Meksika uyuşturucu mafyası yerli yapım İHA kullanıyor

Meksika’da faaliyet gösteren uyuşturucu kartellerinin ABD’ye kokain sokmak için kendi insansız hava araçlarını imal etmeye başladıkları bildirildi.

Meksika uyuşturucu mafyası yerli yapım İHA kullanıyor
Meksika uyuşturucu mafyası yerli yapım İHA kullanıyor

El Universal gazetesinin ABD Narkotik Bürosu’ndan aldığı bilgiyi kaynak göstererek geçtiği haberde, Meksika’da faaliyet gösteren uyuşturucu kartellerinin ABD’ye kokain sokmak için kendi insansız hava araçlarını imal etmeye başladıkları bildirildi.

Bilindiği üzere Meksikalı uyuşturucu kartelleri, daha önceleri ABD’ye kokain sokmak için İsrail yapımı dronlar da dahil olmak üzere, yurtdışı imalatı olan İHA’lar kullanıyordu. Kartellerin 2011 yılından bu yana yoğun bir biçimde kullandığı söz konusu dronların bir kısmı ABD toprakları üzerinde düşürülerek etkisiz hale getirilmişti.

Gazetenin haberinde, uyuşturucu kartellerinin siparişi üzerine imal edilen İHA’ların üretim sürecinde çalışan işçilerin büyük bir kısmının yasal olarak İHA montajı konusunda faaliyet gösteren şirketlerin elemanları oldukları ve kartellerin Mexico City, Queretaro, Guadalajara, Nuevo Leon gibi kentlerde kurdukları üretim tesislerinde asıl maaşlarının 2-3 katı fazla bir ücret karşılığında çalıştıkları bilgisi de verildi.

2012 yılından bu yana geçen süre içerisinde uyuşturucu yüklü dronların ABD toprakları üzerinde 150’den fazla uçuş yaptıkları tespit edildi. Düşürülen İHA’larda ele geçirilen kokain miktarı ise yaklaşık 2 ton. Karteller tarafından kullanılan İHA’lar tek seferde 60 kilonun biraz üzerinde kokain taşıyabiliyor.


Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2014, 19:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER