Geleceğin Uzaktan Kumandası 'Sesimiz'

Teknoloji severlere müjde. Gelecekte, analog dünyanın en azından bir izi, yani sesimiz, robotlar ve süper bilgisayarlar tarafından ele geçirilmeden, yaşamaya devam edecek.

Geleceğin Uzaktan Kumandası 'Sesimiz'
 Geleceğin Uzaktan Kumandası 'Sesimiz'

Teknoloji severlere müjde. Gelecekte, analog dünyanın en azından bir izi, yani sesimiz, robotlar ve süper bilgisayarlar tarafından ele geçirilmeden, yaşamaya devam edecek.

Apple’ın Siri ya da Microsoft’un Cortana’sı gibi dijital asistanlar, günlük mobil cihazlarla olan ilişkimize sesli bir boyut getiriyor. Sony’nin PlayStatıon ve Samsung’un akıllı televizyonlarında da bulunan ses komutu özelliği giderek yaygınlaşıyor.

Ses tanıma teknolojilerini son olarak Sonos isimli bir hoparlör şirketi kullanmaya başladı. Wifi özellikli hoparlörlerin üreticisi Sonos, dev online mağaza şirketi Amazon ile güçlerini birleştirdi. Amazon’un, ‘Echo’ isimli cihazı, ses komutunuzla istediğiniz şarkıyı çalıyor ya da internette sizin için arama yapıyor. Artık, Sonos’un hoparlörlerinde de, Echo’nun dijital asistanı Alexa’ya ulaşmak mümkün olacak.

Sonos’un yayınladığı tanıtım videosunda, hoparlörler, ‘Alexa, yeni bir şarkı çal’ ve ‘Alexa, şarkıyı salonda çal’ gibi komutlara yanıt veriyor. Bu aşamada Sonos sahipleri, akıllı telefonlarına indirecekleri bir uygulama sayesinde Alexa’ya komut verebilecekler.

Teknoloji ile pek arası olmayanlar ya da biraz tembellik edenler için ses komutu kullanmak, teknoloji ile yakın iletişime geçmemizi kolaylaştırıyor. Teknoloji şirketleri de, bazıları için öğrenmesi zor olan yeni teknolojileri, ses tanıma teknolojileri ile çoğu kişi için kolaylaştırdıklarının farkında.

Sonos’un Pazarlama Genel Müdürü Joy Howard bu konuda şunları söylüyor: “Ses tanıma sistemleri açık bir şekilde müzik dinlemenizi, arama yapmanızı radikal bir biçimde kolaylaştırıyor. Yıllar sonra pek çok kişi giderek karmaşıklaşan teknolojiyi kolaylaştırdığı için ses tanıma sistemlerine müteşekkir olacak.”

Şirket yetkilileri, ayrıca, müzik dinleme platformu olan Spotify üzerinden de Sonos hoparlörleri kontrol edebilme özelliğini de tanıttı.

Sonos hoparlörler, Spotify dışında, Apple Music ve Pandora gibi 45 müzik dinleme platformu ile uyumlu.

Ancak ses tanıma teknolojileri henüz tam olarak kusursuz değil. Mashable isimli websitesinin editörü Lance Ulanoff, geçen gün eşiyle konuşurken, Alexa’nın birden “Alışveriş listenize süt almanız gerektiğini ekliyorum” dediğini anlatıyor.

Ulanoff daha sonra Alexa’dan sütü alışveriş listesinden çıkarmasını istemiş. Ancak Alexa bu komutu yerine getirmemiş.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109