HACKERLER TÜRKİYE’DE EN ÇOK ÇARŞAMBA GÜNÜ SALDIRIYOR

WatchGuard Tehdit Laboratuvarı’na göre Türkiye’de kötü amaçlı yazılım saldırıları en çok Çarşamba günleri gerçekleşiyor.

HACKERLER TÜRKİYE’DE EN ÇOK ÇARŞAMBA GÜNÜ SALDIRIYOR
 HACKERLER TÜRKİYE’DE EN ÇOK ÇARŞAMBA GÜNÜ SALDIRIYOR

WatchGuard Tehdit Laboratuvarı’na göre Türkiye’de kötü amaçlı yazılım saldırıları en çok Çarşamba günleri gerçekleşiyor.


Hackerlerin, şirketleri ve çalışanları haftanın ortasında gafil yakaladığını belirten WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, şirketlerin yoğunluğunun yüksek olduğu ilk 3 günde hackerlerin oldukça fazla mesai harcadığına dikkat çekiyor.


Ağ güvenliği ve zekası, güvenli Wi-Fi ve çok faktörlü kimlik doğrulamanın önde gelen küresel sağlayıcısı WatchGuard, Türkiye’de siber saldırıların en çok Çarşamba günü gerçekleştiğine dikkat çekiyor. WatchGuard’ın tehdit laboratuvarından elde edilen verilere göre, Türkiye’de gerçekleşen kötü amaçlı yazılım saldırılarının %17,7’si Çarşamba günü gerçekleşirken, ağ saldırılarında ise hackerlerin en favori günü Cuma. Hackerlerin en çok Çarşamba gününü tercih etmesini değerlendiren WatchGuard Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, şirketlerin hafta başından başlayan ve ortasına kadar süren yoğunluğundan faydalanıldığına dikkat çekerek, gelişmiş güvenlik koruma düzeyine sahip olmayan şirketleri uyarıyor.


Çarşambaları Mesaiye Kalıyorlar, Hafta Sonları Dinleniyorlar


Siber güvenlik dünyasının her günü bir diğer günden farklı olsa da WatchGuard Tehdit Laboratuvarı’na göre, hackerler belirli günlere özellikle yoğunlaşıyor. Hackerlerin en çok hangi gün saldırı gerçekleştirdiği, şirketlere en çok hangi saldırı türünü gerçekleştirdiğinin şirketler ve çalışanları için büyük önem taşıdığına dikkat çeken Yusuf Evmez, Türkiye’de özellikle Çarşamba günlerinin hackerler için çok yoğun geçtiğini ve kötü amaçlı yazılım saldırılarının en çok o gün gerçekleştirdiklerinin altını çiziyor. İlk 6 ayda 213.549 adet kötü amaçlı yazılım saldırısının Çarşamba günleri gerçekleştiğini belirten Evmez, hackerlerin hafta sonlarını sakin geçirdiğini ve saldırı düzeylerini azalttığına dikkat çekiyor.


Şirketlerin Yoğunluklarına Göre Saldırıyorlar


Hackerler için saldırı sistemlerinde hedeflerine koydukları şirketlerin yoğunlukları büyük önem taşıyor. Yoğun tempoda haftaya başlayan şirketlerin Çarşamba günlerinde yüksek noktaya ulaşan siber saldırılarla mücadele ettiği görülüyor. Gelişmiş siber güvenlik çözümlerine sahip olmayan şirketlerin bu durumda daha da zorlandığını belirten Yusuf Evmez, zayıf siber güvenliğe sahip olan şirketlerin hedef tahtasında bulunduğunu hatırlatarak, yoğun saldırı günlerinde de büyük kayıplar yaşayabilecekleri konusunda uyarıyor.


*Yukarıdaki veriler, WatchGuard Tehdit Laboratuvarı’nın Türkiye özelinde hazırladığı ilk 6 aylık raporundan derlenerek hazırlanmıştır.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2020, 12:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109