OPPO, Reno Serisinin En Yenisi Reno5'i Türkiye'de Satışa Sundu

OPPO, şık ve hafif tasarımıyla dikkat çeken Reno5 modelini Türk tüketicisinin beğenisine sundu.

OPPO, Reno Serisinin En Yenisi Reno5'i Türkiye'de Satışa Sundu
 OPPO, Reno Serisinin En Yenisi Reno5'i Türkiye'de Satışa Sundu
OPPO, şık ve hafif tasarımıyla dikkat çeken Reno5 modelini Türk tüketicisinin beğenisine sundu. 50W hızlı şarj, 90Hz ekran yenileme hızı, sektörde bir ilke imza attığı Yapay Zeka Vurgu Videosu (AI Highlight Video) özelliği ile dikkatleri üzerine çeken Reno5, parlak gümüş ve ışıltılı siyah renk seçenekleriyle birlikte geliyor.

Dünyanın önde gelen lider akıllı ürün markası OPPO, Reno serisinin en yeni modeli Reno5'i Türkiye'de satışa sundu. Üstün performans özellikleri, ince ve hafif tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken Reno5, sektöre liderlik eden video özellikleriyle size kendi filminizi çekme konusunda ilham verecek bir model olarak öne çıkıyor. Reno5 sektörde Yapay Zeka Vurgu Videosu özelliğine sahip ilk ürün olurken, 50W hızlı şarj, 90Hz yenileme hızına sahip AMOLED ekran gibi ileri teknolojilerin yanı sıra, şık ve hafif tasarımı Reno5'i tüm dünyadaki trend belirleyiciler için mükemmel bir yol arkadaşı yapıyor.   

 

Yapay zekalı portre kamerasıyla başrolde sen varsın

Reno5 tamamen yeni bir kamera sistemiyle birlikte geliyor. Bu sistemde 64MP arka dörtlü kamera düzeneği ve 44MP çözünürlüğünde bir ön kamera yer alıyor. Kameralar OPPO'nun FDF Portre Video Sistemi ile destekleniyor. Yüksek kaliteli portre video efektleri yaratmak için tasarlanan bu sistem geri planda çalışan Kalite Artırma Motoru ve Portre Algı Motorundan oluşuyor. Kalite Artırma Motoru az ışıkta veya arkadan aydınlatmalı sahnelerde, hareket halinde veya sabit pozisyonda, kısacası her koşulda kusursuz video çekimi yapmanıza yardımcı oluyor. Portre Algı Motoru ise portre efektleri için ayrıntılara önem veren özellikler sunarak kişi ve geri plan çekimlerinde doğal sonuçlar alınmasına yardım ediyor. İkisi bir araya geldiğinde sistem geleneksel merceklerle yakalanan ayrıntıları optimize eden yüksek kaliteli portre videoları çekilmesine imkan sağlıyor. 

 

Reno5 bir ilke imza atıyor

FDF Portre Video Sistemi'ne sahip olan Reno5, Yapay Zeka Vurgu Videosu ile portre video kalitesini bir üst düzeye yükseltiyor. Bu teknoloji sektörde bir ilke imza atarak ortamdaki ışığı tespit ediyor; OPPO'nun sektöre öncülük eden Ultra Gece Video Algoritmaları ve Canlı HDR Algoritmalarını uygulayarak video kalitesini yükseltiyor. Karanlık ortamlarda Ultra Gece Video Algoritmaları otomatik olarak devreye girerek sahneyi aydınlatıyor. Arkadan aydınlatma bulunan durumlarda ise Canlı HDR Algoritmaları fazla ışık alan bölgelerdeki ışığı azaltıyor. Bu iki fonksiyon sayesinde videoların ışığı ve parlaklığı daha kaliteli oluyor ve video modundayken 'yapay zeka' tuşuna tıklandığında temiz ve doğal renkler elde ediliyor.   

 

Bir dizi yaratıcı video özelliği

Reno5, kullanıcılara ilham vermek için bir dizi yaratıcı video özelliği sunuyor. Yeni Çift-Görüntülü Video (Dual View Video) ile öyküler eşzamanlı olarak hem ön hem de arka kameralardan çekilebiliyor. Bu çift perspektifli kayıt fonksiyonu sizi ve çektiğiniz objeyi zahmetsizce aynı video karesi içinde birbirine bağlıyor. Bununla birlikte her zaman hareket halinde olmak isteyen vloggerlar için de mükemmel bir çözüm sunuyor. 

 

Reno5, Ultra Video Sabitleme 3.0 gibi videografik özelliklere de sahip. Bu teknoloji kullanıcıların hareketliliklerinden ödün vermeden istikrarlı ve yüksek kaliteli videolar çekmelerini sağlıyor. Tek adımda video düzenlemelerinizi yapabileceğiniz SoLoop uygulamasına da artık Reno5'in kamera arayüzünden erişebiliyorsunuz.

 

Fotoğraf özelliklerine bakıldığında, OPPO Görüntü Temizleme Modu Reno5'in portre fotoğraflarındaki performansına güçlü bir katkı sağlıyor. Sistem düzeyindeki bu optimizasyon sayesinde kullanıcılar hareket eden kişilerin fotoğraflarını çekebiliyor veya unutulmaz anları, gerçekleştikleri sırada yakalayabiliyor. Akıllı telefon aynı zamanda Yapay Zeka Sahne Geliştirme özelliğine sahip. Böylece kediler, metinler, havai fişek gösterileri, gün doğumu ve batımı gibi toplam 22 farklı sahnede renk, satürasyon ve parlaklık açısından ihtiyaç duyulan optimizasyonu gerçekleştiriyor. Ayrıca 108MP görüntü ile Reno5 kullanıcıları gün ışığında kaliteli portreler çekebiliyor. Gece Portresi özelliği ile de sinematik gece portreleri elde ediliyor. 

 

Performanstan ödün vermiyor

Reno5'in birçok önemli performans özellikleri arasında ultra hızlı 50W hızlı şarjı kullanıcının akıllı telefon alışkanlıklarını değiştirecek bir özellik olarak öne çıkıyor. 50W hızlı şarj Reno5'in %80'ini 31 dakikada, %100'ünü ise sadece 48 dakikada[1] şarj ediyor. 

 

Reno5 ayrıca kullanıcıya 8GB bellek ve 128GB depolama alanı sağlıyor. Akıllı telefon aynı zamanda Qualcomm Snapdragon 720G mobil platformla birlikte dengeli bir enerji tüketimi ile hızlı performans sunuyor.  

 

Reno5 kullanıcının bilgilerinin gizliliğine de önem veren bir akıllı telefon. Yapay zeka ile güçlendirilmiş Algılama Algoritması pek çok özelliği beraberinde getiriyor. Akıllı Gözetleme Önleme özelliği sayesinde başka birinin o anda telefona bakıp bakmadığını tespit ederek bakılması durumunda mesajı gizliyor. Akıllı Temassız Kontrol özelliği ise dokunmadan el hareketleri yaparak gelen çağrıyı yanıtlama veya sessize almanızı, uygulamaları aşağı ve yukarı kaydırmanızı mümkün kılıyor. Özelleştirilebilir Her Zaman Açık Ekran özelliği siz telefonu kullanırken ekranın kararmasını veya kapanmasını önlüyor.   

 

Reno5, OPPO'nun ColorOS 11.1 arayüzüyle birlikte geliyor. ColorOS11.1'de kullanılan kişisel bilgilerinizin güvenli bir şekilde korunmasını ve aktarılmasını sağlayan şifreleme yöntemleri ISO, ePrivacy ve TrustArc gibi üçüncü taraf kuruluşlar tarafından belgelendirildi. Akıllı telefon Android 11 özelliklerini korurken, kullanıcı arayüzünü kendi ihtiyaçlarınıza göre istediğiniz gibi düzenleyebiliyorsunuz. 

 

Akıllı telefondaki Flexdrop ve Google iş birliğiyle gerçekleşen Üç Parmak Çeviri özelliği verimliliği önemli ölçüde artırıyor. Aynı zamanda Oyun Kısayol Modu, Oyuncu Modu, Maddeli Ekran Mesajları ve Ayarlanabilir Oyun Dokunuşu gibi özelliklerle kendinizi tamamen eğlencenin içinde hissedebilirsiniz. 

 

Binlerce renge dönüşen tasarım

Reno5, parlak gümüş ve ışıltılı siyah olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle satışa sunuluyor. Reno5'in parlak gümüş rengi bambaşka bir görsel efekt yaratarak binlerce renge dönüşüyor. Farklı açılardan veya farklı ışıklar altında bakıldığında telefon tamamıyla farklı renklerde görülüyor. Parlak gümüş aynı zamanda OPPO'nun özgün Reno Glow efektiyle işlendiği için telefonun arka tarafı milyonlarca pırlanta gömülmüş gibi pırıl pırıl parlıyor ve üzerinde parmak izi kalmıyor. Sadece 171 gr ağırlığında ve 7,8 mm'den daha az kalınlıkta olan parlak gümüş renginde ileri düzeyde COF paketleme teknolojisi sayesinde alt kenar genişliği Reno4'e kıyasla %28 azalarak 3,98 mm'ye iniyor. Reno4'te %90,7 olan ekranın gövdeye oranı da %91,7'ye çıkıyor. Böylece uçtan uca bir ekran deneyimi yaşayabiliyorsunuz. 

 

Ek olarak, verilerinizi güvenlikte tutarken istediğiniz takdirde anında kilidi açmak üzere Gizli Parmak izi Kilit Açma özelliği ekranın altına entegre edilmiş şekilde geliyor. Reno5, Netflix HD ve Amazon Prime Video HD sertifikalarına da sahip. Ayrıca, test edilmiş, doğrulanmış ve belgelenmiş düşük mavi ışıklı ekran uzun kullanımlarda kullanıcının gözlerini koruyacak şekilde tasarlandı. 

 

Reno5 Teknik Özellikleri

 

Reno5

Ekran

6.4 inç, AMOLED

Ekran Çözünürlüğü

2400 x 1080

İşlemci

Qualcomm Snapdragon 720G

Bellek

8 GB

Dahili Depolama

128 GB (256 GB’a kadar microSD)

Kamera

64 MP Ana Kamera

8 MP Geniş Açılı Kamera

2 MP Makro Kamera

2 MP Mono Kamera

Ön Kamera

44 MP 

Pil

4310 mAh, 50W hızlı şarj

İşletim Sistemi

Android 11 ColorOS 11.1

Boy x En x Kalınlık

159.1 mm x 73.3 mm x 7.7 mm (Starry Black)

159.1 mm x 73.3 mm x 7.8 mm (Fantasy Silver)

Ağırlık

171g

Renk

Işıltılı Siyah, Parlak Gümüş

Tavsiye Edilen Satış Fiyatı

KDV dahil 4.999 TL

 


İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109