Google Adsense 2014 'in yeni ipucları Adsensenin Püf noktaları

Google Adsense 2014 'in yeni ipucları Adsensenin Püf noktaları Bazı Kullanıcılar Kullanım Koşullarına Karşı Gelmiyor Fakat Bazıları Reklam Gelirlerini Artırmak için Çeşitli Hileler Yapmaya Çalışıyor. Bazıları ise Gerçekten Farkında Olmadan Bazı Kullanım Hataları Yapıyorlar ki Bunlar Google için Affedilebilir Şeylerdir. Şimdi Google AdSense Kullanıcıları Tarafından En Çok Yapılan Hatalara Bir Bakalım..

Google Adsense 2014 'in yeni ipucları Adsensenin Püf noktaları

Google Adsense 2014 'ün yeni ipucları, Adsensenin Püf noktaları

Bazı Kullanıcılar Kullanım Koşullarına Karşı Gelmiyor Fakat Bazıları Reklam Gelirlerini Artırmak için Çeşitli Hileler Yapmaya Çalışıyor. Bazıları ise Gerçekten Farkında Olmadan Bazı Kullanım Hataları Yapıyorlar ki Bunlar Google için Affedilebilir Şeylerdir. Şimdi Google AdSense Kullanıcıları Tarafından En Çok Yapılan Hatalara Bir Bakalım..

Google Adsense KAYIT İÇİN TIKLA

Asla kendi adsense reklamlarınıza tıklamayın veya tıklanması için yönlendirmelerde bulunmayın.
Bu yöntemi gayet iyi biliyorsunuz. arkadaşlarınıza veya aile bireylerine söyleyerek adsense reklamarını tıklatanların sayısı hiç de az değil. ancak google bu konuda çok zeki. aslında bu işlemi tespit etmek çok da zor değil. doğrudan site adresini yazıp giren ve reklam tıklayanların sayısı fazlaysa, takip altındasınzı demektir. ve bildiğiniz gibi bu nedenle google hesabını kapatılabilir ve eğer hesabını kapatılırsa bir daha o site için ve kayıtlı kişi adına adsense hesabı açamazsınız.

Google AdSense kodlarını asla değiştirmeyin.
Adsense kodlarınız düzenleme ve optimize etmenin içine birçok şekil giriyor. Size verilen kodu farklı ayarlarda değiştirmeye kalkmayın. bu adsense kurallarına aykırı bir durum zaten. kurallara uyun, sitenizdeki adsense kodları üzerinde tahrifat yapmayın. kısa sürede farkedilirsiniz ve koldar çalışmamaya başlar.

Sınırları aşmayın.
Hiçbir sayfada 3′ten fazla reklam alanı, 3′ten fazla bağlantı alanı veya 2′den fazla google arama alanı oluşturmayın. oluştursanız bile zaten bu alanlarda reklam görüntülenmeyecektir ancak siz yine de dikkat edin. kuralların dışına çıkmayın.

Google AdSense kullandığınız sayfada rakip bir firmanın benzer reklamlarını yayınlamayın.
Kısa zaman öncesine kadar tamamen yasak olan bu işlem artık reklamlar birbirine benzemediği sürece uygulanabiliyor. google buna izin veriyor ancak farklı firmaların reklamlarının birbirine benzememesi şartı ile. fakat sayfanızdaki linklerin yapısını adsense link yapısına benzetmemeye de özen gösterin. adsense tarafından sunulan google aramasını kullandığınız bir sayfada başka bir arama motoru tarafından desteklenen bir arama motoru kullanmayın.

Hesabınızla ilgili gizli kalması gereken bilgileri internette sergilemeyin.
CTR, CPM ve gelir durumunuz gibi kişisel bilgileriniz size özeldir, gizli kalmalarına özen gösterin. şayet başkalarına görsterecek bir adsense verisi arıyorsanız, toplam gelirinizi gösterebilirsiniz.

“Reklam” veya “Sponsorlar” dışında başka başlıklar kullanmayın.
Birçok sitede adsense reklamları farklı başlıklar altında sunuluyor ve farklı şekillerde reklamlara tıklanılması için çaba harcanıyor. Siz bu yola başvurmayın. gerekli görüyorsanız “sponsorlarımız” veya “reklam alanı” gibi ifadeler işinizi görecektir.

- 2011 Google reklamlarının farklı pencerede açılması için asla çabalamayın.
AdSense kodlarında bazı düzenlemelerle veya css kodları aracılığıyle bunu yapan siteler olsa da asla yapmayın. kısa sürede tespit edilirsiniz.

Birden farklı hesap oluşturmanıza gerek yok.
Örneğin 5 farklı siteniz varsa her biri için farklı adsense hesapları oluşturmanıza gerek yok. eğer bu işşi bir sitenizin google adsense üyeliği iptal edildiğinde diğerlerini kurtarmak içn yapıyorsanız işe yaramayacağına emin olabilirsiniz. google adsense, tıklamalar ve kanallar aracılığıyla ilişkili sitelerinizi kısa sürede tespit edebilme becerisine sahip. dolayısıyla şayet bir hesabınız kapatılırsa bütün hesaplarınız kapatılacaktır.

Reklamları sadece içerik olan sayfalara yerleştirin.
Google adsense 2011de, içeriğe göre reklam yayınlayan bir sistem olduğundan içeirk olan sayfalara reklam yerleştirdiğinizde daha fazla geri dönüş alacaksınız. o nedenle, üyelik, giriş sayfası veya açılışa koyduğunuz bir karşılama sayfasına adsense reklamı yerleştirmeyin.

Reklamlardaki öğeleri gizlemeye çalışmayın.
Birçok sitede google adsense 2011 reklamları ile zemin renginin aynı olduğunu farketmişsinizdir. bazı sitelerde ise adsense reklamları css yöntemleri ile resim arkalarına veya tıklanma ihtimali daha yüksek olan linklerin (download, devamını oku gibi) arkalarına gizleniyor. bu işlemlerden uzak durun. tespit edilmeniz halinde üyeliğiniz iptal edilir.

Google AdSense reklamlarınızı mailinglerinizde kullanmayın.
Html görünümlü mailingler her ne kadar güzel görünseler ve script kullanımına izin de verseler, google adsense kullanım koşulları, adsense kodlarınızı mailinglerde kullanmanıza izin vermez. bu noktanın özellikle takip edldiğini belirtelim.

İçeriklerinizi göz önünde bulundurun.
Bildiğiniz gibi Google AdSense kodlarının bir takım içeriğe sahip sitelerde kullanılmasına izin vermiyor. o nedenle adsense kodlarınızı mp3, video, haber grupları veya resim arama sonuçlarına monte etmeye çalışmayın. ayrıca pornografik içerikli, şiddet içeren, nefren uyandıran veya yasal olmayan içerik barındıran sitelerde de adsense kullanımı yasal değildir.

Ziyaretçileriniz başka içeriklere reklamlara tıkladıktan sonra ulaşmasın. bu konuda özellikle dikkatli olun.
Sitenize gelen ziyaretçiler aradıkları sayfaya gitmeden önce reklam tıklamak zorunda kalmasınlar. frame kullanmamaya özen gösterin. aynı şekilde ziyaretçilerinizin reklama tıklayarak asıl içeriğe ulaşabilecekleri yöntemler izlemeyin.

Aşırı reklam ve anahtar kelime kullanımından kaçının.
Her ne kadar google google adsense reklamlarının bir sayfada kaç tane yer alabileceği belirli de olsa, gerek olmadıkça sayfalarınızda aşırı google adsense gösterimi yapmayın. Aynı şekilde sayfa içerisinde kullanılan etiketleri de abartmayın. adsense içeriğe göre reklam yayınlayacağı için çok fazla anahtar kelime kullanmamaya özen gösterin. google hala size arama motorlarından en fazla ziyaretçiyi getirecek ve reklamdan daha fazla kazandıracak en başarılı sistem.

Site içeriğinizin adsense tarafından kullanılan dillere uygun olduğundan emin olun.
Google AdSense çince, japonca, danimarkaca, korece, almanca, norveçce, ingilizce, polonyaca, Korean, Dutch, Norwegian, English, lehçe, fince, portekizce, ve türkçe dillerinde yayın yapıyor.

Alternatif reklam linki kullanmamaya özen gösterin.
Chitika gibi içerik reklamcılığı yapan birçok site, reklama tıklanıldığında reklamverenin sayfası açılmaz ise, alternatif bir reklam sayfası linki verilmesine izin veriyor. bu sayfa genellikle ziyaretçinin diğer reklamlardan oluşan başka bir sayfaya yönlenmesine sebep oluyor. her ne kadar AdSense’in de genel reklamlar yerine alternatif reklam linki verme yeteneği olsa da siz bu özelliği sakın kullanmayın.

Resim reklam ile metin reklamları bitişik kullanmayın.
Reklam sayfa gösterimlerini artırmak iin sayfada kullanılan metin reklam sayısı kadar resim reklam göstermek de iyi bir fikir olabilir. ancak bu işi resim ve metin reklamları bitişik kullanıp, metin reklamı resmin açıklamasıymış gibi sunarak yapmayın. ziyaretçiyi kandırmayın, reklamın reklam olduğu anlaşılsın.

Google AdSense Program Politikaları

AdSense programına katılan yayıncıların aşağıdaki politikalara uymaları gerektiğinden, lütfen bu politikaları dikkatle okuyun. Bu politikalara uymadığınız takdirde, istediğimiz zaman sitenize reklam sunmayı durdurma ve/veya AdSense hesabınızı devre dışı bırakma hakkımız saklıdır. Hesabınız devre dışı bırakılırsa, AdSense programından çıkarılırsınız.

Politikalarımızı herhangi bir zamanda değiştirebileceğimizden, güncellemeleri görmek için lütfen bu sayfayı sık sık ziyaret edin. Şartlar ve Koşullarımız uyarınca, burada yayınlanan politikalardaki değişiklikleri izleme ve bunlara uygun davranma sorumluluğu size aittir.

Adsenseye giriş yapmak için tıklayın

Geçersiz Tıklamalar ve Gösterimler

Yayıncılar, kendi reklamlarını tıklayamaz veya manuel uygulananlar da dahil olmak üzere, gösterim ve/veya tıklama sayısını yapay olarak artıran hiçbir yöntem kullanamaz.

Google reklamlarına yapılan tıklamaların, reklamlarla ilgilenen gerçek kullanıcılardan kaynaklanması gerekir. Google reklamlarınızda yapay tıklama veya gösterim sağlayan yöntemler kesinlikle kullanılamaz. Yasaklanan bu yöntemler, manuel olarak art arda gerçekleştirilen tıklamaları veya gösterimleri, otomatik tıklama ve gösterim sağlayan araçları ve robot veya aldatıcı yazılımların kullanılmasını içerir, ancak bunlarla sınırlı değildir. Her ne sebeple olursa olsun, kendi reklamlarınızı tıklamanın yasak olduğunu lütfen unutmayın.

Tıklamaları Teşvik Etme


Yayıncılar, diğer kişilerden kendi reklamlarını tıklamalarını isteyemez veya tıklama almak için hiçbir aldatıcı uygulama yöntemi kullanamaz. Bu koşul, reklam görüntülemeleri veya arama yapmaları için kullanıcılara ödeme teklifinde bulunulmasını, bunları yapması için üçüncü taraflara para kazanma vaadinde bulunulmasını veya tek reklamların yanına resimler yerleştirilmesini içerir, ancak bunlarla sınırlı değildir.

AdSense programına katılan yayıncılar, kullanıcılara ve reklamverenlere iyi bir deneyim yaşatmak için, aşağıdakileri yapamaz:

  • Kullanıcılara, reklam görüntülemeleri veya arama yapmaları için ödeme yapamaz ya da bunları yapması için üçüncü bir tarafa ödeme taahhüdünde bulunamaz.
  • "Reklamları tıklayın", "bizi destekleyin", "bu bağlantıları ziyaret edin" gibi ifadelerle veya benzer bir üslup kullanarak, kullanıcıları Google reklamlarını tıklamaya teşvik edemez.
  • Oklarla veya diğer grafik öğelerle kullanıcıların dikkatini reklamlara yönlendiremez.
  • Tek reklamların yanına yanıltıcı resimler yerleştiremez.
  • Reklamları, kayan kutu komut dosyasının içine yerleştiremez.
  • Reklamları, o sayfadaki diğer içerikten ayırt edilemeyecek şekilde biçimlendiremez.
  • Site içeriğini, reklamlardan ayırt edilmesi zorlaşacak şekilde biçimlendiremez.
  • Google reklam birimlerinin üstüne yanıltıcı etiketler yerleştiremez. Örneğin, reklamlar "Sponsorlu Bağlantılar" veya "Reklamlar" olarak etiketlenebilir, ancak "Favori Siteler" veya "Günün Fırsatları" olarak etiketlenemez.

İçerik Yönergeleri


Yayıncılar, içerik yönergelerimizden herhangi birini ihlal eden içeriğe sahip sayfalara AdSense kodu yerleştiremez. Buna örnek olarak, yetişkinlere uygun, şiddet barındıran veya ırkçı hoşgörüsüzlüğü destekler nitelikteki içerik gösterilebilir.

Google reklamları bulunan siteler, aşağıdakileri içeremez veya bu türdeki içeriğe bağlantı veremez:

  • Pornografi, yetişkinlere veya erişkinlere uygun içerik
  • Şiddet barındıran içerik
  • Irkçı hoşgörüsüzlükle ilişkili veya herhangi bir şahıs, grup veya kuruluş aleyhinde propaganda niteliğindeki içerik
  • Ağır küfür ifadeleri
  • Korsanlık faaliyeti/program kırma ile ilgili içerik
  • Kumarla veya kumarhanelerle ilgili içerik
  • Yasadışı uyuşturucu maddeler ve uyuşturucu madde kullanma araçlarıyla ilgili içerik
  • Bira veya sert alkol satışı
  • Tütün veya tütünle ilgili ürünlerin satışı
  • Reçeteli ilaçların satışı
  • Silah veya mühimmat satışı (ör. ateşli silahlar, ateşli silah parçaları, dövüş bıçakları, şok silahları)
  • Markalı ürünlerin kopyaları veya taklitleri olan ürünlerin satışı
  • Tez veya öğrenci ödevlerinin satışı ya da dağıtımı
  • Reklamların veya tekliflerin tıklanması, arama yapılması, web sitelerinde gezinilmesi veya e-posta okunması için kullanıcılara ödeme yapılan programlarla ilgili içerik
  • Yasadışı, yasadışı etkinlikleri teşvik eden, başkalarının yasal haklarını ihlal eden başka herhangi bir içerik

Yayıncılar, içeriğinin büyük kısmı desteklenmeyen bir dilde olan sayfalara da AdSense kodu yerleştiremez.

Telif Hakkı Kapsamındaki Materyal


AdSense yayıncıları, bir içeriği görüntülemek için gerekli yasal haklara sahip olmadıkları sürece, telif hakkı yasasıyla korunan içerik barındıran web sayfalarında Google reklamları görüntüleyemez. Daha fazla bilgi edinmek için Dijital Binyıl Telif Hakkı Yasası (DMCA) politikamızı inceleyebilirsiniz.

Web Yöneticisi Yönergeleri


AdSense yayıncılarının, adresindeki web yöneticisi kalite yönergelerine uyması gerekir.

  • Web sayfalarının içeriğinde ya da kodunda çok fazla sayıda, tekrar eden veya alakasız anahtar kelimeler kullanmayın.
  • Gizli metin veya gizli bağlantılar kullanmayın.
  • Özellikle arama motorları için oluşturulmuş "eşik" sayfaları kullanmayın ve çok az miktarda orijinal içeriği olan ya da hiç orijinal içeriği olmayan bağlı işletme programları gibi başka "çerez kesici" yaklaşımlara başvurmayın.
  • Sitenizin arama motoru sıralamasını (ör. sitenizin PageRank değerini) yükseltmek için yanıltıcı veya aldatıcı içerik ya da tasarım kullanmayın.
  • Faydalı, bilgi açısından zengin bir site oluşturun ve içeriğinizi açık ve doğru şekilde anlatan sayfalar hazırlayın.

Trafik Kaynakları


Belirli kaynaklardan trafik alan sayfalara Google reklamları yerleştirilemez. Örneğin, yayıncılar tıklama başına ödeme yapılan programlara katılamaz, istenmeyen e-postalar gönderemez veya herhangi bir yazılım uygulamasının çalışmasının sonucu olarak reklam görüntüleyemez. Ayrıca, çevrimiçi reklamcılık kullanan yayıncılar, sayfalarının Google'ın Açılış Sayfası Kalite Yönergeleri ile uyumlu olmasını sağlamalıdır.

İnternet kullanıcıları ve Google reklamverenleri için olumlu bir deneyim sağlamak amacıyla, Google reklamlarını görüntüleyen siteler aşağıdakileri yapamaz:

  • Tıklama başına ödeme, gezinme başına ödeme, otomatik sörf ve tıklama değişim programları gibi tıklama veya gösterim sağlayan üçüncü taraf hizmetlerini kullanamaz.
  • İstenmeyen toplu e-postalar veya üçüncü taraf web sitelerinde istenmeyen reklamlar yoluyla tanıtım yapamaz.
  • Araç çubukları gibi yazılım uygulamalarının çalışması sonucunda, Google reklamlarını, arama kutularını veya arama sonuçlarını görüntüleyemez.
  • Pop-up'ları tetikleyen, kullanıcıları istenmeyen web sitelerine yönlendiren, tarayıcı ayarlarını değiştiren veya herhangi bir şekilde sitede gezinmeyi engelleyen bir yazılım tarafından yüklenemez. Herhangi bir reklam ağının veya bağlı işletmenin bu tür yöntemleri kullanarak AdSense kodunuzu içeren sayfalara trafik yönlendirmemesini sağlamak sizin sorumluluğunuzdadır.
  • Site, Google'ın Açılış Sayfası Kalite Yönergeleri ile uyumlu değilse, çevrimiçi reklamcılıktan trafik alamaz. Örneğin kullanıcılar, reklamınızın vaat ettiklerini kolayca bulabilmelidir.

Reklam Davranışı


AdSense kodunda değişiklik yapılamaz veya reklamların standart davranışı, hedeflemesi ve yayını, Google tarafından açıkça izin verilmeyen hiçbir yöntemle değiştirilemez. Örneğin, Google reklamlarının tıklanması, yeni bir tarayıcı penceresinin başlatılmasıyla sonuçlanamaz.

Reklam Yerleşimi


Yayıncıların çeşitli yerleşimleri ve reklam biçimlerini denemeleri teşvik edilir. Ancak AdSense kodu, pop-up, e-posta veya yazılım gibi uygun olmayan yerlere yerleştirilemez. Ayrıca yayıncılar, kullanılan her bir ürünün politikalarına uymalıdır.

Google reklamları, arama kutuları veya arama sonuçları:

  • Araç çubukları da dahil, herhangi bir türdeki yazılım uygulamasına entegre edilemez.
  • Pop-up veya arkada açılır pencerelerin içinde görüntülenemez.
  • E-postalara veya e-posta programlarına yerleştirilemez.
  • Görüntüleri, sayfadaki öğeler tarafından engellenemez.
  • İçerik tabanlı olmayan sayfalara yerleştirilemez. (Arama için AdSense veya Mobil Arama için AdSense açısından geçerli değildir.)
  • Özellikle reklam görüntülemek amacıyla yayınlanan sayfalara yerleştirilemez.
  • İçeriği veya URL'siyle (logoların, ticari markaların veya diğer marka özelliklerinin aldatıcı kullanımı nedeniyle) kullanıcılarda sayfanın Google'la ilişkisi olduğu kanısını uyandıran bir sayfaya yerleştirilemez.
  • Diğer Google ürün veya hizmetlerinin üstüne, içine veya yanına, ilgili Google ürününe veya hizmetine ilişkin politikaları ihlal edecek şekilde yerleştirilemez.

Site Davranışı


Google reklamlarını gösteren siteler, kullanıcıların kolay gezinebileceği nitelikte olmalıdır. Siteler, kullanıcı tercihlerini değiştiremez, kullanıcıları istenmeyen web sitelerine yönlendiremez, indirme başlatamaz, kötü amaçlı yazılımlar bulunduramaz veya sitede gezinmeyi engelleyen pop-up'lar veya arkada açılır pencereler içeremez.

Rekabetçi Reklamlar ve Hizmetler


Kullanıcılar açısından bir karışıklık olmasını önlemek amacıyla yayıncılar, Google reklamlarını veya arama kutularını, Google reklamlarıyla veya arama kutularıyla aynı düzeni ve renkleri kullanacak şekilde biçimlendirilmiş diğer reklam ve hizmetleri içeren web sitelerinde gösteremez. Sitenizde doğrudan reklam satabilirsiniz, ancak bu reklamların Google reklamları ile karıştırılmamasını sağlamak sizin sorumluluğunuzdadır.

Google Reklam Çerezleri


AdSense yayıncıları, üçüncü tarafların kullanıcılarınızın tarayıcısına çerez yerleştirebileceğini ve bu çerezleri okuyabileceğini veya web sitenizde reklam sunmanın sonucunda bilgi toplamak için web işaretçileri kullanabileceğini belirten bir gizlilik politikasına sahip olmalı ve bu politikaya uymalıdır.

Google, İçerik için AdSense reklamlarının görüntülendiği yayıncı web sitelerinde DoubleClick DART çerezini kullanır. Geçerli yasalar, kurallar ve düzenlemelere tabi olacak şekilde, DoubleClick DART çerezini kullanmanız sonucu elde edilen tüm verileri, bunların Google tarafından Google reklamlarına ilişkin gizlilik politikaları, geçerli yasalar, kurallar ve düzenlemeler doğrultusunda kullanılmasına ve paylaşılmasına izin vermeniz koşuluyla, işinizle ilgili herhangi bir amaç için kullanmak üzere münhasır bir hakka sahip olursunuz.

Google veya DoubleClick ile aranızdaki geçerli reklamcılık hizmetleri sözleşmesinde veri sahipliğini tanımlayan özel bir hüküm varsa, sözleşme kapsamında toplanan veriler için bu politika yerine söz konusu hüküm geçerli olacaktır.

Gizlilik politikanızı hazırlamayla ilgili daha fazla bilgi edinin.

Ürüne Özel Politikalar


İçerik için AdSense: Her sayfaya en fazla üç reklam birimi ve üç bağlantı birimi yerleştirilebilir.

Arama için AdSense: Her sayfaya en fazla iki adet Arama için Google AdSense kutusu yerleştirilebilir. Ayrıca, Arama için AdSense sonuçları bulunan sayfalara, tek bir bağlantı birimi veya arama kutusu yerleştirilebilir; ancak bunun dışında hiçbir Google reklamı yerleştirilemez. Sorgular, kullanıcıların doğrudan arama kutusuna girdikleri verilerden kaynaklanmalıdır ve üzerlerinde değişiklik yapılamaz. Arama kutusunun terimlerle önceden doldurulması veya arama sonuçları sayfalarına doğrudan bağlantılar oluşturulması buna dahildir. Arama için AdSense kodu, örneğin araç çubuğu gibi hiçbir yazılım uygulamasına entegre edilemez.

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2014, 15:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109