KAĞIT FİYAT ETİKETLERİ TARİH OLUYOR

Hayatta herkesin en az bir defa başına gelmiş bir durumdur; satın aldığınız bir ürünün raf fiyatıyla kasada ödeme yaptığınız fiyat birbirinden farklıdır.

KAĞIT FİYAT ETİKETLERİ TARİH OLUYOR
 KAĞIT FİYAT ETİKETLERİ TARİH OLUYOR

Hayatta herkesin en az bir defa başına gelmiş bir durumdur; satın aldığınız bir ürünün raf fiyatıyla kasada ödeme yaptığınız fiyat birbirinden farklıdır.

Özellikle perakende sektöründe yaşanan bu durumda müşteri memnuniyetini ilke edinen bazı marketler, “Raf fiyatı geçerlidir.” derken; bazılarında mağaza müdürüne kadar akseden tatsız durumlar yaşanabiliyor. Bunun nedeni; etiketleme işleminin ciddi emek gerektiren, yoğun, insan odaklı, hataya açık ve kontrolü son derece zor bir uygulama olması. Sensormatic, Elektronik Fiyat etiketi ile bu soruna çözüm buluyor. Rafta etiketleme yapan tüm perakendeciler, artık elektronik fiyat etiketleme sistemi ile fiyat etiketlerini saniyeler içinde güncelleyebiliyor, elle yazılan ya da basılan kağıt etiketleri tarihe karışıyor.
Sensormatic Pazarlama Direktörü Pelin Yelkencioğlu, marka ve ürün çeşitliliğinin her geçen gün arttığı perakende sektöründe, hız ve verimlilik artışı sağlayan sistemlerin yaygınlaşmasının bir zorunluluk haline geldiğine dikkat çekiyor. Anlık değişen piyasa ve rekabet koşullarına uygun, hızlı aksiyon alabilen işletmelerin satışlarını yükseltebildiğini belirten Yelkencioğlu, “Müşteri hassasiyetinin yüksek olduğu konular arasında ilk sıralarda yer alan “fiyat” hızlı ve güvenilir biçimde yönetildiğinde, işletmelere büyük karlılık sağlıyor” dedi.
Tek merkezden yönetilen Elektronik Etiketler ile fiziksel mağazalar ve online mağazalar aynı anda güncelleme yapabiliyor.
Anlık müdahalelerle yönetilmesi gereken fiyat etiketleri artık elektronik olarak tek merkezden yönetilebiliyor. Merkezin, şehir dışında ya da mağaza içinde olmasının yani uzaklığın hiçbir önemi kalmıyor. Elektronik fiyat etiketleri sayesinde fiziksel mağazadaki fiyat değişikliği eş zamanlı olarak sanal (online) mağazalarda da hızlı bir şekilde güncellenebiliyor.
90 bin fiyat etiketini 1 saat içinde değiştirmek ve kontrol etmek mümkün
Hızlı ve doğru bir işleyişi mümkün kılan yeni teknolojiler sayesinde 90 bin fiyat etiketinin değişimi ve kontrolü 1 saat içinde tamamlanabiliyor. Elektronik fiyat etiketlerinde yapılan tüm değişiklikleri de merkezden kontrol ve takip etmek mümkün oluyor.

Güncellemelerin ardından etiketler, sistemin çift yönlü iletişim özelliği sayesinde merkeze onay gönderiyor. Bu teknoloji sayesinde, binlerce etikette yapılan fiyat değişikliklerinin doğruluğu, tek tek kontrol edilmeye gerek kalmadan, bilgisayar başında rapor olarak görülebiliyor. Sensormatic’in sunduğu Pricer elektronik fiyat etiketlerinin merkezi raporlama özelliği, kurumlara operasyonel anlamda büyük tasarruf sağlıyor. Diğer yandan ürünlerin mağaza içinde planlanan yerlerinde olup olmadığı da, plan pogram uyumluluğu kontrol edilerek sağlanabiliyor.
İstediğiniz promosyon ürününü öne çıkarın
SmartFlash özelliği etiketin üzerindeki flash ile raf önlerinde aranan ürünlerin daha kolay bulunması, promosyondaki ürünlerin öne çıkarılmasını sağlıyor.
Kampanya yönetiminde hız ve esneklik sağlıyor
Elektronik etiketler sayesinde süreli veya gruba özel merkezi kampanya yönetimi yapılabiliyor. Örneğin müşteri trafiğinin düşük olduğu saat aralıklarında istenilen ürünlerde kampanya düzenlenebiliyor. Etiket üzerine konan QR kod sayesinde mağaza müşterileri ürünlerin web sayfasına ulaşabiliyor, ürünle ilgili detaylı bilgiye ulaşabiliyor, yorum yapabiliyor ve sosyal medya üzerinden beğenebiliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109