CHP'Lİ KADİR GÖKMEN ÖĞÜT CHP GRUP YÖNETİMİNDE

CHP TBMM Grubu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, Grup Başkanvekilliği ve TBMM Başkanlık Divanı üyelikleri için seçim yapıldı.

CHP'Lİ KADİR GÖKMEN ÖĞÜT CHP GRUP YÖNETİMİNDE
CHP'Lİ KADİR GÖKMEN ÖĞÜT CHP GRUP YÖNETİMİNDE
Recep Kenan/Ataşehirweb.com

CHP TBMM Grubu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, Grup Başkanvekilliği ve TBMM Başkanlık Divanı üyelikleri için seçim yapıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 26 Haziran 2013 tarihinde gerçekleştirdiği seçimlerde partinin  3 Grup Başkanvekili, 9 Grup Yönetim Kurulu üyesi, 7 Grup Disiplin Kurulu üyesi ile 2 Grup Denetçisi belirlendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında basına kapalı gerçekleşen toplantıda CHP'nin Karabük'ten sorumlu İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de grup yönetim kurulu  üyeliğine seçildi.

CHP'de halen görevdeki grup başkanvekileri Akif Hamzaçebi ve Muharrem İnce yeniden aynı göreve seçilirken, üçüncü grup başkanvekili Sinop Miletvekili Engin Altay oldu.
 
CHP TBMM Grubu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında basına kapalı toplantıda, Grup Başkanvekilliği ve TBMM Başkanlık Divanı'nda CHP üyelikleri için seçim yapıldı.

CHP Grup Başkanvekilliği için 9 aday yarıştı. Sinop Milletvekili Engin Altay, İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Konya Milletvekili Atilla Kart, Manisa Milletvekili Özgür Özel, Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk ve Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş ilk turda yeterli çoğunluğu sağlayamadı.
İkinci tur seçimlerinde salt çoğunluğu sağlayan Altay 70 ve Hamzaçebi 68 oy alarak CHP Grup Başkanvekilliğine seçildi.

Üçüncü grup başkanvekilliği için hiçbir adayın salt çoğunluğu sağlayamaması üzerine 3. 4. ve daha sonra 5. turda Tarhan ve Özel'in çekilmesi üzerine, İnce tek aday olarak kalınca 5. tur oylamada aldığı 103 oyla yeniden grup başkanvekili seçildi.
CHP TBMM Grubu'nda Meclis Başkanlık Divanı üyelikleri için de seçim yapıldı.

Başkanvekilliği için İzmir Milletvekilleri Güldal Mumcu ve Erdal Aksünger, Kırklareli Milletvekil Mehmet Siyam Kesimoğlu ve Tunceli Milletvekili Kamer Genç yarıştı. Adayların 5 tur sonucunda da salt çoğunluğu sağlayamaması üzerine 6. tur oylamaya geçildi.

6. tur öncesinde Kesimoğlu ve  Aksünger'in adaylıktan çekilmesi nedeniyle  Mumcu ve Genç, adaylık için yarıştı. Oylama sonucunda 74 oy alan Mumcu, 4. kez Meclis Başkanvekili seçilmiş oldu. Genç'e ise 29 oy çıktı.

CHP'nin katip üye adayları ise Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya ve Erzincan Milletvekili Muharrem Işık olurken, TBMM İdare Amirliği üyeliği adaylığına ise Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir yeniden seçildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2013, 07:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER