Oyun dünyasının ünlülerinden #kalkgel çağrısı!

Türkiye’nin ilk aylık yayıncı – takipçi buluşması #kalkgel ile ünlü YouTube ve Twitch yayıncıları, oyun severlerle buluşuyor.

Oyun dünyasının ünlülerinden #kalkgel çağrısı!
 Oyun dünyasının ünlülerinden #kalkgel çağrısı!

Türkiye’nin ilk aylık yayıncı – takipçi buluşması #kalkgel ile ünlü YouTube ve Twitch yayıncıları, oyun severlerle buluşuyor.

Bugüne dek farklı etkinliklerin çatısında toplanan oyun severler, artık aradaki mesafenin kalktığı bu özel etkinliğe katılabilecek. İkincisi 18 Mayıs’ta Mori Performance Hall’da gerçekleşecek etkinliğe katılanlar, Tuna Afşar Akşen (Pintipanda) ve Can Sungur (csnaber) ile oyun sektörünü ilgilendiren her şeyi konuşabilecekler.
Türkiye’nin ilk aylık yayıncı – takipçi buluşması #kalkgel ile ünlü YouTube ve Twitch yayıncıları, oyun severlerle buluşuyor. Bugüne dek farklı etkinliklerin çatısında toplanan oyun severler, artık aradaki mesafenin kalktığı bu özel etkinliğe katılabilecek. İkincisi 18 Mayıs’ta Mori Performance Hall’da gerçekleşecek etkinliğe katılanlar, Tuna Afşar Akşen (Pintipanda) ve Can Sungur (csnaber) ile oyun sektörünü ilgilendiren her şeyi konuşabilecekler.


Türkiye’nin artık aylık bir internet yayıncısı - takipçi buluşması etkinliği var. Tuna Afşar Akşen (@Pintipanda) ve Can Sungur (@csnaber[BB1] ) ev sahipliğinde yapılan #kalkgel buluşmalarında Türkiye’nin en ünlü Twitch ve Youtube yayıncıları, takipçileriyle buluşuyor, oyunlardan, oyun sektörünü ve oyunları ilgilendiren her şeyi konuşuyor, tartışıyor ve paylaşıyor.


Yayıncı - izleyici arasındaki aracılar kalkıyor

Etkinlik hakkında konuşan Can Sungur, “Yıllarca sevenlerimize ‘etkinliklere gelin’ dedik. Geldiler de; fakat bizleri hep uzaktan gördüler. Bir hatıra fotoğrafı çektirmek için saatlerce ayakta beklediler. Ve şanslı değillerse tanışma fırsatımız olmadı” dedi.


Tuna Afşar Akşen ise şöyle konuştu: “Biz de rutini değiştirmeye karar verdik. Mesafeyi kaldırdık. #kalkgel’de takipçilerimizin karşısına çıkmıyoruz. Gösteriyi birlikte yapıyoruz. Seyircilerimizle yüz yüze tanışıyor, konuşuyoruz. Nihayet ekranda gördükleri isimlerin ardındaki insanı tanıyorlar. Ve bu bizim için inanılmaz bir deneyim.”


İstanbul dışındaki oyun severlere müjde!

Her ay düzenlenen #kalkgel etkinlikleri, sadece İstanbul ile sınırlı olmayacak. Türkiye’nin farklı şehirlerinde yapılacak olan buluşmalar için Can Sungur, “Başka şehirlerden gelmek isteyen hayranlarımız da var, ve hepsinin fırsatı olmuyor. Biz de kalkıp onlara gidiyoruz” dedi.


Aylık olarak düzenlenen #kalkgel etkinlikleri, ulusal ve uluslararası oyun ve oyun donanımı firmaları için de farklı fırsatlar sunuyor. Oyun ve donanım üreticileri, aylık #kalkgel buluşmalarında yeni ürünlerini, pazarlama planlarına uygun tarihlerde tanıtabiliyorlar.


Her ay sürpriz bir konuk var

Can Kızılgüneşler (quanaril), Öncü İlker Gökçe (boşluk), Pelin Baynazoğlu (pqueen92), Turgut Uç, Mert Günhan, Tancan Fümen gibi isimlerin de Sana Yalan Borcum mu Var, Ateş Meclisi gibi yayınları sahneye taşıdığı #kalkgel buluşmalarında, her ay sürpriz bir konuk olacak.


18 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleşecek ikinci #kalkgel’in konuğu, Türk oyun severlerin en çok izlediği bir başka yayıncı olan EasterGamersTV – Mete Özbey.


Her seyirci, her oyuncu gösterinin bir parçası olacak

Etkinlik hakkında konuşan Vardiya “Marka İşçileri” Ajans Başkanı ve Gaming İstanbul Fuarı Marka ve Pazarlama Yöneticisi Meriç Eryürek, “Bize her zaman etkinliklerimizin nasıl bu kadar insan toplandığını soruyorlar. Sırrımız, ekiplerimizdeki herkesin oyuncu olması. Kalıplaşmış oyun etkinlikleri oyuncu dostlarımız gibi bizi de artık çekmiyor. Biz de, kendimiz gibi oyuncular için, gitmek istediğimiz, hayal ettiğimiz etkinlikleri yapıyoruz ve oyuncular olarak, birlikte eğleniyoruz” dedi.


Can Sungur ise, etkinliğin kolektif yanına dikkat çekti ve şunları söyledi: “Oyuncu olmak, bir kimliktir. Oyunculardan bir etkinliğe geldiklerinde kimliklerini kapıda bırakmalarını, sessiz seyirciler haline gelmelerini bekleyemeyiz. #kalkgel’de her seyircimizin, her oyuncunun gösteride bir rolü var. Bu, Türk oyuncularıyla birlikte yarattığımız, kolektif bir etkinlik.”


İkinci #kalkgel buluşması 18 Mayıs’ta, Mori Performance Hall’de yapılacak.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109