiasındayız. Bizim projemizin başından beri bu var. Afyon’a deniz geliyor. Selçuklu mimarisinden ilham alınarak bu oteli yaptırıyoruz. Mimarlarımız da bizim içimizdendir. Eğer kış sert olursa Kurban Bayramı’nda, yumuşak olursa Ramazan Bayramı’nda açacağız. Bize buranın toplam maliyeti 71 milyon lira olacak. Biz bunun hesabını en iyi şekilde yaptık. Bizde her şey dahil olmayacak, gruplar alınmayacak. Biraz daha elit müşterilere hitap edilecek. Bu arada Burhanettin Çoban’a teşekkür ediyoruz, bizim yollarımızı yaptı. Sait Açba’ya teşekkür ediyoruz.”
 SİYASİLERE SİTEM
Murat Uçan, Afyonkarahisar’daki siyasetçilere sitem etti. Uçan, “Afyonkarahisar Milletvekilleri’nden hiçbiri beni arayıp da ‘Buraya geldiniz, sıkıntınız var mı’ diye sormadı. Yalova’da da yatırım yapıyoruz, oradaki iki milletvekili de geldi ve teşekkür etti. Bir yere yatırım geldiğinde yatırımcı ile ilgilenilmesi gerekiyor” dedi.
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ İÇİN FATİHA
Murat Uçan, basın toplantısına “15 Temmuz Şehitleri için Fatiha okuyarak başlayalım” diye başladı.

FETÖ İLE BAĞIMIZ YOK
İsttanbul Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uçan, hakkında “FETÖ”cü olduğu yönünde iddiaların olduğunu, bunu reddettiğini belirtti. Uçan, “Biz 17-25 Aralık’tan önce de yoktuk. Milli Görüş kökenli birisiyim. Milli Gençlik Vakfı yurtlarında yetiştik. Bizden müspet cemaatler yardım talep ederler, alıp giderler; İskenderpaşa’yı çok seviyoruz” dedi.
Basın toplantısında söz alan şirket yetkilisi basın halkla ilişkiler sorumlusu Turan Arslanoğlu darbe girişimi gecesi şirket calışanlarının tümü sokaklarda darbeye karsı direndiğini çatışmalar sırasında da isttanbul yapı çalışanı  Ümit Uluocak da darbeyi engellemek için gittiği boğaz köprüsünde hainlerin attığı top mermisi ile yaralanmıştır.
Ayağına isabet eden mermi ile ciddi yaralanmış saglıgına kafuşması için bugüne kadar 6 ameliyat gerçekleştirilmiştir ve hastanede yatmaktadır diye konuştu.


İKİNCİ YATIRIM GELEBİLİR
İkinci yatırım sinyali veren Uçan sölzerine şöyle devam etti: “Gazlıgöl’de bir arsamız daha var. Bakalım Mevla neyler, neylerse güzel eyler. Siirt’te Tillo’ya bağlı bir beldede büyük bir Medrese inşaatı yaptık. İstanbul’da da böyle iki tane medrese yaptık. Suriye’deki Özbek ve Uygur kardeşlerimize, Cerablus’tan çok önce yardımda bulunduk.”

3 YILDIZLIYDI 5 YILDIZLI OLDU
İstanbul Yapı árması; 2014 senesi Nisan ayında Çakırköy Mahallesi, 139 ada, 1 parselde bulunan, 47 bin 896 metrekare arsa içerisindeki 13 bin 934 metrekare inşaat alanlı, 175 odalı olarak yapılması planlanan, o zamanki mevcut projesine göre 2 kat kaba inşaatı yapılmış bulunan, 3 yıldızlı Durkaya Otel projesini árması ile birlikte satın aldı.Yapılan mimari çalışmalar sonucunda otelin inşaat alanı 28 bin 910 metrekare kapalı alana çıkartıldı. Otelin ismide termal suyunun şifa olma özelliği ve muhafazakar otel kimliği birleştirilerek Zemzem Termal Otel olarak değiştirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109