Sınıra mobil kalkan

Sınıra mobil kalkan

Sınıra mobil kalkan
Sınıra mobil kalkan
Terörle mücadele konseptini gözden geçiren Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), sınır boyunda yeni tedbirleri devreye sokuyor.

Bugün Genelkurmay Başkanlığı görevini teslim alacak olan Orgeneral Işık Koşaner ile Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) görevini emanet ettiği Orgeneral Erdal Ceylanoğlu başta olmak üzere, ordunun yeni komuta kademesi tarafından aşama aşama olmak üzere uygulamaya konulan tedbirler, teröristleri daha sınırda etkisiz hale getirecek.


İşte sınırlarda ’mobil kalkan’ projesi:
PROFESYONEL KOMANDO TUGAYI: Üç yıl önce başlatılan komando tugaylarının profesyonelleşme projesi tamamlandı. Bu kapsamda, beş komando tugayının, operasyonlarda görev alan komando kol unsurlarının tamamı uzman erbaşlardan oluşacak şekilde yapılandırıldı. Karargah, lojistik ve idari unsurlarında erbaş ve erler de görev yapacak.

JANDARMA SINIRDAN ÇEKİLİYOR: Halen, Türkiye-Irak sınırının bir bölümü dışında tüm kara sınırları Kara Kuvvetleri tarafından korunuyor. Jandarmanın görev yaptığı Irak sınırındaki bölge ise bir plan dahilinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na devredilecek. Böylece Jandarma, sınırdan çekilmiş olacak.

ÖZEL BİRLİKLERE EĞİTİM BAŞLADI: Sınır birliklerinde görev alacak özel eğitimli askerler için çalışma başladı. Bir er eğitim merkezi bu iş için tahsis edildi. Bu yıl sonbahardan itibaren bu merkezde eğitilen personel sınır birliklerine verilmeye başlanacak. Başarılarıyla ün sahibi olan bordo bereliler de görevlerine devam edecek.

İKİ SINIR ALAYI TEŞKİL EDİLDİ: Sınır ve sınır derinliğinde alınan tedbirler çerçevesinde, iki yeni sınır alayı daha oluşturuldu

YENİ KARAKOLLAR İÇİN GERİ SAYIM: Bazı karakolların yerlerinin değiştirilmesi ve uygun olmayanların yenilenmesi için kapsamlı bir çalışma yürütülüyor. Bu çerçevede bütçe imkanlarıyla 46, TOKİ aracılığıyla 67 adet karakol, bölük ve tabur merkezi binası yapıldı. Bunlardan 10’u TOKİ tarafından tamamlandı. 56 binanın inşaatı, 47 binanın ise proje çalışması devam ediyor.

TEKNOLOJİK TEDBİRLER DEVREDE: Hava Kuvvetleri’nin tedarik ettiği insansız hava araçları (İHA) başta olmak üzere gözetleme ve keşif amaçlı teknolojik kalkan da sınır boyunda güçlendiriliyor. Uydu ihtiyacının da kısa sürede giderilmesiyle istihbarat konusundaki eksikliklerin giderileceği belirtiliyor.
aksam

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER