İŞTE İPHONE 7 VE İPHONE 7 PLUS ÖZELLİKLERİ

Merakla beklenen İphone 7 dün tanıtıldı. Dünya üzerinde milyonlarca kullanıcısı olan Apple iPhone 7 ve 7 plus'ı kullanıcılarına sundu.

İŞTE İPHONE 7 VE İPHONE 7 PLUS ÖZELLİKLERİ
İŞTE İPHONE 7 VE İPHONE 7 PLUS ÖZELLİKLERİ

Merakla beklenen İphone 7 dün tanıtıldı. Dünya üzerinde milyonlarca kullanıcısı olan Apple iPhone 7 ve 7 plus'ı kullanıcılarına sundu.

Peki iPhone 7 ve 7 plus'ın fiyat ve özellikleri ne olacak? İşte merak edilen detaylar...
Teknoloji dünyasının merakla beklediği iPhone 7 ve iPhone 7 Plus bugün teknoloji tutkunları ile buluştu. TSİ 20:00'da başlayan lansman ile aralarında Apple'ın merakla beklenen iPhone 7 ve iPhone 7 Plus etkinliği ile tüm detaylar ortaya çıktı. 

Ünlü İngiliz komedyen James Corden, programı 'Late Late Night Show'un en ses getiren bölümü 'Carpool Karaoke'  bu sefer Apple'ın iPhone 7 tanıtımına damgasını vurdu. Türkiye'de ne zaman satışa çıkacağı konusu netleşmedi.

iPHONE 7 FİYATLARI DA AÇIKLANDI

Merakla beklenen iPhone 7' ve iPhone 7 Plus'ın fiyatı da açıklandı. Yapılan açıklamaya göre 32 GB'lık modeller için iPhone 7  649 dolar'dan iPhone 7 Plus 769 dolara satışa sunuldu. 

İŞTE İPHONE 7 VE İPHONE 7 PLUS ÖZELLİKLERİ

Apple güvenlik açısından yeni modellerinde telefon sahibinin belirlediği kişilere acil yardım mesajı atacak. Yeni cihaz ABD'de 550'yi Türkiye'de ise 112'yi tek tuşla arayacak. Milyonların merakla beklediği Pokemongo oyunu da Apple unutmadı. Apple Watch'larda Pokeman Go oyunu oynanacak.

KABLOSUZ KULAKLIK AIRPODS

Apple AirPods kablosuz kulaklıklarını tanıttı. Apple'ın yeni deneyimi olan AirPod'un kulaklıklarının her biri birbirinden bağıımsız hareket editor. Kulaklıklar kutusundan çıktığı anda otomatik olan iPhone, Apple Watch ya da iPad'iniz ile bağlanıyor. Kulaklıkların içerisinde bulunan w1 çipi kulaklık teknolojilerinde yeni bir devrin kapısını açıyor.


iPHONE 7 16 GB'LIK MODEL TARİH OLDU

Yapılan açıklamaya göre 32 GB'lık modeller için iPhone 7  649 dolar'dan iPhone 7 Plus 769 dolara satışa sunuldu. iPhone 7 ile birlikte 16 GB'lık modeller tahi oldu. 

Süper Mario Apple'a geliyor

Apple'ın CEO'su Tim Cook 'Carpool Karaoke'e konuk oldu, lansman başlamadan önce salondaki perdeye yansıtılan görüntülerde Cook, karaoke yaptı. Bu videodan sonra sahneye çıkan Cook, App Store’dan indirilen uygulama sayısının 140 milyarı geçtiğini duyurdu. App Store’da en çok rağbet gören kısım ise oyunlar.


Apple'ın sürprizi ise Süper Mario. Süper Mario Apple Store’a geliyor. Apple platformlarında oynanabilen oyun, multiplayer modunda  oynanabilecek. Oyun 2016'nın son döneminde kullanıma sunulacak. Yeni bir Mario oyunu iPhone'lara geliyor. Bu oyun Temple Run oyununa benzeyecek.

Su geçirmez Apple Watch geliyor

Lansmanda yeni nesil Apple Watch'ta görücüye çıktı. Yeni Apple Watch ile 50 metreye kadar su geçirmezlik özelliği geldi. 'Apple Watch Seri 2' isimli akıllı saat ile yüzme fitness kategorisine eklendi. Apple Watch seri 2’de gömülü GPS'e de yer verildi. Apple Watch Seri 2’nin işlemcisi bir önceki modele oranla yüzde daha 50 hızlı, akıllı saatin GPU’su ise 2 kat fazla performans sunuyor. Apple Watch seri 2'de seramik bir opsiyon da bulunuyor. Etkinlikte Apple, yeni Hermes kayışlarını da görücüye çıkardı.


Apple ve Nike 2'nci nesil Apple Watch için güçlerini birleştirdi. İki şirketin birlikte ürettikleri modelin adı Apple Watch Nike Plus Yeni nesil Apple Watch ABD'de 369 dolardan başlayan fiyatlarla raflardaki yerini alacak.

MİLYONLARCA MÜZİK VE FESTİVAL APPLE MUSIC'TE 

"Carpool Karaoke'nin yeni bir bölümü yayınlanacak. Birkaç günceleme ile başlayacağım. Apple Music tarafında olacak bu güncellemeler. Basit ve etkileşimli bir alan, yeni müzikler keşfedebileceğiniz bir adam. Apple Music ve 17 büyük ve özel albüm yayınlandı. Büyük şarkıcılardan oluşuyor. En popüler özelliklerden biri Londra etkiliğindeydi. Apple Music festivalinin 10. yılıydı. Yenilikler arasında Britney Spears ve onun gibi birçok sanatçı var. Milyonlara ücretsiz bir şekilde çevrimiçi ulaşabileceksiniz ve Apple TV'de bunun içinde."

12 MP Kamera

12 MP görüntü kalitesine sahip kamera yine Apple tarafından geliştirilen en iyi kamera olarak tanıtıldı. iPhone Plus ise iki tane kameraya sahip.


Her ikisi de 12 MP'lik çift mercekli kamera ile iPhone 7 Plus zoom teknolojisinde bir çığır açıyor. Profesyonel fotoğrafçıların ihtiyaç duyabileceği tüm özellikler bu kamera teknolojilerinde bulunuyor. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'un sahip olduğu kameralar renk teknolojisi ile kullanıcıların en canlı fotoğrafları paylaşmasını sağlayacak. Apple'ın yeni home tuşunun özellikleri tanıtılıyor. Parmak okuyucu olarak da kullanılabilen home tuşu iPhone için bir devrim niteliği taşıyor. Home tuşunda basınca duyarlılık özelliği geldi. Yani artık Home tuşuna baskı uyguladıkça farklı tepkiler alabilmek mümkün olacak.

BATARYA GÜCÜ İNANILMAZ

Batarya performansı. iPhone 7 ve 7 Plus, iPhone'da sunulmuş en iyi batarya gücüne sahip. iPhone 6S'den 2 saat daha fazla dayanıyor. iPhone 7 Plus ise 6 Plus'tan 1 saat daha fazla dayanıyor.

SIKINTILI DÖNEME DENK GELDİ

iPhone 7'nin lansmanı, hem Apple hem de rakibi Samsung’un sıkıntılı bir dönemine denk geldi. Şirket, iPhone 6 ve iPhone 6S modellerini tanıttığı geçen yılki etkinlikten sonra, telefonlarda şifreleme sistemini açmasını isteyen FBI ile mahkemelik oldu, en büyük pazarlarından Çin’de satışları düştü. Son olarak da AB Komisyonu, vergi kaçırdığı iddiasıyla şirketin 13 milyar Euro ödemesine karar verdi. Samsung ise "amiral gemisi" telefonu Galaxy Note 7'nin 2,5 milyonunu bataryalarında oluşan ısınma ve yanma dolayısıyla geri çağırdı.

Uzmanlar, iPhone 7'nin piyasada deprem yaratacak çapta büyük yeniliklerle gelmesini beklemezken, standartları belirleyen bir model olacağını ifade ediyor.

Daha önce yapılan tahminler?

Yeni iPhone’da 5 farklı renk seçeneği bulunacak. Gül, altın ve gümüş renk seçenekleri kalacak büyük ihtimalle uzay grisi rengi ise koyu siyah ile değiştirilecek. Telefonların 32GB, 128GB ve 256GB depolama kapasiteleri bulunacak.

iPhone 7 Plus 3GB Ram ve çift lensi kamera sistemine sahip olacak. Küçük 7 modeli ise 2GB Ram ile piyasaya çıkacak. Bütün modellerde IPX7 su dayanıklılığı özelliği bulunacak. Bunların hepsi söylenti, hangilerinin doğru hangilerinin yanlış olduğunu sonra göreceğiz.

İPHONE 7 VE İPHONE 7 PLUS AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLA

Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2016, 17:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER