UYDU FREKANS KUYRUĞU

Türkiye genelinde uydu frekanslarının değişmesiyle birlikte vatandaşlar, uydu alıcılarını ayarlatmak için teknoloji mağazalarında kuyruk oluşturdu.

UYDU  FREKANS KUYRUĞU
UYDU  FREKANS KUYRUĞU

Türkiye genelinde uydu frekanslarının değişmesiyle birlikte vatandaşlar, uydu alıcılarını ayarlatmak için teknoloji mağazalarında kuyruk oluşturdu.

Türkiye'de Türksat 2A haberleşme uydusunun ömrü 2016 yılının başında tamamlanacağından, söz konusu uydu üzerindeki yayınlar Türksat 4A haberleşme uydusuna aktarıldı.

Değişen frekanslarla birlikte vatandaşlar yeni frekansları cihazlarına yükletmek için teknoloji mağazalarını akın etti. Değişen uydu frekanslarından dolayı uydu alıcılarını ayarlatmak isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinde teknoloji mağazalarında yoğunluğa sebep oldu. Vatandaşların frekans yükletmek için getirdiği cihazlar raflara sığmazken, yoğunluğun iyice arttığı mağazalarda çalışanlar müşterilere yetişmekte zorluk yaşadı.


Uydu frekanslarının değişmesine iyimser yaklaşan vatandaşlar, yapılan değişikliğin hizmet olarak gördüğünü belirtti. Ayrıca vatandaşlar değişiklik ile birlikte frekanslar dolayısıyla çekilen çilenin bitmesini istedi.

Teknoloji mağazası çalışanları da Türkiye'de uydu yayıncılığında değişiklik olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'de yenilik var. Birçok vatandaşımız iyi televizyonlar almasına rağmen iyi televizyon izleyemiyordu. Artık Türksat 4A uydusu ile yeni kanallarımız ve daha seri olan güzel kanallarımız çıktı. Bizler elimizden geldiği kadar vatandaşa hizmet vermeye çalışıyoruz. Biraz yoğunluk var, arkadaşlarımızda bize bu konuda kırılıp darılmasınlar. Gece saat 00.00'a kadar çalışıp vatandaşımızın mağduriyetini gidereceğiz" dedi.


TÜRKSAT 4A YENİ FREKANS LİSTESİ

Türksat 4A Frekansı Listesi Nasıl Ayarlanır, Uydu Otomatik Kanal Ayarlama



Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2014, 18:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER