İstanbul'da tenis şöleni başlıyor

TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul'da, kadın tenisinde teklerde dünya klasmanındaki en iyi 8 sporcu, çiftlerde ise ilk 4'te yer alan takımlar mücadele edecek.

İstanbul'da tenis şöleni başlıyor
İstanbul'da tenis şöleni başlıyor

TEB BNP Paribas WTA Championships İstanbul'da, kadın tenisinde teklerde dünya klasmanındaki en iyi 8 sporcu, çiftlerde ise ilk 4'te yer alan takımlar mücadele edecek.

Teklerde dünya 1 numarası ABD'li son şampiyon Serena Williams, Belarus'tan Azarenka, Polonyalı Radwanska, Çinli Li Na, Çek Kvitova, İtalyan Errani, Sırp Jankovic ve Alman Kerber İstanbul'da raket sallayacak.

Kadın tenisinde teklerde dünya klasmanındaki en iyi 8 sporcunun mücadele ettiği turnuva olan TEB BNP Paribas WTA Championships (Sezon Sonu Turnuvası), yarın İstanbul'da başlıyor.

Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılacak ve sezon finalinin gerçekleşeceği turnuvada, yıl içinde WTA turnuvalarında en iyi puanı toplayan 8 kadın tenisçinin yanı sıra çiftlerde de en iyi 4 takım yer alacak. WTA turunun grand slamler'den sonraki en prestijli turnuvasında toplamda 6 milyon dolar değerinde ödül dağıtılacak.

Turnuvada bu yıl teklerde dünya 1 numarası ABD'li son şampiyon Serena Williams, Belarus'tan Victoria Azarenka, Polonyalı Agnieszka Radwanska, Çinli Li Na, Çek Petra Kvitova, İtalyan Sara Errani, Sırp Jelena Jankovic ve Alman Angelique Kerber raket sallayacak. Kadınlar dünya sıralamasının 3 numarası Rus tenisçi Maria Sharapova, sağ omzundaki sakatlık nedeniyle turnuvadan çekildi.

Çiftlerde ise Sara Errani-Roberta Vinci (İtalya), Peng Shuai (Çin)-Hsieh Su-Wei (Tayvan), Nadia Petrova (Rusya)-Katarina Srebotnik (Slovenya) ve Ekaterina Makarova-Elena Vesnina (Rusya) takımları turnuvada yer alacak. - Dörderli iki grupta mücadele edecekler Turnuvada tenisçiler, kırmızı ve beyaz olmak üzere dörderli iki grupta mücadele edecek. Kırmızı grupta Serena Williams, Agnieszka Radwanska, Petra Kvitova ile Angelique Kerber, beyaz grupta ise Victoria Azarenka, Li Na, Sara Errani ve Jelena Jankovic yer alıyor. Yarın başlayacak grup maçları, 25 Ekim Cuma günü tamamlanacak.

Grup maçları her gün saat 17.00'de başlayacak ve bir günde 3 maç yapılacak. Gruplarda ilk iki sırayı alanlar, çapraz eşleşmeyle 26 Ekim Cumartesi günü yarı finalde karşılaşacak. Turnuva, 27 Ekim Pazar günü yapılacak final maçıyla sona erecek. Çiftlerde ise karşılaşmalar 26 Ekim Cumartesi günü yarı finallerle başlayacak ve 27 Ekim Pazar günü final maçı yapılacak.

İstanbul'da son kez düzenlenecek Kadın tenisinin en prestijli turnuvalarından biri olan TEB BNP Paribas WTA Championships, İstanbul'da son kez düzenlenecek. 2011 ve 2012 yıllarında organizasyona ev sahipliği yapan İstanbul, bu yıl son kez kadınlarda dünyanın en iyi 8 tenisçisini ağırlayacak.

100 bin seyirci hedefi

İstanbul'da son kez düzenlenecek TEB BNP Paribas WTA Championships'de seyirci rekoru kırma hedefi var. Turnuvanın İstanbul'da düzenlendiği ilk sene olan 2011'de 70 bin seyirci ile WTA sezon şampiyonalarında elde edilen en yüksek katılımlardan biri gerçekleşti. 2012'de ise 2011 yılında elde edilen tüm rakamlar geride bırakıldı ve 73 bin 72 tenissever Sinan Erdem Spor Salonu'nda maçları takip etti, televizyon yayınlarıyla en geniş kitleye ulaşan sezon şampiyonası oldu. Organizasyonda bu yıl ise toplamda 100 bin seyirciye ulaşılarak WTA tarihinde kırılması zor bir rekor hedefleniyor.
Turnuvada teklerde mücadele edecek 8 sporcudan 7'si geçen yıl da  İstanbul'da raket salladı - Organizasyonda 8. kez yer alacak ABD'li Serena  Williams, daha önce 3 kez şampiyon oldu, 2 kez de finalde yenildi -  Organizasyonda 2011 yılında Kvitova, 2012 senesinde ise Serena Williams  şampiyonluğa ulaştı - Sırp Jankovic, organizasyona 3. ve son kez ev sahipliği  yapacak İstanbul'da ilk kez raket sallayacak
 
