iPhone 6'nın özellikleri

Apple'ın yarın tanıtacağı yeni akıllı telefonu iPhone 6'da hangi özellikler olacağına dair birçok iddia konuşuluyor. Aylar süren spekülasyonların ardından, iPhone 6'da olması beklenen 10 yeni özellik öne çıkıyor.

iPhone 6'nın özellikleri
iPhone 6'nın özellikleri

iPhone kullanıcılarının merakla beklediği iPhone 6’nın özellikleri belli oldu

Apple'ın yarın tanıtacağı yeni akıllı telefonu iPhone 6'da hangi özellikler olacağına dair birçok iddia konuşuluyor. Aylar süren spekülasyonların ardından, iPhone 6'da olması beklenen  yeni özellik öne çıkıyor.

Teknoloji tarihinin üzerinde en çok konuşulan markalarından biri olan Apple, yeni bir iPhone modelini üretme hazırlığında. İsminin iPhone 6 olmasına kesin gözle bakılan yeni akıllı telefonla ilgili internette yüzlerce farklı iddia yer alıyor. Aylar süren spekülasyonların ardından belirgin hale gelen önemli iddialar arasından yeni özellikler öne çıkıyor. Bu özellikler iPhone 6'nın daha büyük ekrana sahip olacağını gösterirken, Apple'ın yakın alan iletişimi (NFC) teknolojisine de sonunda adım atacağına işaret ediyor.

Beklenen an gerçekleşti. iPhone 6 dün akşam Türkiye saatiyle 20.00'de tanıtıldı. İphone 6 tanıtımını gerçekleştiren Apple iPhone 6 Plus ile herkesi şaşırttı. iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın merak edilen özellikleri ve fiyatı ile ilgili ayrıntılar oldukça dikkat çekici.

iPhone 6'nın lansmanına saatler, hatta dakikalar kala Apple'ın borsada işlem gören hisse senetlerinde büyük bir hareketlilik yaşanıyor.
 
Dünü yaklaşık 589 milyar dolarlık piyasa değerinden kapatan Apple INC. hisse senetleri borsanın açılışından itibaren geçen yaklaşık 2 saatte 8 milyar dolar daha değer kazanarak 597 milyar dolarlık piyasa değerine ulaştı.
 
Yani Flint Center, bugün elinde yaklaşık 600 milyar dolarlık hisse senedi bulunduran Apple hissedarlarına da dünyanın dört bir yanında yeni iPhone'u bekleyen milyonlarca Apple tutkununa da ev sahipliği yüpto.
 
Lansman başlar başlamaz uçuşa geçen Apple hisseleri 603 milyar dolarlık piyasa değerine, her bir Apple hissesinin fiyatı ise 100 doların üstüne çıktı. Böylece dünden bugüne Apple hisseleri 14 milyar dolar değer kazandı.
 
Kapanışa doğru ise iPhone hisselerindeki değer artışı 17 milyar doları bularak toplam piyasa değeri 606 milyar dolara yükseldi.
 
iPhone 6 tanıtıldıktan sonra herkes  iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın teknik özellikleri hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak istedi.  iPhone 6 ve iPhone 6 Plus hayranlarını memnun etmiş gözüküyor.  iPhone 6 ve iPhone 6 Plus diğer iphonelar göre çok hızlı ve şarj süresinin de çok uzun olduğu konuşuluyor.

 iPhone 6'nın  özelliği
 
Ekran

iPhone 6 4,7 inç modelde Retina HD ekran olacak ve önceki modele (iPhone 5S) oranla yüzde 38 daha fazla piksel bulunacak. Ekran çözünürlüğü ise 1334 x 750 olarak açıklandı.
 
Kamera
iSight kamerada 8 MP çözünürlük ve f/2,2 diyafram olanı yer alıyor. Panoramik çekim konusuna odaklanan kamerada 43 megapiksele kadar panoramik çekim yapılacak. 30 veya 60 fps hızda 1080p video kaydı da iPhone 6'da mümkün olacak. Ayrıca yavaş çekimde 120 fps ve 240 fps videoları da yeni kamera ile kaydedebileceksiniz.
 
Tasarım
iPhone 6'nın yenilenen tasarımında en fazla dikkat çeken şey inceliği. Sadece 6,9 mm kalınlıkta olan cihaz önceki modelden (5S) 0,7 mm daha ince.
 
Donanım
Apple teknik detay verme konusunda yine ketum davrandı, ancak 64 bit A8 işlemci kullanılacağını biliyoruz. 2 milyar transistör bulunan ve önceki yongadan (A7) daha küçük olan A8 işlemci ile 50 kata varan işlemci gücü ve grafik işlemlerinde yüzde 84'e varan performans artışı iddia ediliyor.
 
Bağlantı

Apple operatörler açısından büyük bombayı ise WiFi üzerinden görüşme özelliği ile patlattı. 3 kat hızlı kablosuz ağ bağlantısı sunacak olan cihaz 20 bant destekli LTE kullanımına da açık.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2014, 15:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER