Robotlar İstanbul'da yarıştı

YTÜ Robotik Otomasyon Kulübü’nün düzenlediği “Yıldız Savaşları Robot Yarışı”nda özel yapım robotlar kozlarını paylaştı.

Robotlar İstanbul'da yarıştı
Robotlar İstanbul'da yarıştı

YTÜ Robotik Otomasyon Kulübü’nün düzenlediği “Yıldız Savaşları Robot Yarışı”nda özel yapım robotlar kozlarını paylaştı.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Robotik Otomasyon Kulübü’nün düzenlediği ‘Yıldız Savaşları 2014’ robot yarışmasında öğrencilerin yaptığı robotlar kıyasıya mücadele etti. Tank robottan, Robotik Avatar’a, kadar pek çok özel robotun mücadele ettiği yarışmada, çekiç ve testere gibi silahlarla birbirine saldıran robotlar, rakiplerini parçalara ayırdı.
 
269 robot savaştı
 
YTÜ Robotik ve Otomasyon Kulübü tarafından, bu yıl ilk kez düzenlenen “Yıldız Savaşları” robot yarışması robotların kıyasıya mücadelesine sahne oldu. YTÜ Davutpaşa Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen yarışmada, Sumo kategorisinde 32, Mini Sumo kategorisinde 138, Çizgi İzleyen kategorisinde 83, Serbest kategoride 9 ve Savaş kategorisinde 7 olmak üzere toplam 269 robot mücadele etti.
 
Yıldız Savaşları Özel Kategorisi için sahnede özel bir platform kuruldu.  3 metre eninde 5 metre uzunluğundaki kapalı arenada birbirinden iddialı robotlar yarıştı. Savaşı andıran mücadelelerin yapıldığı müsabakalarda kaybeden robotlar rakiplerinin darbeleriyle parçalara ayrıldı. Yıldız Savaşları’nın finalinde Ankara Sanayi Odası (ASO) Teknik Koleji takımının robotu Alpagu ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ARIGE ekibinin ‘Dalanarı’ isimli robotu sahneye çıktı. İki robotun mücadelesinden ASO Teknik Koleji’nin robotu Alpagu galip çıktı. Mücadelenin sonunda İTÜ ekibinin robotu Dalanarı parçalarına ayrıldı.
 
Minik kardeşler de robot yarışlarında
 
Robot savaşlarının en genç katılımcıları ise 7 ve 10 yaşlarındaki iki kardeş oldu. 10 yaşındaki Ali Emre ve 7 yaşındaki Alp Mete Şenel kardeşler, yaptıkları robotla yarışmalara katıldı. Minik kardeşlerin robotları dereceye giremese de, ağabeyleriyle yarışmanın ve mücadele etmenin keyfini yaşadı.
 
Çocuklarını robot yarışlarına getiren anneleri Zeynep Şenel, iki sene önce oğlu Ali Emre’ye programlama kitabı aldığını ve ondan sonra iki oğlunun robot yapmak için çalışmaya başladığını belirtti. Zeynep Şenel, iki çocuklarının robotları ile kendilerini göstermek için yarışmaya geldiğini aktardı.
 
Yarışmalarda dereceye girenler
 
Serbest Kategori; Kimyager Robot Kol - Maçka Akif Tunçel Endüstri Meslek Lisesi, Robotik Avatar - Bahçeşehir Üniversitesi Mekatronik Kulübü, Robot Sınır Güvenlik Sistemi - Karasu Meslek Lisesi.
 
Robot Savaşları (Yıldız Savaşları) Kategorisi; Alpagu - Ankara Sanayi Odası Teknik Koleji, Dalanarı - İstanbul Teknik Üniversitesi.
 
Sumo Kategorisi; Jsumo – Jsumo Robot Takımı,  Sasuki – Haydarpaşa Endüstri Meslek Lisesi, Manisa Tarzanı Şehzade – Manisa Organize Sanayi Bölgesi Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi (MOSTEM) Okulları.
 
Mini Sumo Kategorisi; Shogu – ASO Teknik Koleji, Barbaros – Bilecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Kurt Kapanı – (Bireysel).

Çizgi İzleyen Kategori; Kurşun – Ege Üniversitesi, Smynrna – Ene Üniversitesi, Sdü15 – Süleyman Demirel Üniversitesi.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2014, 14:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER