Google kodlama şampiyonu oldu, Köyünde internet yok!

Google'ın geleneksel kodlama yarışmasının bu yılki kazananı 17 yaşındaki Kamerunlu Nji Collins Gbah. Bu yılki şampiyonu daha önemli kılan ise gencin köyünde internet olmaması.

Google kodlama şampiyonu oldu,  Köyünde internet yok!
 Google kodlama şampiyonu oldu,  Köyünde internet yok!

Google'ın geleneksel kodlama yarışmasının bu yılki kazananı 17 yaşındaki Kamerunlu Nji Collins Gbah. Bu yılki şampiyonu daha önemli kılan ise gencin köyünde internet olmaması.

Özellikle çocuklara "ilham kaynağı" olması için hemen her gün hikayeler anlatılır. İşte bu tarz başarı hikayelerine geçtiğimiz gün bir yenisi daha eklendi. BBC'nin haberine göre Google'ın geleneksel kodlama yarışmasını bu yıl 17 yaşındaki Kamerunlu genç Nji Collins Gbah kazandı.

Her yıl dünya genelinde yaşları 13-17 arasında değişen genç çocuklar arasında gerçekleşen yarışmanın bu yılki kazananı Nji Collins Gbah'ın ilginç bir hikayesi bulunuyor. Belirtilene göre Gbah'ın yetiştiği köyünde şu anda internet bulunmuyor. O kodlamayı ise evinden 370 km uzakta, kuzenlerinin evinde kalarak öğreniyor. İki yıl boyunca internetten ve kitaplardan kodlama üzerine bir şeyler öğrenmek için uğraşan Gbah, bu yılki yarışmada dünya genelinde 1,299 tane genci geçerek şampiyon olmayı başarmış.

Gbah yarışma kapsamında, Google tarafından belirlenen 5 kategoride görevlerden 20 tanesini tamamlamayı başarmış. Tek bir görevi tamamlaması 1 haftasını almış.

Gbah'ın okulunun da şu anda bazı protestolardan dolayı kapalı olduğunu belirtelim.

Hatta son sunumların son teslim tarihinden sadece bir gün sonra bölgesinde internet gitmiş. Kamerun'un ağırlıklı olarak Fransızca konuşan bir bölgesinde yetişen Nji, ülkenin kuzey-batısında Bamenda'da yaşıyor. Bu bölge başkente 7 saatlik mesafede.

Sonuç olarak Nji Collins Gbah, Google tarafından yarışmada birinci seçilmiş. Büyük ödül olarak dört günlüğüne Google'ın Silikon Vadisi'ndeki ana merkezinde misafir olacak. Burada en iyi mühendislerle buluşacak ve dünyanın en başarılı işletmelerinden birinde bilgi edinecek.

Gbah'ın gelecekte ise Bamenda'ya dönerek okulunu bitirmeyi ve bilgisayar bilimi okumayı planladığını söylüyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109