Pokemon GO Çılgınlıkta sınır tanımıyor

Son zamanların en popüler oyunu Pokemon GO her alanda kazandırıyor.

Pokemon GO Çılgınlıkta sınır tanımıyor
Pokemon GO Çılgınlıkta sınır tanımıyor

Son zamanların en popüler oyunu Pokemon GO her alanda kazandırıyor. Bildiğimiz üzere kısa süre önce piyasaya çıkan oyun, geliştiricisi Nintendo'nun piyasa değerini 7,5 milyar dolar yükseltmişti.

Kendini Golbat-chan olarak tanıtan 24 yaşındaki genç kız, saati 20 dolardan en iyi Pokemon karakterlerini yakalayabileceğini iddia ediyor.

Pokemon GO sadece geliştirici şirkete değil, kullanıcılarına da para kazandırmaya başladı. kendisini Golbat-chan olarak tanıtan bir genç kız, oyunu ticari yönden kullanmaya başladı. Chan, isteyenlere saati 20 dolardan (yaklaşık 60 lira) Pokemon karakterleri yakalayabileceğini söylüyor.

Yayınladığı ilanda 1-4 saat arasında dışarıda yürüyerek Pokemon avlayabileceğini belirten genç kız, en iyi karakterleri nerede avlayabileceğini bildiğini iddia ediyor. Pokemon GO'da 15. seviyeye gelen Chan, artık oyunun uzmanları arasında yer aldığını savunuyor.

Harita üzerinden bulunduğu konumu paylaşan genç kız, kendisinden randevu alınması durumunda en iyi Pokemon karakterlerini yakalayabileceğini söylüyor.

Bildiğimiz üzere söz konusu oyun çıktığından beri son zamanlarda hayli ilginç olaylar yaşandı. ABD'de yaşayan 19 yaşındaki bir genç kız, Pokemon karakteri ararken nehir kenarında bir ceset bulmuştu. Yine ABD'de silahlı 4 soyguncu, Pokemon avına çıkan kişilerin değerli eşyalarını gasp etmişti.

Sağlık Bakanlığı'ndan Pokemon GO uyarısı


Sağlık Bakanlığı'nın resmi Facebook hesabı, son günlerin popüler cep telefonu oyunu olan Pokemon'un bir oyuncusu ile bakanlık editörünün diyaloğuna sahne oldu.
Sağlık Bakanlığı'nın resmi Facebook hesabından gün içerisinde, "Güneş ışınlarının dik geldiği öğle saatlerinde mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmayın" başlığı ile bilgilendirme paylaşımı yapıldı. Bir vatandaş ise bu paylaşıma "Ya Pokemon aramak içinde mi çıkamıcaz ya" şeklinde yorum yazdı.
Vatandaşın bu yorumu üzerine bakanlığın editörleri vatandaşa cevap yazarak, güneş uyarısında bulundu. Editörler cevabi yazıda, "Evet, güneş ışınlarının dik geldiği 11-16 saatleri arasında Pokemon aramanızı tavsiye etmiyoruz. Yolda yürürken, özellikle karşıdan karşıya geçerken, telefon ekranına değil, yola bakmanızı öneriyoruz. Sağlıklı günler diliyoruz" ifadelerine yer verdi.


Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2016, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109