İstanbul'a yabancı değiller

İstanbul'da yarın başlayacak TEB-BNP  Paribas WTA Championships'te (Sezon Sonu Turnuvası) teklerde mücadele edecek  tenisçiler, İstanbul'a yabancı değil.
 
Sinan Erdem Spor Salonu'ndan bu yıl 3. ve son defa seyircilerin önüne  çıkacak 8 sporcunun 7'si geçen sene İstanbul'da ikinci defa düzenlenen  organizasyonda raket salladı. ABD'li Serena Williams, Belaruslu Victoria  Azarenka, Polonyalı Agnieszka Radwanska, Çinli Li Na, Alman Angelique Kerber, Çek  Petra Kvitova ile İtalyan Sara Errani geçen sene Sinan Erdem Spor Salonu'nda boy  gösterirken, Sırp Jelena Jankovic, ilk defa İstanbul'da mücadele edecek.
 
İstanbul'da 2011 ve 2012 yıllarında düzenlenen sezon sonu turnuvasının  ikisine de katılan 4 sporcu, bu yıl da korta çıkacak. 2011 yılını şampiyon  tamamlayan Kvitova'nın yanı sıra Azeranka, Radwanska ile Li Na geçen 2 senede  olduğu gibi bu yıl da İstanbul'da raket sallayacak.
 
Serena Williams 3 kez şampiyon oldu
 
WTA Championshisps'te 8. kez performans sergileyecek olan ABD'li  Serena Williams, daha önce 3 kez şampiyonluğa ulaştı, 2 kez de finalde kaybetti. Deneyimli raket, 2001 yılında kariyerinde ilk kez mücadele ettiği  organizasyonda vatandaşı Lindsay Davenport sakatlığı nedeniyle çekilince, final  oynamadan kupanın sahibi oldu. 2009 yılında da Doha'da kardeşi Venüs Williams'ı  finalde mağlup eden Serena, ikinci kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Dünya 1  numarası, geçen sene ise finalde Rus raket Maria Sharapova ile karşılaştı. 2004  finalinin rövanşını alan Williams, mücadeleyi 2-0 kazanarak 3. şampiyonluğuna  ulaştı.
 
Serena Williams, WTA Championships'te 2002 yılında finalde Belçikalı  Kim Clijsters, 2004 yılında da Rus Maria Sharapova'ya mağlup oldu. ABD'li sporcu, 2007 ve 2008 yıllarında da mücadele ettiği  organizasyonda birer maç oynadıktan sonra yaşadığı sakatlıklar nedeniyle çekilmek  zorunda kaldı.
 
Sharapova, sakatlığından dolayı gelemiyor
 
WTA Championships'te bu yıl 6. kez mücadele etme hakkını kazanan Rus  Maria Sharapova, sakatlığı nedeniyle turnuvadan çekildi. Sharapova, sezonun son grand slam'i ABD Açık'a da katılmasına engel  olan sağ omzundaki iltihaplanma yüzünden İstanbul'da mücadele edemeyecek. İki  sene korta çıktığı İstanbul'da istediği sonuçları alamayan Sharapova, geçen yıl  finalde Serena Williams'a yenilerek ikinci olmuştu.
 
2004 yılındaki finalde Serena Williams'ı yenerek şampiyonluğa ulaşan,  2005 ve 2006 yıllarında yarı final, 2007 yılında da final oynayan Sharapova,  İstanbul'daki ilk senesinde organizasyonu sakatlığından dolayı yarıda bırakmıştı.
 
İlk kez katılan yok
 
Sezon sonu turnuvasında korta çıkacak 8 sporcunun tamamı da daha önce  WTA Championships'te mücadele etti. Organizasyon tarihinde 2006 yılından sonra ikinci kez sezon sonu  turnuvasında oynayacak tenisçilerin hepsi de daha önce bu şampiyonada boy  gösterdi. İstanbul'da yarışacak raketler arasında en fazla sezon sonu turnuvasına  katılan isim olarak Serena Williams dikkati çekiyor. Geçen sene ilk defa  İstanbul'da sezon sonu turnuvasına katılan Errani ve Kerber ise birer kez WTA  Championships'te mücadele etti.

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2013, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER