Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Google Uygulamaları Eğitimi

Yıldız Teknik Üniversitesi Kariyer Geliştirme Merkezi tarafından düzenlenen “Google Uygulamaları Eğitimi” öğrencilerin Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Google Uygulamaları Eğitimi
Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Google Uygulamaları Eğitimi

Yıldız Teknik Üniversitesi Kariyer Geliştirme Merkezi tarafından düzenlenen “Google Uygulamaları Eğitimi” öğrencilerin Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Türkiye’nin ilk Google sertifikalı eğitmeni Emre Fırat tarafından, tüm üniversitelilere açık ve ücretsiz olarak verilen eğitim, üniversitelilerden yoğun ilgi gördü.
 
YTÜ Kariyer Merkezi, Yabancı Diller Eğitimi Bölümü ve Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen “Google Uygulamaları Eğitimi” Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Türkiye’nin ilk Google sertifikalı eğitmeni Emre Fırat tarafından, tüm üniversitelilere açık ve ücretsiz olarak verilen eğitim, üniversitelilerden yoğun ilgi gördü.
 
Eğitime, Google araçlarının bireysel ve kurumsal boyutta ne şekilde kullanılabileceğini; Google’ın popüler bir arama motoru olmaktan çok daha fazlası olduğunu görmek isteyenlerle,  eğitimciler profesyoneller, öğrenciler ve bireysel kullanıcılar tarafından nasıl kullanılabileceğini keşfetmek isteyenler katıldı.
 
Katılımcılarla Google uygulamalarının ana hatları paylaşıldıktan sonra harmanlanmış öğrenme, uzaktan öğrenme, tersyüz sınıflar gibi pedagojik metodların Google uygulamaları ile nasıl desteklenebileceği gösterildi. K-12 okullarında Google uygulamalarının derslerde nasıl kullanılabileceği ile ilgili somut örnekler paylaşılarak, öğretmenlerin sınıf içinde ve dışında yaşadıkları deneyimler sunuldu. Bunlara ek olarak profesyonel yaşamda ve günlük yaşamda bireylerin ve organizasyonların üretkenliğini artırmalarına yönelik paylaşımlarda bulunuldu.
 
Yıldız Teknik Üniversitesi Kariyer Geliştirme Merkezi yöneticisi Işıl Boy, bundan sonra da devam edecek olan eğitim programlarının orkam.yildiz.edu.tr adresinden takip edilebileceğini belirtti.

 Emre Fırat Kimdir?
 
Özel Amerikan Robert Lisesi’nde matematik öğretmeni olarak görev yapmakta ve Pre-Calculus, Calculus, Advanced Geometry derslerini vermektedir. Aynı zamanda Google Glass Uygulama Geliştirme kulübünün danışmanlığını yürütmektedir.

Lisansını Hacettepe Üniversitesi Matematik Bölümü’nde tamamlamış, yüksek lisansını ise Başkent Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden almıştır. Meteksan Sistem ve ODTÜ G.V.O. Ankara Lisesi’nde görev yapmıştır.

Eğitim teknolojileri sektöründe öncü bir eğitimcidir. Yeni teknolojileri ve pedagojik yaklaşımları takip ederek, bunların eğitim-öğretim süreçlerine dahil edilmesi için yeni yöntemler üretmektedir.

Giyilebilir teknolojiler, nesnelerin interneti ve robot teknolojilerine ilgi duymaktadır.

Yurtiçinde ve yurtdışında birçok seminer ve eğitime konuşmacı olarak katılmıştır.

Kendisi Authorized Google Education Trainer ünvanını 2013’den bu yana taşımaktadır.

2012-2013 eğitim-öğretim yılında Robert Lisesi tarafından “Yenilikçi Öğretme” ödülüne layık görülmüştür.

Eğitim teknolojilerine dair deneyimlerini, kendi blog sayfası olan emrefirat.edublogs.org üzerinden ve Twitter hesabı olan @emrefirat2012 üzerinden paylaşmaktadır.

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2014, 23:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER